Wraz z rękawiczkami kupiłam sobie również kurację do stóp na dwa zabiegi. Chciałam zafundować sobie domowe spa, a pozytywne recenzję tylko przekonały mnie w moim wyborze. Ale jestem chyba jakaś inna bo nie podzielam zachwytów.
- OPAKOWANIE: rękawiczki kupujemy w tekturowym pudełku, na którym znajdują się wszelkie potrzebne informacje o działaniu, sposobie użycia i składzie. Szata graficzna jest estetyczna, prosta charakterystyczna dla marki.
Wewnątrz pudełka znajduje się saszetka, która chroni rękawiczki przed wysuszeniem. Saszetkę bez problemu otwieram odrywając górną część w wyznaczonym miejscu.
- WYKONANIE: białe rękawiczki wykonane są z, wydaje mi się, jakiejś foli, która jest solidna, nie rozrywa się. Wielkość jest uniwersalna. Moje dłonie należą do mniejszych, więc miałam trochę przestrzeni, ale nie jest do dokuczliwe. Każda para rąk będzie zadowolona.
Od wewnętrznej strony rękawiczki wysłane są materiałem przyjemnie delikatnym dla skóry, solidnie nasączonym esencją.
Rękawiczki wyposażone są w dodatkowy pasek, który doklejamy w nadgarstku co ma zagwarantować, że nie będą one spadać w trakcie noszenia.
- KONSYSTENCJA: esencja jest lekka, aksamitna i jest jej sporo. Po zdjęciu rękawiczek pozostaje jej jeszcze dużo na skórze i można ją wmasować, co też czyniłam by nie tracić kosmetyku.
- DZIAŁANIE: do produktu podchodziłam dwa razy. Po wykonaniu peelingu nakładałam rękawiczki, na które wsuwałam jeszcze rękawiczki bawełniane, by spotęgować działanie. Pozostawiłam rękawiczki na dłoniach długo, bo oglądam sobie w tym czasie jakiś film. Nie miałam problemu by chwycić filiżankę do ręki i napić się kawy, więc zabieg nie jest uciążliwy. Przystępowałam do zabiegu wieczorem by mieć pewność, że nie będę już wykonywać jakiś czynności typu mycie naczyń czy coś w tym stylu.
Po usunięciu rękawiczek i wmasowaniu resztek emulsji byłam zadowolona bo skóra była mięciusieńka, delikatna, nawilżona i zregenerowana, jak po profesjonalnym zabiegu w salonie.
Wszystko pięknie i obiecująco! Jednak na drugi dzień skóra wróciła do stanu przed, jakbym nie siedziała przez ponad godzinę poprzedniego wieczoru w rękawiczkach. Obietnice producenta brzmiały przekonywująco, a jakże. Intensywne odżywienie i nawilżenia, przywrócenie miękkości i gładkości… owszem, zauważyłam to wszystko, ale w magiczny sposób efekty znikały po pierwszym myciu dłoni.
Tydzień później zastosowałam drugą parę, ale skutek był taki sam.
Podsumowując: na mojej skórze dłoni, choć przecież nie jest ona w złym stanie, kosmetyk działa doraźnie. Póki jest na skórze, jest dobrze, ale pierwsze mycie niweluje całe starania.
Zalety:
- rękawiczki są wykonane z wytrzymałego materiału
- są dobrze nasączone
- emulsja dobrze się wchłania
- opakowanie dobrze chroni rękawiczki
- rozmiar uniwersalny
- uczucie nawilżenia, odżywienia, regeneracji, miękkości i gładkości.....
Wady:
- które niestety jest krótkotrwałe i znika po pierwszym myciu