Tampony

Bella Tampo Super Plus Tampony

• 25 maja 2022 o 18:10
    Tampony Belli nie dorównują podpaskom
    Bardzo lubię markę Bella głównie za podpaski, które są moimi ulubionymi. Ucieszyłam się, że poszerzyli ofertę o tampony. Bez wahania zakupiłam jedną paczkę, aby przekonać się, czy marka i tutaj zostanie moją faworytką. Tampony są dla mnie bardzo komfortowe zwłaszcza podczas pierwszych dni miesiączki, ponieważ czuję się doskonale zabezpieczona. Cenię sobie także wygodę noszenia i to, aby były niewyczuwalne. O ile w pierwszej kwestii tampony Belli radzą sobie całkiem nieźle to już jeśli chodzi o wygodę to już jest dużo gorzej. Jeśli chodzi o mnie to te tampony były bardzo wyczuwalne i niezbyt przyjemnie się je nosiło. Momentami odczuwałam ból podczas używania tych tamponów. Zdarzało się także, że tampon mi przeciekł, mimo iż nie był zapełniony. Być może to dlatego, iż nie są zbyt chłonne. Każdy tampon jest osobno pakowany w folię, ale momentami była ona tak mocna, że nie byłam w stanie wydobyć z niej tamponu. Zdarzyło mi się nieźle namęczyć, aby zdjąć folię. Kiedy w końcu mi się to udało to bywało, że lekko uszkodziłam powłoczkę tamponu. Średnio mi się to podobało. Tyle dobrego, że sznureczek jest porządnie przymocowany do każdego tamponu. Uważam, że jeśli chodzi o tampony to Bella musi sie jeszcze dużo nauczyć od bardziej doświadczonej konkurencji. Do poprawy jest dużo, ale nie przekreślam tego typu produktów tej marki. Pewnie spróbuję kupić inny rozmiar tamponów Bella, aby porównać, czy coś się zmieniło na lepsze.
    Edith14
    19 kwietnia 2020 o 14:48
    Bella się spisała :)
    *Jeśli chodzi o opakowanie mamy tutaj dwa wybory w zależności od ilości tamponów.Pierwszy wybór to kartonik w kształcie kwadratu,który mieści 8 sztuk tamponów i drugi ten większy bardziej w kształcie prostokąta zawiera 16 sztuk.Ciepłe kolory pomarańczy i szczegółowy opis produktu zachęcają nas do zakupu.Karton jest dobrze zamknięty,ale specjalne wypustki sprawiają,że otwieramy go bez żadnego wysiłku. W środku w zależności od opakowania,które wybierzemy znajdziemy 8 albo16 sztuk odpowiednio zafoliowanych tamponów.Dodatkowo mamy szczegółową ulotkę informacyjną,która pomoże nam rozwiać jakiekolwiek wątpliwości związanymi z użytkowaniem tego produktu.Są nawet obrazki i ilustracje,żeby pokazać jak odpowiednio korzystać z tamponów. Na prawdę warto przeczytać! *Jeśli chodzi o moje wrażenia ze stosowania tamponów Bella to przyznam szczerze,że jestem naprawdę miło zaskoczona.Korzystałam już z wielu różnych firm od tych tańszych do droższych,bo zdecydowanie wole korzystać z tamponów niż z podpasek i mogę powiedzieć,że na pewno będę z nich korzystała częściej.Do tej pory moje ulubione to OB, i do każdych innych podchodzę trochę z negatywnym nastawieniem,bo trafiłam już na na prawdę słabe tampony. A tutaj mamy całkiem zadowalający efekt i do tego cena jest przyzwoita. *Tampony bardzo łatwo się otwierają dzięki funkcji "easy twist". Nie mam żadnego problemu czy dyskomfortu przy wkładaniu tamponu,tak samo jak przy jego wyciągnięciu.Są chłonne i spokojnie wytrzymują odpowiedni czas bez żadnych przykrych niespodzianek.Sznureczek jest dobrze przymocowany i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.Tampony nie rozwarstwiają się i nie powodują żadnych podrażnień.Pomagają przetrwać nawet te najgorsze dni i radzą sobie z obfitym krwawieniem. ❤ Podsumowując: Jak najbardziej spełniają swoje zadanie i według mnie warto je sprawdzić! Ze mną zostaną na dłużej.❤
    Zalety:
    • Szczegółowa ulotka informacyjna
    • Łatwe otwieranie
    • Radzą sobie nawet z obfitym krwawieniem
    • Wygodne w korzystaniu
  • 2 grudnia 2019 o 13:53
    na pierwsze dni i noce
    Zawsze były przy mnie tampony o.b, ale ponieważ chętnie testuje inne dostępne na rynku produkty nadszedł czas, że pomyślałam o sprawdzeniu jak spisują się inne tampony. Okazało się, że nasze polskie tampony bella nie mają się czego wstydzić, wręcz przeciwnie. I tak obok o.b. zagościły w mojej łazience. Rozmiar super plus doskonale zabezpiecza w trakcie pierwszego, drugiego dnia oraz w nocy. Tampony są niewyczuwalne, chłonne i dają poczucie bezpieczeństwa, pamiętajmy oczywiście o regularnej wymianie. Od kiedy je wypróbowałam i zaufałam używam ich w pierwsze dni wymiennie z rozmiarem super tej samej firmy lub super o.b. Każdy z nich spisuje się u mnie idealnie. Tampony zapakowane są w tekturowe pudełko, do wyboru po 16 lub 8 sztuk. Szata graficzna w pomarańczowym kolorze, wizualnie dominuje kwiat storczyka, sprytnie nawiązujący do "kobiecego kwiatu" :) Każdy tampon w pudełku zapakowany jest osobno w zabezpieczającą, higieniczną folię z perforacją po środku. Chwytając tampon oburącz i przekręcając w przeciwnym kierunku, przerywamy perforację i dostajemy się do tamponu. Posiada on obłą główkę, słabiej wyprofilowaną w porównaniu do o.b. Mamy również proste rowki, które odprowadzają wilgoć do wnętrza tamponu. Tampon jest twardszy niż produkty o.b., ale jest tylko kwestią czasu przyzwyczajenie się do tej różnicy. tak samo jak do tego, że powierzchnia tamponu nie jest obleczona powłoczką, która ułatwia aplikację. Z opisu wynika, że jest on zabezpieczony włókniną i faktycznie tampon nie rozwarstwia się i nie odrywają się od niego cząstki. Wykonanie jest solidne również jeśli chodzi o sznurek,który jest dobrze i bezpiecznie przytwierdzony. Kiedy miałam styczność z tym tamponem pierwszy raz, obawiałam się, że aplikacja albo usuwanie będzie problematyczne, ale delikatne podejście i wyczucie pokazały, że niepotrzebnie się denerwowałam. Te tampony wymagają po prostu większej delikatności w porównaniu do o.b., to kwestia przestawienia się i przyzwyczajenia. Nie wyrządziłam sobie jeszcze nimi krzywdy, węc jest dobrze.
    Zalety:
    • dobrze chłoną
    • dają poczucie bezpieczeństwa
    • są niewyczuwalne
    • aplikacja i usuwanie nie są problematyczne kiedy się je pozna
    • solidnie wykonane
    • nie podrażniają
    Wady:
    • producent mógłby dodać powłoczkę ułatwiającą aplikację

Zobacz także inne Tampony