Jak byłam na urlopie to akurat zepsuła mi się gabką BB którą zawsze używam i uważam za najlepszą, pomyślałam więc, że przetestuję sobie jakąś nową, może znajdę coś fajnego tańszego, co będę sobie mogła używać na zmianę z BB, bo jednak tamta jest dość droga. Kupiłam więc tą z Hebe na próbę i stwierdzam, że to była kasa wywalona w błoto.
Wybrałam kolor różowy.
To, co ta gąbka robi, a raczej czego nie robi sprawia, że po prostu nie wiem, jak można ją sprzedawać jako coś do aplikacji podkładu czy czegokolwiek innego.
Po pierwsze jej faktura w niczym nie przypomina gąbki BB, to jest twarde jak kamień i nawet po zmoczeniu pozostaje twarde jak kamień. Owszem, po zmoczeniu zwiększa swoją objętość i to aż za mocno. Jednak nie ma znaczenia, czy ją zmoczymy, czy nie, i tak się z nią beznadziejnie pracuje. Mam wrażenie że za każdym razem biję się nią po trwarzy, a jeśli tego nie zrobię to niemalże wcale nie rozprowadzam podkładu. Więc jak się biję nią po twarzy to pokład rozprowadza się bardzo nierównomiernie, mam wrażenie, że mam za dużo krycia, ale też dużo podkładu wchłania się w gąbkę. Ja dużo krycia nie lubię, więc bardzo mi to przeszkadza, że nie mogę tego ścienić, znaczy mogę, ale wtedy muszę jeszcze dłużej się bawić w nakładanie.
Mycie tej gąbki to jest też tragedia - używałam do niej mydełka oryginalnego BB i nie chciała się domyć, używałam mydła protex i używam do dziś, tez się nie domywa, znaczy domywa się, ale muszę nad tym spedzić sporo czasu. Nie wiem, z jakiej jakości gąbki to jest zrobione, ale na pewno nie z takiej, która się nadaje do rozprowadzania czegokolwiek na buzi.
Kupiłam ją w promocji za 12 zł, ale i tak uważam, że szkoda mojej kasy na nią, mogłam od razu sobie kupić BB, a teraz i tak będę musiała sobie kupić BB plus wydałam 12 zł niepotrzebnie, więc mam nauczkę, że chyba już po prostu trzeba zawsze kupować tylko oryginał. Przetestowałam bowiem kilkanaście gąbek i żadna z nich do oryginału sie nie zbliżyła.
Aha, po 3 tygodniach też już miała dziury na tej okrągłej stronie.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu