Odżywki do włosów

G-synergie Brazilian Keratin, Conditioner Odżywka zwiększającą objętość włosów

• 22 marca 2020 o 21:35
    Odżywka która działa
    Okres zimowy to prawdziwa katastrofa dla włosów. Mróz, silny wiatr, wierzchnie nakrycie głowy to wszystko osłabia nasze włosy. Teraz gdy nadeszła wiosna postanowiłam wziąć się za odpowiednią regenerację moich włosów. Aby przekonać się o sile natury wybrałam na początek markę, którą znam już od dawna i która zawsze była moim sprzymierzeńcem w pielęgnacji. G-synergie to sprawdzona marka naturalnych kosmetyków do włosów, która nigdy mnie nie zawiodła. Delikatnie myjąca formuła zawarta zarówno w szamponie jak i odżywce nawilża, zamyka łuskę i poprawia kondycję włosa oraz zwiększa jego połysk powodując że włosy wyglądają naturalnie i zdrowo. Zawarty w kosmetykach olejek arganowy powoduje że włosy są poddane silnej regeneracji i wzmocnione od wewnątrz a także nawilża i chroni je przed działaniem słońca i wiatru. Natomiast keratyna działa nawilżająco, wzmacniająco i wygładzająco tworząc na powierzchni skóry i włosów film, który ogranicza nadmierne odparowywanie wody i ulelastycznia a także przeciwdziała starzeniu oraz zapobiega elektryzowaniu włosów. Odżywka zawiera również Prowitaminę B5, która poprawia nawilżenie, optycznie pogrubia włosy i nadaje im sprężystości oraz połysku i ułatwia rozczesywanie. Seria brazylijska keratyna nie zawiera SLS ani soli mineralnych. Na koniec dodam, że oba preparaty mają fantastyczny zapach, który utrzymuje się na włosach również po kąpieli a nawet 48 godzin po myciu. Jak dla mnie rewelacja. Odżywka jest rewelacyjna Dobrze się sprawdza na włosach Jest skuteczna i idealnie regeneruje włosy Używam jej ponad rok i zawsze do niej wracam bo idealnie odżywia i regeneruje moje włosy
    Zalety:
    • Idealnie odżywia o regeneruje
    • Jest skuteczna w działaniu
  • 27 marca 2019 o 20:15
    Brak jakichkolwiek efektów
    Odżywka zamknięta jest w plastikowej butelce, przez którą widać stopień zużycia. Ma przyjemny dla oka kolor żółtego neonka . Konsystencja jest gęsta, co sprawia, że produkt ten jest bardzo wydajny. I bardzo dobrze rozprowadza się na włosach. I na tym kończą się zalety tej odżywki. Bowiem efektów jej stosowania nie ma żadnych. Mam wrażenie, jakbym na włosy nie nałożyła nic. Ani nie nawilża, ani nie wygładza, nie sprawia, że są bardziej lśniące czy miękkie w dotyku. Nie zapobiega puszeniu, a wręcz wydaje mi się, że odżywka jeszcze bardziej kosmyki przesusza. Bo normalne to nie jest, że po nałożeniu odżywki włosy puszą się jeszcze bardziej i są zdecydowanie bardziej szorstkie. Nie takiego efektu spodziewałam się po produkcie w tej cenie. Według mnie ta odżywka kompletnie nie nadaje się do suchych i zniszczonych włosów, a efekt zwiększenia objętości polega chyba tylko na zintensyfikowaniu puszenia się włosów. Zapach także nie zachwyca, bo przypomina zapach pokrzywowego szamponu za 3 zł. Plus jest chociaż taki, że ten zapach nie utrzymuje się długo na włosach. Cena kompletnie nie adekwatna do jakości.
    Zalety:
    • dobrze rozprowadza się na włosach
    Wady:
    • zapach przypominający zapach szamponu pokrzywowego
    • brak efektów nawilżenia, wygładzenia i regeneracji
    • przesusza włosy, sprawia, że bardziej się puszą i są bardziej szorstkie
    • cena nieadekwatna do jakości
  • 6 lipca 2018 o 1:21
    Dzięki niej moje włosy zachwycają
    Produkt, który warto kupić bo istnieje duże prawdopodobieństwo , że stanie się ulubionym. Ja stosuje razem z szamponen i serum. Efekty - woow. Przede wszystkim- piękny design, żółty kolor nastraja optymistycznie, butelka jest wygodna i pozwala na dokładną aplikację, mała ilość wystarcza- wydajna, dobry skład, nie podrażnia, ładnie pachnie i swietnie działa ja włosy. Nadaję blasku i siły, sypkosci i mocnego nawilżenia, które czuć i widać. Jestem bardzo zadowolona z odkrycia tej serii. Genialnie działa na moje włosy, które nie tylko promienieja zdrowiem i pięknem, ale świetnie się układają. Polecam.