Odżywki do włosów

Bodyland.pl
Yope Yope - Odżywka Hydrate włosy suche 300 ml
hairstore.pl
Yope Yope - Odżywka Hydrate włosy suche 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 80 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 lutego 2025 o 12:33
    Przyjemna odżywka na codzień
    Jeśli chodzi o firmę Yope, to jestem bardzo zadowolona z szamponu z tej samej serii, dlatego postanowiłam wypróbować również odżywkę. Odżywka jest w opakowaniu bardzo podobnym do opakowania szamponu; posiada dozownik, który aplikuje bardzo małą ilość produktu i niestety nie radzi sobie z wydobyciem produktu z dna opakowania. Konsystencja produktu jest kremowa, aczkolwiek nieco rzadsza niż się spodziewałam, co niestety może powodować spływanie odżywki z włosów. Dobrze rozprowadza się na mokrych włosach i łatwo się ją wczesuje, choć na tym etapie nie czuć, by tworzyła się na włosach warstwa. Producent nie sprecyzował czasu trzymania odżywki, ale zaobserwowałam, że nie robi ona różnicy, czy trzyma się ją 5 czy 15 minut, bo zawsze uzyskiwałam ten sam efekt i nie jest to produkt, który może obciążyć włosy. Po spłukaniu, włosy nie są splątane i łatwo się rozczesują, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jednak czegoś im brakuje. Po wysuszeniu można zaobserwować efekt miękkich i nawilżonych włosów, jednak pozostają one lekko spuszone i niestety elektryzują się. Podsumowując: jest to bardzo dobra odżywka na co dzień dla suchych, ale niezbyt zniszczonych włosów. Polecam używać na przemian z bardziej treściwym produktem.
    Zalety:
    • Długotrwałe nawilżenie
    • Pozostawia miękkie i łatwe w rozczesywaniu włosy
    • Nie obciąża włosów
    Wady:
    • Po stosowaniu odżywki wlosy mogą się elektryzować
    • Zbyt rzadka konsystencja
    • Mało wydajna
  • 25 listopada 2024 o 19:25
    Fajna odżywka nawilżająca
    Kupiłam za poleceniem fryzjerki i ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona. Odżywka ma bardzo wygodne opakowanie z pompką. Sama konsystencja jest dość rzadka jak na odżywkę. Po nałożeniu wchłania się w włosy i czasami muszę ją dokładać, bo włosy dosłownie ją piją, kiedy są przesuszone. Dokładam, aż poczuję taką śliską warstwę na włosach i spłukuje po około minucie. Jednak działa to na minus pod względem wydajności. Włosy po tej odżywce są nawilżone od środka i nie obciążone. Jeśli ktoś ma łamliwe włosy i potrzebuje mocniejszego odzywienia, może nie być do końca zadowolony. Na pewno nie jest to odżywka, którą można stosować jako jedyną w pielęgnacji, a raczej zamiennie z cięższymi kosmetykami. Plus jest taki, że włosy są po niej lekkie, świeże i nie elektryzują się. Jednak znam lepsze odżywki humektantowe, które dają mocniejszy efekt nawilżenia, więc to nie będzie mój numer 1.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Lekki skład
    Wady:
    • Słaba wydajność
    • Nie nadaje się do mocno zniszczonych włosów (np rozjaśnianych jak moje)
    melody7
    17 lipca 2024 o 23:34
    Warto wypróbować
    Yope to nie tylko świetne kosmetyki do twarzy i ciała, ale również do włosów. Przykładem jest odżywka z humektantami z linii Bounce My Hair. Lekka, pięknie pachnąca i super wydajna sprawdza się doskonale na moich kręconych włosach. Nie obciąża ich, ale odżywia tak, że przestają się puszyć. Najlepiej zostawić ją trochę dłużej na włosach - efekty będą zniewalające! Podobnie jak cena, która nie rozgrzewa portfela i pozwala na wrzucenie jeszcze kilku produktów do koszyka. Słowem - trzeba korzystać!
    • działanie
    • skład
    limba21
    4 lipca 2024 o 16:11
    Nie polubiliśmy się
    Miałam duże nadzieję związane z tą odżywką ale się rozczarowałam. Mam naturalnie kręcone włosy i staram się dbać o nie jak najlepiej. Niestety ta odżywka bardziej puszy mi włosy niż podkreśla skręt. Jest mało wydajna, trochę jak woda, która szybka znika z włosów. Jedyny plus to zapach.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
  • 20 maja 2024 o 8:08
    Polecam!
    Bardzo fajna odżywka humektantowa od firmy Yope. Odżywka znajduje się w bardzo ładnym ,wygodnym opakowaniu, które jest najzwyklejsza ,plastikową butelką. Pompka ma zabezpieczenie przed dziećmi i sprawnie działa ,aż do końca używania produktu. Butelka jest koloru turkusowego i posiada etykietę ,na której znajdują się czytelne napisy. Odżywka jest dość wydajna, używałam jej około 2-3 razy na tydzień i starczyła na kilka miesięcy. Odżywka świetnie nawilżyła moje włosy, które po spotkaniu z nią prawie w ogóle się nie puszyły i nie elektryzowały.