WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Wody toaletowe damskie

Guerlain Aqua Allegoria Gentiana EDT

• 17 czerwca 2014 o 9:34
    Udana, a jednak
    Miałam flakonik, 1sze psikniecie było niezbyt miłym odczuciem, dziwne nuty apteczne ... Ale po kilku, kilkunastu minutach układa się cudnie i aż nie mogłam się nadziwić, że to ten zapach co na początku :P Czuć goryczkę, może to ona dawała taki efekt na początku, nie wiem, ale ostatecznie przez ten nie do końca dla mnie przyjemny początek, poszło w świat, a w sumie może trzeba było sobie choć odlewkę zostawić Używam tego produktu od: poznałam kilka mies temu Ilość zużytych opakowań: miałam flakonik, ale poszedł w świat
  • 28 czerwca 2010 o 0:28
    Przyjemnie cierpki
    Jest fascynująco cierpki, co rzadko spotykane w perfumach. Cytrusy, nutka atramentu i ołowka, a w bazie milusińskie piżmo. Bardzo ciekawy i jedyny w swoim rodzaju, mógłby byc intensywniejszy, a ta specyficzna gorycz mogłaby trwać i trwać - piżmo ładne, ale nie tak interesujace. Buteleczka cudowna Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:zaczęta miniaturka
    Petra
    9 marca 2008 o 13:23
    krystaliczna czystość
    Najbardziej czysty i krystaliczny zapach jaki miałam okazję testować. Moim zdaniem najbardziej udana Aqua Allegoria i nie wiem czemu przestali ją produkować. Pachnąc Gentianą czuję się jak na górskim szczycie, świeża, wolna, bestroska, czuję że mam skrzydła i mogę wzbić się do nieba :) Zapach jest wart poznania i gorąco polecam, szkoda tylko, że tak trudno ją zdobyć. Mi udało się kupić próbeczkę na allegro i jestem zachwycona. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: próbka 8 ml
    Pearl78
    24 sierpnia 2006 o 18:10
    Nie moje
    Sandałowiec w bazie i cytrusy w nucie serca- to chyba powoduje,że jakoś nie potrafię się do Gentiany przekonać. Faktycznie ładne,inne od popularnych słodkości zalewających obecnie rynek. Zuzyłam próbkę i ciągle miałam mieszane uczucia, raz się podobały a raz odpychały. Czuję w nich coś męskiego ... Na upały wolę Herbe Fresce , czasem Pamplelune. Tak to już chyba ze mną jest ,że do wszelkich cytrusów podchodzę sceptycznie,nieładnie rozkwitaja na mojej skórze. A może za dużo tu goryczy a ja jestem fanką umiarkowanej słodyczy? Nie wiem... Raczej nie nabędę Gentiany choć kto wie? Może przy kolejnych testach odkryję w nich to coś ,tak przez wszystkich zachwalane? Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 10 maja 2006 o 19:10
    po trzykroć wyjątkowa
    Gentiana i Pamplelune to moje ulubione AA. Gentiana jest gorzko-słodka, cytrusowa, bardzo orzeźwiająca i bezpretensjonalna. Są dni kiedy jest po prostu niezbędna. Na mojej skórze - zwłaszcza w pierwszych akordach - bardzo przypomina Eau d'Orange Verte Hermesa, ale później nabiera osobliwej słodyczy i idzie swoją drogą. To prawda - Gentiana jest wyjątkowa.