Wody toaletowe damskie

Guerlain L`Instant de Guerlain EDT

• 18 stycznia 2018 o 11:17
    śmietankowy
    Prosty flakon bez żadnych udziwnień kryje w sobie zbalansowaną kompozycję idealnie dobranych aromatów. Wierzch kompozycji jest bardzo owocowy słodycz jabłka opruszona świeżymi cytrusami. Są one zanurzone w mlecznej wanilii, lepkiej i zmysłowej którą okala gęsty miód. Środek zapachu należy do magnolii, ale śmietankowa wanilia nadal jest mocno wyczuwalna. Później dochodzi bardzo realistyczny zapach świeżego jaśminu i lekko proszkowa nuta ylang-ylang . Zapach bardzo złożony, delikatne kwiaty i wysublimowana miodowa wanilia, na bardzo ciepłym bursztynie. Kobiecy , intensywny a zarazem lekki i nieco formalny. Nie polecam jako zapachu na dzień, raczej na większe wyjścia do szpilek, sukien przed kolano i czerwonej szminki.
    Zalety:
    • zapach i trwalość
    Wady:
    W perfumerii
    adau
    1 lutego 2015 o 21:15
    gdy sie go raz powącha, nie sposob zapomniec
    To nie jest zapach dla tych, którzy za zwracaniem na siebie uwagi nie przepadają. To są perfumy dla tych, którym fakt, ze czują na sobie zaintrygowane, ba, zafascynowanie spojrzenia nie przeszkadza :-) Jest bardzo \'jakiś\', prawdziwie zmysłowy, gęsty, gorący, złożony. Mimo iż wyrazisty i dymi sobie za nami znaczac slad zaciekawionymi nosami, nie jest męczący, nachalny czy migrenogenny. Uwodzicielski, pełen magii, zdecydowany, a przy tym miękki i puszysty, energetyzujący, momentami nawet świetlisty, zwłaszcza bliżej bazy. Ja jestem oczarowana! Używam tego produktu od: kilku tyg. Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie, wczesniej próbki
    Kate_K
    3 grudnia 2014 o 12:39
    piękny kobiecy cielesny intensywny
    och Guerlain... o tym zapachu marzyłam już od dawna... mieszkam w malowniczej, pięknej, urokliwej, spokojnej, zielonej...dziurze... i ta moja lokalizacja, piękna i wyśniona, ma jedną jedyną wadę - brak porządnej perfumerii w bliższej okolicy :D uwielbiam perfumy, testować, używać, kupować... a co najgorsze mój wytrenowany przez lata i wybredny nos nie zadowala się tym, co proponuje pobliska drogeria (choć jak na drogerię to asortyment perfum ma i tak przyzwoity, jest i Dior i Chanel, wybiórcze produkty, ale zawsze)... dlatego kupuję online, bez możliwości przetestowania. Z tego też powodu zanim dokonam zakupu najpierw czytam setki recenzji na wielu stronach poświeconych zapachom... No i L\'Instant w wersji EdT (EdP z pewnością byłoby dla mnie zbyt intensywne) chodził za mną i chodził. W końcu znalazłam okazję zakupu 75ml, czyli niepełnej butelki 80ml. Cena przystępna pod warunkiem, że zapach spełni moje oczekiwania. Po obgryzieniu 3 paznokci postanowiłam, że kupię. Tym razem trafiłam :) Mam już 2 inne zapachy Guerlain (Pour Femme i L\'Instant Magic i wiem, że Guerlain nie oszczędza i tworzy zapachy intensywne i trwałe. I tym razem potwierdziło się, że zapachy tej firmy takie są. Dlatego ich cena wcale nie jest taka wysoka, bo są bardzo bardzo wydajne i trwałe. Mają perfekcyjne wykonane atomizery, które we wspaniały sposób idealną mgiełką rozpylają płyn zgodnie z życzeniem użytkowniczki. W ten sposób niemożliwe jest przypadkowe przedawkowanie zapachu. Ach, mogłabym o samym atomizerze pisać i pisać. Ale wróćmy do zapachu.... Zapach mnie nie rozczarował. Jest dokładnie taki, jak pragnęłam. Delikatnie stanowczy, czyli nie nachalny i intensywnie ogoniasty. Ale mimo swojej subtelności i delikatności obecny tu i teraz i zwracający uwagę. Pięknie skomponowany, stonowany. Absolutnie kobiecy i seksowny. Ale seksowny nie w drapieżny sposób, tylko w taki intymny. To zapach perfekcyjnie zadbanej kobiety, która niepotrzebuje głębokich dekoltów, by być uwodzicielką. Kobiety, która pod swoim beżowym sweterkiem nosi koronkową piękną bieliznę, a zamiast rajtuz - pończoszki. Kobiety, za którą nie obejrzy się może nastolatek, ale prawie każdy mężczyzna powyżej 25 roku życia. Klasa i kobiecość. Dlatego nie wypada używać tego zapachu mając przetłuszczone włosy, czy odpryśniety lakier na paznokciach. Już lepiej żaden lakier. I raczej nie czerwonokrwista szminka. Delikatna stonowana elegancja, naturalny, prawie niewidoczny makijaz. Wlosy czyste i rozpuszczone lub spięte bez kombinacji. To zapach a\'la naturalna piękność. Wspaniały zapach. Obok Miss Dior Le Parfum i Eternity mój ulubiony. Ponieważ nuty zapachowe są powszechnie znane, ograniczę moją recenzję wyłącznie do moich osobistych refleksji. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania 80ml
  • 27 listopada 2014 o 14:33
    jednak wolę edp
    Podobnie jak w przypadku Insolence - wersja edt ma obcięte pazurki i pozbawiona jest tajemnicy. Jest jedną z popularniejszych kompozycji Guerlain. Znajdziemy tu więcej konwalii i innego kwiecia niż ma wersja edp; jest osłodzona bardziej strawną i grzeczniejszą słodyczą. Staram się jak mogę uniknąć określeń typu: nudna, płaska, bo wcale taką ta woda nie jest. Raczej - niezaskakująca - w porównaniu z pozostałymi kompozycjami Guerlain. Produkt dla tych kobietek, dla których wersje edp są zbyt nachalne i odważne. Edt jest taką wersją pośrednią, bardziej strawną, choć nadal wyszukaną dla niewprawnego nosa. Używam tego produktu od: testy ogólne Ilość zużytych opakowań: próbki
    ronit
    12 grudnia 2013 o 23:50
    Just amazing!
    L\'Instant de Guerlain ma we wszystkich nutach to,co lubię.Obowiązkowo układają się na mojej skórze bergamotka,jaśmin,ambra.Stosunkowo lekki zapach,nie za ciężki.Wypośrodkowany.Bardzo ciepły,ale zachowuje świeżość.Osobiście kojarzy mi się z wypielęgnowaną osobą,z czystością.Nienachalnie zmysłowy?Czy ja wiem...Taki bardzo otulający,leciutko pudrowy,a może bardziej miodowy,wręcz pluszowy.Nie wyczuwam ani jednej fałszywej nuty w tym zapachu.Just amazing!Świetny flakon,jak to u Guerlain. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: w trakcie 3go(50 ml)