Dezodoranty i antyperspiranty

Schmidt's Charcoal + Magnesium Mineral Enriched Natural Deodorant Dezodorant w sztyfcie `Węgiel + magnez`

• 26 maja 2020 o 23:50
    Rozczarowanie....
    O tym dezodorancie słyszałam i czytałam wiele pozytywnych opinii. Jest bez aluminum, wegański, naturalny - no i super. Ale co z tego jak pod koniec dnia zawsze śmierdziałam, dodatkowo rolował mi się pod pachami i zmusił mnie do wymiany większości białych podkoszulek, bo z żółkły pod pachami... Ale musze przyznać, że w ciagu dnia nie miałam mokrych plam pod pachami i ma ładny zapach (dopóki się nie ulotni). Mimo wszystko od dezodorantu w takiej cenie oczekuje czegoś więcej. Nie polecam.
    Zalety:
    • bez aluminium
    • wegański
    • naturalny
    • ładny zapach
    • w ciągu dnia nie miałam mokrych plam
    Wady:
    • zniszczył mi ubrania
    • rolował się pod pachami
    • nie likwidował brzydkiego zapachu
  • 26 grudnia 2019 o 14:36
    Liczyłam na więcej...
    O dezodorantach Schmidt's słyszałam sporo dobrego, ponieważ produkt jest naturalny, wegański i nie zawiera aluminium. Dlatego go kupiłam, ale niestety rozczarowałam się i więcej na pewno nie kupię. Przede wszystkim dezodorant nie ochronił mnie przed potem i nieprzyjemnym zapachem. W ciągu intensywnego dnia nie dawał rady, więc zaczęłam go używać w końcu w trakcie dni, nie wymagających aktywnych czynności. Ale za tak wysoką cenę liczyłam na znacznie lepszą skuteczność i wyższą jakość dezodorantu. Dezodorant ma konsystencję kremową, szybko się wchłania i nie klei się. Mimo, że w opakowaniu ma kolor szary, to jednak na skórze staje się przezroczysty. Wadą jest też zapach, nie przypadł mi do gustu.
    Zalety:
    • naturalny, wegański i bez aluminium
    • szybko się wchłania
    • nie klei się
    Wady:
    • brak skuteczności