Odżywki do włosów

Kérastase - Discipline Balsam Dyscyplinujący - 200ml - Dla Kobiet

Ciapna
    30 czerwca 2021 o 12:01
    Szkoda kasy
    Odżywka wygładza włosy. Po prostu. Nic dodać nic ująć, nie ma tu większej filozofii. Przyjemnie pachnie i jest bardzo wydajna. Nie używam jej już tak często jak na początku, bo nie zależy mi na sztucznym wygładzeniu. Nie oszukujmy się, taki kosmetyk nie odżywia włosów. Przynajmniej moich. W duecie z szamponem sprawdza się świetnie. Polecam takie kosmetyki na większe wyjścia itp., ale ich problemem jest to, że nie ogarniają moich włosów z tendencją do puszenia. Nie radzą sobie ze zmianą pogody, nie dyscyplinują włosów. Do tego opakowanie...owszem na początku wyglądało świetnie, pięknie itd. Natomiast po jakimś czasie zauważyłam, że od tuby, przy nakrętce odchodzi farba, Wygląda to po prostu strasznie, brzydko. Jakbym kupiła podróbę, dosłownie. Za odżywkę za ponad 100 zł, to gruba przesada.
  • 6 sierpnia 2020 o 18:22
    Świetna odżywka dla niesfornych włosów
    Kerastase to marka dość droga aczkolwiek jest mi już dobrze znana odkąd w salonie fryzjerskim wykonano ombre (rozjaśniaczem) i fryzjer polecił mi serie Blond Absolu. Kosmetyki bardzo przypadły mi do gustu i już po roku stosowania widzę, że włosy są dobrej kondycji, jednak wcześniej również nie miałam większych problemów. Przejdę do konkretów. Posiadam gęste, długie włosy z tendencją do puszenia i kręcenia się. Od momentu zapuszczania włosy stały się cięższe przez co szybciej zaczęły przetłuszczać się u nasady. Pielęgnacji używam z Kerastase oraz od czasu do czasu używam naturalnego szamponu + odżywki innych firm. Odżywka to jedyny kosmetyk z tej serii, przed jej użyciem stosuje szampon z innej serii, jednak zawsze z Kerastase. Produkt zamknięty w klasycznym dla tej marki opakowaniu, poręcznym i wygodnym. Konsystencja odpowiednia dla tego typu produktu a zapach bardzo przyjemny. Odżywkę trzymam około 5 min, czasami zdarza się, że krócej jednak efekt za każdym razem jest świetny. Włosy miękkie, wygładzone i po wyprostowaniu różnica jest ogromna, jeśli miałabym porównać ten kosmetyk do innych odżywek. Pisze, że po wyprostowaniu efekt jest świetny a to dlatego, że po umyciu włosy schną same, kręcą - falują a czasami nawet puszą się więc musiałby stać się cud by jakikolwiek kosmetyk je wygładził, myślę, że wiecie co mam na myśli. Wracając do efektu, to gdy włosy schną same lub nawet jeśli koniecznie muszę użyć suszarki włosy są bardziej jakby może nie wygładzone ale posłuszne, nie stroszą się - jakkolwiek to brzmi. Włosy po wyschnięciu są miękkie, a po użyciu prostownicy (jeśli naprawdę dobrze wyprostuje) są jak po wyjściu z salonu. Uwielbiam ten produkt i na pewno nie jest to moje ostatnie opakowanie.
    Zalety:
    • działanie - efekt po jego użyciu jak z salonu (po użyciu prostownicy)
    • dobrze działa na moje grube, gęste włosy
    • wygładza i sprawia, że włosy są miękkie
    • wydajny produkt, tak jak inne kosmetyki tej marki
    • przyjemny zapach
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • cena jest dość wysoka porównując do tych drogeryjnych kosmetyków oraz ich skład również nie jest tak kolorowy (nie zwracałam uwagi na skład) to widzę, że moim włosom służy ten kosmetyk a jego działanie jak i wydajność = się z ceną
  • 2 lipca 2020 o 17:23
    Świetna
    Odżywka Kerastase Discipline została mi polecona przez fryzjerkę- zwróciła uwagę na moje suche, niezdyscyplinowane, puszące się włosy. Ja od zawsze myślałam, że taka ich uroda, że takie już muszą być, jednak po pierwszym użyciu tej odżywki zrozumiałam jak się myliłam ;) cudownie dociążała i wygładzała mi włosy, wystarczyła ilość małego orzeszka, aby pokryć nią moje końcówki (włosy za ramiona)- jest bardzo wydajna co rekompensuje cenę, bo w czasie jej używania (kilka miesięcy) trzebaby zużyć kilka tańszych,gorzej działających produktów. Uważam, że odżywki Kerastase są z najwyższej włosowej półki i raz na czas pozwolę sobie do niej wrócić.
    Zalety:
    • działanie: wygładzenie, dociążenie, blask
    • wydajność!!!
    • opakowanie, śliczne, kobiece
  • 19 kwietnia 2020 o 10:27
    Odzywka do wlosow
    Kerastase discypline odzywka pieknie pachnie zapobiega puszeniu wygladza wlosy sa mieciutkie moje wlosy sa dla mnie bardzo wazne wiec szczegolnie o nie dbam odzywka godna polecenia???????????????? bardzo wydajna
    Zalety:
    • Wlosy super wygladzone nie pusza sie a przeciez o to chodzi
    Wady:
    • Brak wad