Cienie do powiek

Revolution Pro Regeneration Eyeshadow Palette Goldmine Paleta 18 cieni do powiek

• 4 września 2021 o 11:06
    Maty są mocną stroną tej palety, szkoda że jest ich tak mało
    Paletkę dostałam od koleżanki, która już jej nie używała. Wcześniej miałam już cienie marki Revolution, więc mniej więcej wiedziałam czego mogę się spodziewać. Tutaj jednak jest Revolution Pro, więc oczekiwałam że to będzie rzeczywiście coś więcej. Uważam, że cienie matowe pomimo tego, że jest ich tylko kilka - są zdecydowanie mocną stroną tej palety. Są nieco delikatne, więc trzeba uważać żeby za bardzo nie 'wbić' w nie pędzelka i nabierać je na pędzel delikatnie, żeby nie zrobić osypu. Ale nie jest to dla mnie problemem. Powiedziałabym, że nawet mam to jako zaletę. Maty są dobrze napigmentowane, świetnie się rozcierają, nie robią plam i ładnie wyglądają na powiece. Nie osypują się w trakcie wykonywania makijażu. Cienie błyszczące są gorzkim rozczarowaniem, ponieważ są dość suche i płaskie. Słabo się przenoszą na powiekę i dają mocno przeciętny efekt. Trzeba się namęczyć żeby uzyskać efekt w granicach tolerancji, ale i tak nie jest on warty czasu spędzonego nad makijażem. Miałam wcześniej cienie Revolution i błyszczące były zdecydowanie bardziej miękkie i plastyczne niż te tutaj. Maty oceniłabym na 5, błyski za to na jakieś 2-3 ale bliżej 2. Biorąc pod uwagę cenę palety, myślę że warto kupić coś mniejszego a lepszego.
  • 6 lipca 2021 o 22:05
    Fajne nudziaki
    Paleta posiada 18 cieni- znajdziemy tu zarówno maty jak i błyski. Kolorystyka sprawia że można stworzyć makijaż typowo dzienny oraz wieczorowy. Cienie prezentują się bardzo ładnie- fani nudziaków napewno będą zadowoleni :). Cienie są bardzo dobrze napigmentowane i pracuje się z nimi świetnie. Fajnie że paletka zawiera odcień cielisty, który stanowi bazę pod inne cienie. Mój ulubieniec to cień Vip, czyli typowy nudziak oraz Bling- piękny, złoty odcień który nałożony palcem cudownie prezentuje się na powiekach. Polecam.
    Zalety:
    • Można nią wykonać zarówno dzienny jak i wieczorowy makijaż,
    • Dobra pigmentacja,
    • Piękne odcienie,
    • Paletka zawiera cienie matowe jak i błyszczące,
    • Cienie są dobrze napigmentowane,
    • Nie osypują się,
    • Łatwo się nimi pracuje,
    • Niska cena jak za taką jakość cieni.
  • 19 lipca 2019 o 14:17
    Jestem zdecydowanie zadowolona
    To paleta, która łączy wszystko to co lubię. Są w niej kolory matowe połączone z błyszczącymi, umożliwia kupienie tylko jednej i posiadanie różnych wariantów. Ich trwałość i pigment mnie zachwyciły, a do tego sypia się zdecydowanie mniej niż przeciętne paletki.
    Zalety:
    • Pigmentacja
    • Połączenie cieni matowych i błyszczących
    • Trwalosc
    • Brak sysania się
    Wady:
    • Uczucie wysuszenia