Balsamy do ciała

Krynickie Spa Emulsja borowinowa do ciała

• 20 marca 2019 o 22:17
    Super produkt
    Szybko się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Ciało jest miłe w dotyku i dobrze nawilżone. Ma przyjemny delikatny zapach. Produkt bardzo wydajny i w przystępnej cenie. Ma w składzie borowinę, którą bardzo cenię. Polecam
    Zalety:
    • Lekka konsystencja. Przyjemny delikatny zapach.
    Wady:
  • 22 października 2018 o 10:02
    Małe co nie co dla ciała czyli domowe spa.
    Emulsje borowinową zakupiłam podczas promocji w Rossmanie. Skusił mnie skład jej składników.Między innymi ekstrakt z borowiny, aloesu, zielonej herbaty. Emulsja zawiera naturalną wodę mineralną. Posiada gęstą, kremową dobrze rozprowadzającą się konsystencję. Szybko się wchłania w skórę pozostawiając przyjemne uczucie gładkości. Skóra jest zmiękczona,gładka ,przyjemna w dotyku. Ziołowy zapach emulsji jest przyjemny nawiązuje przede wszystkim do jej składu tj borowiny.Ponadto emulsja zawiera takie składniki jak ekstrakt z borowiny,ekstrakt z aloesu,ekstrakt z zielonej herbaty,ekstrakt z miłorzębu,olej kokosowy,olej arachidowy i masło shea. Opakowanie emulsji to praktyczna w użyciu tuba, zakończona wieczkiem na końcu.Tuba jest stabilna można postawić ją pionowo,szata graficzna niczego sobie.Biało zielone opakowanie z odrobiną czerni zachęca do domowego spa. Jak sam nagłówek nas informuje Krynickie Spa. Warto spróbować tego balsamu i zafundować sobie małe co nieco dla naszego ciała. Zalety: -przyjemny zapach -zmiękcza skórę i nadaje jej gładkości -takie domowe spa -zawiera naturalna wodę i borowinę Jedyny problem trudność z dostępliwością
  • 27 lipca 2018 o 19:13
    Polubiłam się z tą emulsją do ciała
    Emulsję dostałam od mojej siostry. Opakowanie jest bardzo fajnie - duża, stabilna i poręczna tuba, wygodna w użytkowaniu. Design ciekawy, zielono-białe opakowanie. Zapach - chyba borowina i bluszcz dominują w tej kompozycji... Na pewno ziołowy, dosyć przyjemny. Konsystencja jest gęstawa, kremowa. Jednocześnie ten balsam świetnie rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Jest wydajny - wystarczy wycisnąć większą ilość jednorazowo na dłoń i to już wystarczy na porządne posmarowanie całego ciała. Używam po wieczornym prysznicu. Po rozprowadzeniu lekko wklepuję w skórę i gotowe. Emulsja jest na tyle lekka, że już po chwili mogę ubierać piżamę. Większego problemu z cellulitem nie mam, wiec szczerze mówiąc nie mogę stwierdzić czy ten produkt pomaga na problem tzw. pomarańczowej skórki, ale po użyciu moja skóra jest bardziej gładka, nawilżona, jędrna i delikatna w dotyku. Taki efekt utrzymuje się przez całą dobę. Moja skóra jest mięciutka i wypielęgnowana. Do tego bardzo ładnie pachnie. Patrzyłam na skład produktu i jest ok. Ogólnie świetnie oceniam ten produkt i kupię jak tylko będę miała okazję. Problem jest jednak z dostępnością, bo jest to produkt dosyć niszowy. Ale warto zaopatrzyć się w tę emulsję podczas urlopu w uzdrowisku.
    Azile20
    20 lipca 2018 o 23:05
    Borowinowe SPA
    Krynica Zdrój słynie z wielu prozdrowotnych właściwości jakimi są złoża Naturalnych Wód Mineralnych oraz zabiegów pielęgnacyjnych w tym na bazie wielozadaniowej borowiny. Emulsje borowinową zakupiłam w jednej z małych, lokalnych drogerii w której całkiem przez przypadek ją wypatrzyłam i po sprawdzeniu składu jest on dosyć długi a ja zauważyłam kilka interesujących składników- naturalna woda mineralna, ekstrakt z borowiny, aloesu, zielonej herbaty, olejki kokosowy i arachidowy, masło Shea i witaminę E postanowiłam, iż sprawdzę właściwości lokalnego produktu, który mnie zaskoczył. Opakowanie białe w kształcie tuby z płasko zakończonym wieczkiem, na końcu którego znajduje się zamykana klapka idealna do postawienia pionowo w łazience ( wielki plus produkt bez trudu wypływa po naciśnięciu). Zielono czarna oprawa na przodzie nawiązuje do SPA. Po wyciśnięciu emulsja jest biala, dość rzadka jednak zachowuje spójną konsystencję, zapach delikatny, niezbyt natarczywy i nawiązujący do swojego głównego składnika jakim jest borowina( tak mi się wydaje, gdyż nie skojarzyłam go z niczym z czym do tej pory miałam do czynienia). Emulsję bardzo łatwo rozsmarowalam a następnie delikatnie wklepałam w całe ciało. Po upływie kilku minut produkt zaczął wchłaniać się w skórę pozostawiając przyjemne uczucie gładkości. Po kilku zastosowaniach moja skóra stała się gładsza, przyjemniejsza w dotyku a kolana i łokcie mniej szorstkie. Również jej elastyczność nieco się poprawiła szczególnie na ramionach i udach. Składniki emulsji nie uczuliły mnie. Producent zapewnia, że po dłuższym stosowaniu dzięki zawartości wody mineralnej i borowiny cellulit stanie się mniej widoczny. Trudno mi to ocenić gdyż użyłam jednego opakowania, którego wydajność zaliczam do średnich, ale w przystępnej jak na lokalny produkt cenie około 15zł. Uważam, iż jest to produkt godny uwagi, który wykorzystuje naturalne zasoby swojego regionu jakim jest Krynica-Zdrój. Jeśli kiedykolwiek trafię na niego ponownie z pewnością go kupię aby się lepiej zapoznać.
    Zalety:
    • Zawartość maturalnej wody mineralnej i borowiny
    Wady:
    • Dostępność