Balsamy do ciała

Nivea Olejek w balsamie 'Wanilia i olejek migdałowy'

• 13 października 2024 o 12:53
    Pięknie pachnie i dobrze nawilża
    Mam opakowanie z pompką, ale to ten sam balsam, a nawet powiedziałabym, ze mleczko, bo ma lekką i nietłustą formułę. Pięknie pachnie, dobrze się nakłada, szybko wchłania. Pozostawia skórę nawilżoną i pachnącą :)
    vtnj123
    7 marca 2023 o 21:02
    Świetny
    Dostałam go od mamy, sama bym się nie zdecydowała na zakup, bo jestem średnio nastawiona do balsamów Nivea, zawsze były zbyt lekkie i miałam wrażenie, ze przez swoją szybko wchłaniająca się formule moja skora nie jest dostarczająca nawilżona. Podchodziłam do niego z podobnym nastawieniem, ale ogromnie mnie zaskoczył. Krem-olejek ma lekka konsystencje, ale nie spływa z rąk. Dosyć szybko się wchłania, nie lepi. Mimo wszystko moja skora, która lubi bardziej ciężkie, treściwe formuły czuje się bardzo dobrze nawilżona, nie swędzi i nie ma podrażnień, nawet po goleniu. Zapach jest delikatny, słodki, utrzymuje się na skórze,
    Zalety:
    • Nie lepi skóry
    • Dobrze nawilża
    • Skora nie swędzi po użyciu
  • 12 września 2020 o 18:00
    Bardzo lubię
    Uwielbiam ten balsam z kilku powodów! Ma bardzo fajną, lekką, aksamitną konsystencję, która bardzo dobrze roprowadza sie po skórze. Produkt ten bardzo fajnie sie wchłania nie pozostawiając lepikiej czy tłustej warstwy. Skóra jest nawilżona i odżywiona. Dodatkowym plusem dla mnie jest słodki, budyniowy zapach.
    • działanie
    • Dostępność
    • Nie uczula
  • 24 marca 2020 o 9:22
    Nie polubiliśmy się.
    Spodziewałam się dużo więcej po balsamie lubianej przeze mnie firmy. Szczególnie, że miał jeszcze lepiej nawilżać dzięki zawartości olejków. Niestety, dla mnie ten produkt to rozczarowanie. Męczyłam jedno opakowanie ponad rok, a trwałoby to jeszcze dłużej gdyby nie dobiegający końca termin ważności. Do rzeczy: balsam bardzo słabo nawilża, olejek nie pomaga, natomiast zostawia na długo nieprzyjemną, tłustą powłokę. Szczególnie jest to kłopotliwe, gdy chcemy szybko się ubrać, po nałożeniu. Gdy się już wchłonie, po nawilżeniu nie ma ani śladu. Mam wrażenie, że balsam chwilowo natłuszcza naskórek, a wcale nie nawilża. Kwestia zapachu - co kto lubi. Gdy się nim smaruję jest w porządku, ale po kilku godzinach zaczyna mi przeszkadzać na ciele. Opakowanie jest standardowe, raczej wygodne w użyciu, ja jednak preferowałabym takie z pompką. Podsumowując - dla mnie na nie. Nie spełnia dobrze swojej podstawowej funkcji, jaką jest nawilżanie. W tej kategorii cenowej jest wiele dużo lepszych produktów.
  • 13 marca 2020 o 21:24
    Boski zapach
    Olejek ma obłędny zapach. Jest bardzo przyjemny w stosowaniu, dobrze nawilża skórę pozostawiając ją miękką w dotyku i pachnącą. Stosowanie go to jak wizyta w SPA i aromaterapia. Polecam!
    Zalety:
    • zapach!!!
    • dobrze nawilża skórę pozostawiając przyjemne uczucie miękkości