Olejki i masła do demakijażu

Avon Cannabis Sativa Oil, Cleanse & Calm Transforming Oil to Milk Cleanser Lekki olejek do oczyszczania twarzy z olejem konopnym

• 1 lutego 2025 o 13:00
    Świetny
    Kupiłam ten olejek z ciekawości oraz że zawiera olejek konopny. Produkt bardzo mnie pozytywnie zaskoczył. Świetnie zmywał makijaż i zanieczyszczenia, nie podrażniał a najważniejsze dla mnie miał przyjemny zapach.
  • 4 sierpnia 2024 o 22:57
    Avon z konopią
    Lubię ciekawe i nietuzinkowe kosmetyki marki Avon. Olejek ten zaciekawił mnie, iż posiada w składzie konopie. Do tej pory nie miałam przyjemności posiadać olejku do oczyszczania twarzy z olejem konopnym. Buteleczka jest wąska, plastikowa oraz zmieści się do każdej kosmetyczki. Zawartość to gęsta, zielonkawa konsystencja przypominająca olej. Zapach jest przyjemny, lekki oraz orzeźwiający - cytrynowy pomieszany z konopiom. Olejek pięknie czyści oraz nawilża skórę. Cera po aplikacji jest jasna, nawilżona oraz oczyszczona. Twarz nieco się świeci, lecz po przemyciu wodą efekt błysku znika. Niestety trzeba uważać przy oczyszczaniu okolic oczu, olejek który dostanie się do oczu piecze oraz podrażnia, niestety jest to bardzo nie przyjemne. Olejek jest wydajny, wystarczy kilka kropli na wacik aby wyczyścić całą twarz. Ja polecam :)
    • Skład
    • Nawilża oraz oczyszcza
    Wady:
    • Podrażnia oczy, trzeba uważać podczas oczyszczania okolic oczu
  • 26 kwietnia 2021 o 21:16
    boski
    Ponieważ seria z konopii od avon bardzo mi się spodobała to postanowiłam ją skompletować z olejkiem do twarzy. Olejek znajduje się w małej buteleczce, która jest przezroczysta dzięki czemu widać ile produktu jeszcze w niej zostało. Ma odkręcaną zatyczke, a aplikator to mała dziurka. Olejek ma lekką konsystencję, która nie jest ani za rzadka (wodnista) ani za ciężka czy tłusta. Bardzo dobrze się go rozprowadza. Olejek ma przyjemny ziołowy zapach. Produkt bardzo dobrze oczyszcza skórę twarzy, super radzi sobie z makijażem (rozpuszcza go). Olejek nie zostawia lepkiej skóry, jest ona dobrze oczyszczona i gładka w dotyku. Co do wydajności to jest on średnio wydajny. Używam go 4 tygodnie i ubyło mi już 2/3 opakowania. Ale za to jego cena jest przystępna.
  • 25 lutego 2021 o 14:00
    Nie zapycha
    Mam cerę mieszaną, trądzikową, ze skłonnością do wysuszeń. Bardzo bałam się, że ten olejek mnie zapcha, ale tak się nie stało. Sprawdza się super. Używam go do demakijażu twarzy (pomijam oczy, gdyż wolę je zmywać płynem micelarnym). Bardzo dobrze się rozprowadza po skórze, jest wydajny, dobrze się zmywa. Ma w swoim składzie olej konopny o szerokim wachlarzu właściwości. Łagodzi on stany zapalne skóry i przesuszenia, odżywia, nawilża, stosowany jest także przy cerach tłustych do normalizacji pracy gruczołów łojowych. Świetnie domywa nawet mocny makijaż, jednocześnie nawilża, skóra po jego zastosowaniu jest gładka i miękka. Często gdy mam lekko wysuszoną twarz, dodaje kropelkę do żelu do mycia twarzy, co również świetnie się sprawdza. Nie podrażnia.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • nawilża i odżywia
    • nie podrażnia
    • dobrze się rozprowadza i zmywa
    • do każdego rodzaju cery
    Ang_89
    21 lutego 2021 o 23:52
    Nie dla mnie
    Olejek zakupiłam z ciekawości razem z kremem tej samej serii. Dotąd używałam płynu micelarnego z dodatkiem olejku , co pozwalało mi na oczyszczanie i demakijaż bez konieczności spłukiwania wodą. W tym przypadku olejek przy kontakcie z wodą zamienia się w piankę rozpuszczając i zmywając demakijaż... Zacznę od opakowania olejek mamy w niewielkiej , przeźroczystej buteleczce dzięki czemu widzimy ile produktu zostało. Niewielka ilość wystarcza do oczyszczenia .Co do demakijażu to tak nie do końca , owszem rozpuszcza i zmywa ale pozostawia ślady i trzeba sobie pomóc innym produktem. Co do poprawy stanu skóry twarzy to nie zauważyłam jakiejś poprawy . Produkt raczej neutralny do którego już nie powrócę.
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie
    • dobrze oczyszcza
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • cena regularna
    • nie radzi sobie z dokładnym demakijażem