Skóra, włosy, paznokcie

e-ZikoApteka.pl
NOBLE HEALTH Kolagen w proszku z witaminą C, 100 g

Skuteczność:
  • 21 stycznia 2025 o 17:29
    Dobry kolagen za niewygórowana cenę.
    Kolagen stosuję ponad 1,5 roku. Jedną miarkę wsypuję do szklanki w połowie wypełnionej wodą mineralną niegazowaną i uzupełniam do pełna sokiem pomarańczowym, wszystko dokładnie mieszam. Dzięki temu nie czuję posmaku rybiego. Podchodziłam do produktu z rezerwą. Aż tu znajomy zauważył po kilku tygodniach stosowania kolagenu, że coś się zmieniło na twarzy wyglądam "pełniej", myślał, że to jakiś zabieg. Faktycznie skóra na twarzy zrobiła się jędrniejsza i świeższa, bardziej napięta. Produkt wystarcza na ok. 3 tygodnie przy codziennym stosowaniu. Jestem zadowolona z efektu, u mnie brak efektów ubocznych ze strony przewodu pokarmowego. Stosowałam też kolagen innego producenta, ale nie był tak dobry.
    Zalety:
    • Ujędrnia skórę,
    • Napina skórę
    • Pierwsze efekty po ok. 3 tygodniach stosowania
    Wady:
    • Smak
  • 6 listopada 2023 o 9:26
    Kolagen z ryb morskich z witaminą C
    Kolagen w proszku do picia zamknięty jest w plastikowym słoiczku o pojemności 100g. Starczy na 15 dni. Kupiłam trzy sztuki. Zawiera miarkę. Szybko się rozpuszcza. Kolagen piłam raz dziennie. Proszek rozpuszczałam w wodzie lub soku. Bardziej przypadek mi rozpuszczany w soku był mniej wyczuwalny. Dla mnie kolagen był lekko wyczuwalny w smaku i zapachu. Kolagen kupiłam by wzmocnić włosy i poprawić wygląd skóry. Wiadomo takie produkty trzeba stosować dłuższy czas miesiąc najlepiej z 3 miesiące. Ja stosowałam półtorej miesiąca ponieważ z tej marki zamówiłam sobie jeszcze inne produkty z kolagenem, które chciałam przetestować. To było moje pierwsze zerknięcie się z kolagenem rybim wcześniej piłam różne kolageny wieprzowe. Rybi jest lepiej przyswajany zwłaszcza z dodatkiem witaminy C. Produkt zawiera 100%kolagenu rybiego i wspomnianą witaminę C. Produkt przypadek mi do gustu Po dłuższym stosowaniu zauważyłam widoczną poprawę skóry głowy. Pojawiło się sporo baby hair. Włosy mniej wypadają. Paznokcie się wzmocnił i szybciej rosną. A skóra twarzy wygląda ładniej, zmniejszyły mi się również cienie pod oczami.
    Zalety:
    • Poprawa w wygładzę skóry
    • Wzmocnione paznokcie
    • Baby hair
    • Skuteczny
    • Skład
  • 18 listopada 2020 o 13:50
    Noble Health, Kolagen w proszku + witamina C
    Czytałam wiele pozytywnych opinii spożywania napoju z kolagenem. Dużo trenuję więc też kolagen jest dobry na stawy. No i po 26 roku życia jest go coraz mniej więc warto go uzupełniać. Zrobiłam duży research zanim dokonałam zakupu. Na rynku mamy sporo kolagenów - począwszy od tabletek przez rozpuszczalne proszki, aż do rodzaju kolagenów. Najlepiej przyswajalne z ludzkim są te z ryb morskich. W dzisiejszych czasach naprawdę ciężko znaleźć rzetelną opinię w internecie, bo większość z nich niestety jest sponsorowanych. Ale po gruntownym przeszukaniu i zapoznaniu się z opiniami, mój wybór padł na Noble Health. Sporządzony napój piłam codziennie przez pół roku. 7g wsypywałam do shakera, zalewałam 300 ml wody mineralnej, mieszałam, następnie dolewałam soku z cytryny i piłam na czczo z rana codziennie. Ponadto kolagen wchłania się razem z witaminą C. Proszku starcza na ok. niewiele ponad miesiąc przy stosowaniu maksymalnej dawki. Opakowanie jest bardzo mylące, gdyż puszka jest duża, a zawartość sięga mniej niż do jej połowy. Być może gdyby producenci zmniejszyli opakowanie, starczyłoby materiału na więcej puszek i nie musielibyśmy przepłacać ;) Efekty? Na pewno bardzo wzmocniły mi się paznokcie. Bez jakichś nierówności, plamek. Są twarde. Cerę zawsze miałam ok, no i o włosy to dbam inaczej więc pod tym kątem ciężko stwierdzić czy kolagen miał w tym swoją dodatkową zasługę (spożywam też suplementy na włosy). Napój mi nie szkodził, dobrze się po nim czułam fizycznie, a że ważna jest nie tylko pielęgnacja zewnętrzna, na pewno pielęgnował skórę od wewnątrz. Nie uważam jednak produktu za nie wiadomo jaki niezbędnik. Można go od czasu do czasu zastosować, ale też spokojnie można się bez niego obyć.
    Radoja
    8 sierpnia 2020 o 15:36
    nic skutecznego
    Zalety: wygodna forma. Smak - może być. Chociaż po co jest to aż tak kwaśne. Po co mi 1137,5 % RWS wit. C? :O Ponad tysiąc?!! Wit. C się nie magazynuje. Efekty - nie zauważyłam. Nie szkodzi, ale żeby pomogło, też nie widzę. Minusy: - za duże (oszukańcze!) opakowanie - łyżeczka-miarka mogłaby się mieścić *w* proszku, nie nad nim (teraz ponad połowa opakowania jest pusta); powinny też być opakowania uzupełniające, dla tych, co pojemniczek i łyżeczkę-miarkę już mają. - że na stronie noble health opinie są wyłącznie sztuczne, napisane przez producenta. Dlatego więcej ich produktów nie kupię.
    Zalety:
    • forma - rozpuszczalny proszek, a nie tabletki
    Wady:
    • oszukane opakowanie;
    • unikanie recenzji na stronie producenta i "recenzje" sztucznie tworzone.
  • 13 sierpnia 2018 o 11:10
    SUPER!!!
    Używam już 4 miesiące i rezultaty są ekstra, najbardziej cieszę się że odzyskałam swoje piękne zdrowe paznokcie które zniszczyłam przez częste robienie hybrydy, oprócz tego zauważyłam że moje włosy i skóra są zdrowsze, polecam każdej kobietce :)
    Zalety:
    • poprawa stanu włosów skóry i paznokci
    Wady:
    • nie zauważyłam żadnej
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie