Ciekawy kosmetyk za niewielkie pieniądze, ale..
Używam od końca czerwca. Nabyłam, bo tanie i niezbyt ryzykowne. Trafiłam na promocję.
Przede wszystkim gdy tylko zaczęłam bać się bimatoprostu (przyznam, że zużyłam dwa opakowania słynnej odżywki mającej go w składzie i robię sobie dłuuugą przerwę), sięgnęłam po pierwszą odżywkę, która go nie miała. Isana oferuje nam alternatywę do wszechobecnych szybko działających boosterów. Zastanawiałam się, czy w ogóle warto. Recenzje niezbyt entuzjastyczne, skład tajemniczy, ale przyznam, że znajdziemy tu na przykład wyciąg z koniczyny, mający wiele znaczenia w pielęgnacji, regeneracji, źródło fitohormonów itd. Wyżej w składzie estry kwasów tłuszczowych i gliceryna, pozostałych nie znam i nie potrafię nic powiedzieć na ten temat.
Opakowanie estetyczne, wygodne, przypomina większy eyeliner. Sporo produktu wewnątrz, aż 6 ml. Używam go już czwarty miesiąc, to świadczy o wydajności i ekonomiczności.
Serum można aplikować zarówno rano, jak i wieczorem. Dla mnie przeważnie ta druga opcja, chociaż miałam okazję użyć tego serum i rano, jeśli miałam czas. Serum idealnie się wchłania, ale w długim czasie, jest ono ~mokre. Wychodzi go dużo na jedną porcję, dużo za jednym pociągnięciem pędzelka. Trzeba uważać, by produkt nie dostał nam sie do oka, ponieważ wtedy piecze niemiłosiernie i jest to szalenie bolesne, dlatego o tym mówię i ostrzegam. Nakładałam to serum wyżej nad linią rzęs, by nie dopuścić wycieku do oka. Chronić należy przed nim oczy, spojówki zwłaszcza.
Wzrost rzęs był niezbyt szaleńczy, przyznam od razu. Kolor nieco ciemniejszy, już po miesiącu stosowania preparatu. Zauważyłam większą elastyczność rzęs, twardość włosków, wzmocnienie. No, nie jest źle. Może pięć gwiazdek nie dałabym, ale moim zdaniem produkt jest dobry. Żal mi tylko braku spektakularnego wzrostu rzęs:/ Muszę stwierdzić jeszcze, że podczas kuracji tą Isaną ani razu nie wypadła mi żadna rzęsa. Bardzo dziwne zjawisko, ale uważam je oczywiście za pozytywne.
Zalety:
- elastyczność rzęs,
- twardość rzęs,
- wzmocnienie,
- pogłębienie koloru, ale delikatne,
- niewypadające rzęsy,
- opakowanie ładne,
- cena,
- wydajność.
Wady:
- brak spektakularnego wzrostu rzęs,
- migruje do oczu, strrasznie piecze, do bólu:/
- rozlewa się, dłuższą chwilę schnie, jest ryzyko spłynięcia do oka, a wtedy j.w.