Pasty do zębów

Lacalut Sensitive, Pasta do wrażliwych zębów

Lacalut Sensitive pasta do wrażliwych zębów 75 ml

• 20 marca 2025 o 19:06
    Całkiem okej pasta
    Delikatna pasta do zębów. Na plus w przypadku podrażnionych dziąseł. Produkt jest całkiem w porządku, myślę że kupię kolejne opakowanie. Jednak nie jest to porodukt wyrażający się. Jest OK.
  • 16 marca 2025 o 17:15
    Dla wrażliwych ząbków ok
    Pastę kupiłam w Rossmanie w promocji za 10 zł. Wybrałam ją gdyż mam problem z nadwrażliwością zębów i krwawiącymi dziąsłami. Pasta jest delikatnie miętowa, dobrze pieni i oczyszcza zęby. Pozostawia uczucie czystości i świeżości. Przy dłuższym stosowaniu zmniejsza uczucie bólu na zimne lub gorące oraz krwawienia z dziąseł. Będę do niej wracać.
    • Niweluje nadwrażliwość
    Sana50
    22 sierpnia 2024 o 11:38
    Uratowała mnie przed bólem
    Okazało się, że mam lekko odsłonięte szyjki zębowe, co powodowało ból i dyskomfort, a także wrażliwość na ciepłe i zimne jedzenie i picie. Bardzo pilnie szukałam pomocy i jakiegoś trwalszego rozwiązania. Pani w aptece poradziła mi właśnie tą pastę. ] Złagodzenie objawów nastąpiło już po 1 użyciu. Kilka dni stosowania 2-3 razy dziennie i moje zęby oraz dziąsła odzyskały "sprawność" i nie odczuwałam już dyskomfortu. Pasta ma kolor biały, zapach delikatnie wyczuwalny. Bardzo ją polubiłam i od teraz zawsze mam ja w swojej łazience i profilaktycznie używam ją na zmianę z moją codzienną pastą. Pasta nadaję się na nadwrażliwość, problem z dziąsłami lub tak jak w moim przypadku na odsłonięte szyjki zębowe.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • jest dość droga
  • 20 czerwca 2024 o 14:56
    Dobra pasta dla wrażliwych zębów, ale mam innych faworytów w tej kategorii
    Mam dużą tendencję do krwawienia podczas szczotkowania zębów. Dlatego też kupuję pasty do zębów, które są łagodne i powinny być mniej inwazyjne dla dziąseł niż te klasyczne. I tak natrafiłam na produkt od Lacalut. Pasta zamknięta w plastikowej tubce o pojemności 75ml. Plastik jest elastyczny, z łatwością można wycisnąć z niej potrzebną ilość produktu. W smaku jest delikatnie miętowa, więc fani intensywniejszej mięty w pastach do zębów mogą być rozczarowani. Konsystencja jest typowa dla tego typu produktów, nic nadzwyczajnego. Ogólnie nie narzekam na to, jak się z tej pasty korzysta. Dobrze się pieni. Satysfakcjonująco oczyszcza zęby z zanieczyszczeń. Podczas szczotkowania nie towarzyszył mi ból. Nie podrażniał okolic ust. Także u mnie ta pasta jest rzeczywiście "sensitive". Po myciu czuć chwilowo delikatne odświeżenie oddechu. Jeśli chodzi o kwestię zapobiegania krwawieniu z dziąseł, to u siebie zauważyłam gigantyczną poprawę. Przy stosowaniu tej pasty i płynu do płukania jamy ustnej teraz ten problem pojawia się sporadycznie. Producent deklaruje zwiększenie odporności uzębienia na próchnicę - do tego ciężko jest mi się odnieść, bo moje zęby nigdy nie miały z tym problemu. Jeśli zaś chodzi o zmniejszenie wrażliwości na ból, to nie zauważyłam różnicy w tej kwestii od początku stosowania tego produktu. Przetestowałam wiele past tego typu i myślę, że ta od Lacalut jest całkiem fajna, chociaż niczym specjalnym się nie wyróżnia od tych z innych firm. Jak macie problem z nadwrażliwym uzębieniem, to jest zdecydowanie warta przetestowania na własnych zębach.
    Zalety:
    • dobra dostępność stacjonarna
    • wydajna
    • dobrze się pieni
    • dobrze oczyszcza zęby z zanieczyszczeń
    • zmniejsza krwawienie z dziąseł
    • nie podrażnia okolic ust; podczas mycia nie towarzyszył mi ból
    Wady:
    • nie zmniejsza wrażliwości na ból mimo deklaracji producenta
    • chwilowe delikatne odświeżenie oddechu
  • 13 stycznia 2024 o 19:09
    Klasyczna pasta do zebów wrażliwych
    Pasta dobrze się pieni, zęby są oczyszczone. Ma miętowy smak, ale nie jest on mocny. Po użyciu odczuwalne jest uczucie świeżości i czystości. Pasta nie jest agresywna dla dziąseł, nie powoduje ich krwawienia. Nigdy nie pojawił się u mnie problem krwawienia dziąseł, więc nie jestem w stanie stwierdzić, czy pasta przed nim chroni lub go zmniejsza.