Pasty do zębów

Sensodyne Rapid Relief, Daily Fast Relief Toothpaste and Long Lasting Protection Pasta do zębów wrażliwych

• 21 lutego 2025 o 12:33
    nie dla wrażliwych zębów
    Kupiłam by się przekonać czy jest odpowiednia dla wrażliwych zębów. Lecz niestety ale dla mnie nie. Myje dobrze. Ale po kilku stosowaniach moje zęby były bardzo wrażliwe i przy płukaniu ust, czułam niemiłe kłucie w dziąsła i ból. więc musiałam przestać ją stosować. Lecz za jakiś czas ponownie do niej wróciłam. Ale było to samo: pierwsze, drugie, trzecie mycie było ok. Ale już kolejnej nawracał ból i wrażliwość. Ma dość intensywny zapach. Tubka poręczna, nie za duża i nie za mała.
    Iwona_C
    11 maja 2023 o 11:14
    Przynosi odczuwalną ulge przy nadwrazliwości zębów.
    Do tej pory nie widziałam co to jest nadwrażliwość zębów, niestety i mnie ona w końcu dopadła. Szperając po pastach w sklepie w zasadzie to znalazłam tylko jedną która na szybko działać i przynosić ulgę przy nadwrażliwości zębów i takim oto sposobem stałam się posiadaczką Sensodyne Rapid. Nowa Pasta opakowana jest w kartonikach ochronny z informacjami na jej temat. Kolorystyka opakowania jest taka sama jak tubki która znajduje się w środku. Tubka jest miękka z dużą zakrętką na której można ją postawić. Nie ma żadnych problemów z wyciśnięciem produktu. Kolorystyka g opakowania jest w białym kolorze z niebieskim napisem Sensodyne i Rapid. Pasta ma gęstą kremową konsystencję w białym kolorze. Zapach i smak delikatnie słodki i miętowy, bez nadmiaru goryczki. Przyjemny podczas używania. Skład krótki z zawartością gliceryny, krzemionki, mineralnego pigmentu, związków miedzi, fluoru, dodatków zapachowych i słodzących. Obietnice producenta skusiły mnie do zakupu, ale raczej byłam sceptycznie nastawiona do tego działania. Jednak muszę stwierdzić że pasta przyniosła mi ulgę już od pierwszego umycia zębów. To nie jest tak że wszystko ustąpiło po jednym myciu, ale z każdym na następnym użyciem pasty nadwrażliwość zębów stała stawała się coraz mniejsza. Mniej odczuwałam wpływ gorących, , zimnych, kwaśnych czy słodkich pokarmów. Pasta bardzo delikatnie się pieni, otula zęby tą kremową konsystencją i przyjemnie chłodzi oraz koi. Nie pozostawia w ustach żadnego posmaku i nie ma wpływu na zmianę smaku spożywanych później napojów czy pokarmów. Oczyszczenie zębów i odświeżenie jamy ustnej również jest na wysokim poziomie i w tej kwestii nie mam się do czego doczepić. Pasta jest łagodna w działaniu, nie powoduje żadnego dyskomfortu dziąseł ani zębów. Podsumowując produkt się u mnie sprawdził, przyniósł mi szybką ulgę i przywrócił komfort przy spożywaniu posiłków. Jest to pasta do zębów do której z pewnością będę wracać.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • przyjemny słodki miętowy zapach i smak
    • nie pozostawia gorzkiego posmaku w ustach
    • nie zmienia smaku spożywanych później produktów i napojów
    • odpowiednio oczyszcza zęby i odświeża jamę ustną
    • zmniejsza nadwrażliwość zębów od pierwszego zastosowania
    • nie podrażnia dziąseł
    • wygodne opakowanie
  • 29 marca 2023 o 23:33
    Bardzo intensywna w smaku
    Oj, ta pasta to dla ludzi o mocnych nerwach ;) Mój mąż nie dał rady jej używać, ja sięgałam po nią raz dzienne. A to dlatego, że jest mocna! Jest bardzo intensywnie miętowa w smaku i taka jakby „ostra”. Bardzo często wybieram pasty sensodyne, bo dobrze sprawdzają się z moją nadwrażliwością zębów, więc i ta sobie radzi ;)
  • 15 lutego 2023 o 20:40
    Nie taki znowu rapid
    Pastę kupiłam w Kauflandzie,przy okazji innych zakupów. Jest zapakowana w kartonik, a w środku standartowa tubka z zakrętką. Pasta ma biały kolor- czyli taki, jaki lubię najbardziej. Smak pasty jest miętowy, ale pozostawia wiele do życzenia. To nie jest taka czysta mięta, mam wrażenie, jakby była zepsuta i lekko śmierdząca, a do tego doprawiona kurzem. No zostawia taki specyficzny posmak, który mi nie odpowiada. Kupiłam, bo przy ósemkach mam lekko odsłonięte szyjki i ta nadwrażliwość jest. Nie jest jakaś duża, ale jest. Pasta nie daje niestety natychmiastowej ulgi. Może lekko. Na efekty trzeba było zaczekać dwa tygodnie. Po tym czasie faktycznie uwalnia od nadwrażliwości. Pasta jest bardzo wydajna, wystarczyła mi na dwa miesiące. Bardzo dobrze czyści zęby, daje uczucie świeżości, ale denerwuje mnie ten posmak zepsutej mięty. Cena też była wysoka, bo zapłaciłam ok 18zł. Przetestowałam i raczej nie wrócę przez ten posmak.
    • Dobrze czyści
    • Uwalnia od nadwrażliwości, ale dopiero po ok dwóch tygodniach.
    Wady:
    • Posmak zepsutej mięty i kurzu
  • 8 stycznia 2023 o 17:08
    Ulga przy nadwrażliwości
    Sensodyne Rapid to pasta, którą zawsze mam w łazience na wypadek nadwrażliwości zębów w różnych sytuacjach. Koi ból po wizytach u dentysty, po wybielaniu, czy też przy okresowych nadwrażliwościach na zimne lub gorące. Dobrze myje zęby, jest wydajna oraz przyjemna w smaku i zapachu. To moja ulubiona pasta do zębów.
    Zalety:
    • działa kojąco na nadwrażliwość
    • dobrze oczyszcza
    • przyjemny zapach i smak
    • dobry stosunek ceny do jakości
    • proste opakowanie
    Wady:
    • nie ma wad

Zobacz także inne Pasty do zębów