Gąbki i aplikatory do makijażu

Avon Gąbka do makijażu i konturowania

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 3 czerwca 2022 o 19:33
    Lubię ją!
    Ta gąbka rewelacyjnie się sprawdza w moim makijażu. Pomaga mi równomiernie nałożyć podkład i wykonturować twarz. Jest miękka, wygodna w użyciu. Przed użyciem polecam namoczyć w wodzie, lepiej się wtedy na niej pracuje. Ogólnie jest przyjemna, cena również adekwatna do jakości i przyjazna, bo około 20 zł. Dostępna praktycznie w każdym katalogu. Polecam!
  • 17 kwietnia 2022 o 17:33
    Bardzo fajna gąbka do makijażu
    Muszę przyznać, że bardzo lubię tą gąbkę do makijażu i konturowania od Avon. Najchętniej używam jej do nakładania podkładu. Oczywiście przed użyciem, moczę ją w wodzie, a następnie mocno wydrzemuje. Podkład rozprowadza się wtedy zdecydowanie lepiej. Gąbkę idzie łatwo umyć. Ogólnie est przemiła w dotyku. Jak za taką cenę - polecam.
    pepper0
    23 kwietnia 2019 o 16:09
    Twarda i ciężka do nakładania podkładu.
    Gąbkę kupiłam ze względu na ciekawy kształt i włochatą jedną stronę gąbki. Gąbka po namoczeniu nieznacznie zwiększa swoją objętość. Pod wpływem wody robi się delikatnie bardziej miękka. Postanowiłam wykorzystywać włochaty koniec do bakingu. Niestety nie nacieszyłam się tym długo, ponieważ ta część gąbki szybko się wytarła, włoski ulotniły się. Nakładanie podkładu tą gąbką nie należy do najprzyjemniejszych. Możemy poczuć się jakbyśmy same się policzkowały, nawet odgłos jest podobny. Ponadto, gąbka nie rozprowadza ładnie podkładu tylko tworzy na buzi stemple, które ciężko jest scalić w jedno. Podsumowując, szkoda pieniędzy na tą gąbkę.
    Zalety:
    • Fajny pomysł z jedną stroną włochatą.
    • Na pewni trzeba przyznać jej plus za trwałość. Nic się z nią nie dzieje.
    Wady:
    • Gąbka jest twarda, ciężko nakłada się nią podkład.
    • Tworzy na buzi stemple z podkładu.
    • Włochata część szybko się wyciera.
    Ata77
    13 kwietnia 2019 o 21:16
    koszmarek
    Ten gąbczasty koszmarek na szczęście zakupiłam w promocji, więc jakoś przeżyję te zmarnowane złotówki. CO TO MA BYĆ???? Za jakie grzechy? Odczucie przy nakładaniu podkładu porównywalne do uderzania kozakiem w twarz!!!! Twarda, okrutnie, twarda gąbka, która nawet po zmoczeniu robi krzywdę. Poza tym - lekko zjada mi podkład. Chcę o tym zapomnieć. Avonie- wycofaj to czym prędzej.
  • 24 sierpnia 2018 o 22:50
    Może być
    Zdecydowanie wolę poprzednią gąbeczkę (różową). Ta jest twardsza i więcej czasu zajmuje dobre wklepanie podkładu i korektora. Efekt natomiast jest poprawny- nie ma smug itp. Po namoczeniu w wodzie nie powiększa się jakoś znacznie, w przeciwieństwie do poprzedniczki. Czy dzięki specjalnemu wyprofilowaniu zwiększa precyzję i dostęp do trudno dostępnych miejsc? Moim zdaniem nie .. Z chęcią ponownie kupię tę różową "łezkę". Tej gąbki nie zakupię ponownie.