Cienie do powiek

Nabla Soul Blooming, Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 stycznia 2024 o 15:45
    To jedne z niewielu paletek cieni z tak ładnymi kolorami, które dają nam tyle możliwości, a jednocześnie przy tak dobrej jakości i dostępności. Bardzo je lubię :)
    Tę paletkę kupiłam lekko użytą na olx, za jakieś 25 zł. Absolutnie nie żałuję i uważam, że nawet w wyższej cenie warto, i wyjaśnię, dlaczego :) Szukałam długo odpowiednich odcieni niebieskiego i fioletu, lekko zgaszonych, i tu takie mam! :) Dodatkowo jeden błyszczący, więc już na wejściu byłam bardzo zadowolona. Potem też się nie zawiodłam, są bardzo dobrze napigmentowane, dobrze się blendują, i dają mnóstwo możliwości - od delikatnych i całkiem neutralnych kolorów (jasne) z dodatkiem niebieskiego, po odważniejsze, różowe, brokatowe. Naprawdę według mnie praktycznie każdy typ urody może się nim pomalować na różne okazje, a przy tym to połączenie jest naprawdę niebanalne. Opakowanie jest bardzo ok, choć dla mnie lusterka w tego typu paletach są nieprzydatne - jak nie mam swobodnego dostępu do dużego albo podświetlonego lustra, to nie robię tego typu makijażu ;) ale może komuś się przyda. Nie przeszkadza mi, że nie jest bardziej trwałe, takie według mnie jest bardziej odpowiednie, i na pewno zawdzięczamy mu niższą oryginalną cenę palety. Naprawdę polecam! :) Nie wiem, czy kupię ponownie, ale tylko dlatego, że nie skończą mi się jeszcze bardzo długo :)
    Zalety:
    • piękny dobór kolorów, dość rzadki, daje mnóstwo możliwości
    • błyszczące i maty
    • dobra pigmentacja
    • dobrze się blendują
    • trwałe
    • opakowanie jest dla mnie
    Wady:
    • może dostępność, bo cena jest według mnie jak najbardziej w porządku, nawet ta oryginalna (choć jak napisałam na początku, można dostać ją taniej)
  • 31 maja 2021 o 20:27
    Świetna paletka!
    W paletce cieni od Nabli zakochałam się od pierwszego wejrzenia. I od pierwszego użycia wiedziałam, że to jest hit! Kolory przepiękne, nietuzinkowe. Utrzymują się na powiece cały dzień, łatwo blendują. Paletka ma "tylko" 12 kolorów, ale takim zestawieniem kolorów można wyczarować na powiece naprawdę dużo kombinacji. Moimi aworytami jest kolor GARDEN GATE oraz FLOWERY - wyglądają bardzo ciekawie i pięknie podkreślają zielony i brązowy kolor tęczówki. Mały minus za za cień HONEY DRIP, przy którym trzeba się trochę natrudzić, aby wyglądał dobrze na powiece, ponieważ trochę się osypuję i ma bardziej gruboziarnistą konsystencję niż reszta cieni. Na plus duże lusterko w środku, jak i za całe estetyczne opakowanie. Cena jest dość wysoka, jednak uważam, że paletka jest warta swojej ceny.
    • pigmentacja
    • ciekawe, niebanalne kolory
    • lusterko w środku
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • cień HONEY DRIP, odbiegający konsystencją od reszty
    • cena nie dla wszystkich może być atrakcyjna
  • 16 lutego 2021 o 17:01
    Kolorowy ogród
    Odpowiednio zestawione kolory. Paletą można wykonać makijaż wieczorowy jak i dzienny. Bardzo dobrze napigmentowane cienie. Maty mają konsystencję niczym masełko. Według mnie najładniejszym odcieniem jest GARDEN DATE, a zaraz po nim PHILOSPHY. Przepięknie wyglądają na powiece. Najgorszej jakości jest cień HONEY DRIP. Jest grudkowy i osypuje się. Przed aplikacją, aby się utrzymał trzeba użyć bazy do cieni.
    Zalety:
    • pigmentacja,
    • trwałość,
    • lusterko,
    • ładne odcienie.
    Wady:
    • opakowanie szybko się brudzi i po każdym użyciu trzeba je oczyścić.
  • 12 stycznia 2021 o 12:48
    Kocham!
    Czego innego mogłam się spodziewać po Nabli, jak nie hitu? Soul Blooming to bardziej wyrazista siostra palety Dreamy. Jej kolorystyka jest jedną z najciekawszych, z jakimi się spotkałam. Mamy brązy, róże, błękity i niebieskości, a także miedź i lekkie złoto. Niech nie zwiodą was zdjęcia! Każdy z tych kolorów pokazuje pełnię swojego potencjału dopiero na żywo. Honey drip - biały błysk z dużymi płatkami złota. Idealny topper Gea - koralowy matowy róż, świetny także jako róż do policzków Chamomile - kremowy mat z wyraźnie brzoskwiniowymi nutami Bolero - intensywny koral matowy, również świetny jako róż do policzków Middle karma - ciepły jasny brąz matowy Garden gate - fioletowo-różowo-niebieski błysk drobinkowy, daje przepiękny shift kolorów Climbing rose - metaliczny róż, złotawy Garcon - metaliczna miedź z brązem Anemone - intensywny granatowy cień, delikatnie metaliczny Flowery - prawdziwa gwiazda - niezapominajkowy mat, głęboki błękit Philosophy - różowo-biało-błękitny błysk, świetny solo oraz jako topper Caravaggio - czekoladowy matowy brąz; pięknie wygląda jako kreska Opakowanie jest przepiękne i solidnie wykonane, w środku znajduje się lusterko wysokiej jakości. Cienie się nie osypują, są lekko kremowe i pięknie się blendują do chmurki. Polecam nakładać na bazę, ale i bez niej świetnie wyglądają. Nawet tanie pędzle dadzą sobie z nimi radę. Praca z tą paletą to praktycznie bezwysiłkowa zabawa. Polecam w szczególności ciepłym bądź neutralnym typom urody, ponieważ ma wyraźnie ciepłe nuty. Fantastycznie uzupełni każdą kolekcję, ponieważ jest naprawdę unikatowa.
    Zalety:
    • wygodne, piękne opakowanie
    • dobre lusterko
    • cudowne odcienie niebieskiego, różu, brązu, złota
    • kremowa formuła
    • łatwe blendowanie bez dziur
    Wady:
    • cena (ale bywa na promocjach)
  • 2 stycznia 2021 o 16:56
    Kolory wiosny
    Kupiłam tę paletę, zachwycona kolorami, uwielbiam takie delikatne błękity i fiolety, są one moimi faworytami wśród kolorów w ogóle. Paleta jest ogólnie solidna, twardy karton, w środku lusterko i całkiem sporej wielkości cienie. Swój egzemplarz kupiłam na promocji w cenie około polowe tańszej od regularnej, z reguły nie lubię wydawać na niepotrzebne kosmetyki kolorowe, wolę inwestować w pielęgnacje, ale do sedna. Jako, że z natury jestem zwolenniczką naturalnych makijaży podkreślających urodę, niż przerysowanych, kompletnie zmieniających moją twarz (polecam Lisę Eldridge lub Violettę), z początku myślałam, że z tą paletą nie będę mieć za bardzo po drodze przez jej kolory. Jednak, chwila zabawy i możliwości pojawiło się wiele. Po pierwsze - piszę to do osób, które tak jak ja nie lubią mieć na twarzy wielu warstw, albo czegoś zbyt krzykliwego, bądź przerysowanego - da się użyć tych kolorów do klasycznego smoky eyes. Można dodać odrobinę tego świecącego różu na wieczór, ja wklepałam go w środek powieki. Można zrobić delikatny makijaż, z użyciem tego błyszczącego fioletowo-niebieskiego i brązu, który będzie wyglądał dobrze w ciągu dnia. Paleta wbrew pozorom daje mnóstwo możliwości w zależności od tego, czego potrzebujemy, jak się z czymś czujemy, czy może chcemy zaszaleć albo po prostu podkreślić spojrzenie. Pigmentacja cieni jest bardzo dobra - ja nie używam żadnych baz, mam wrażliwe oczy, cienie mnie nie podrażniają, delikatnie wcześniej omiatam powiekę pudrem z jedwabiem, cienie trzymają się dobrze cały dzień, nie zbierają się mocno w załamaniach powieki, nie osypują w ciągu dnia. Są przyjemnie kremowe. Dobrze się blendują i nakładają - używam pędzli, opuszków palców, czy patyczków, wszystkim dają radę.
    Zalety:
    • Kolory
    • Wegańskie
    • Nietestowane na zwierzętach
    • Pigmentacja
    • Łatwość aplikacji