Cienie do powiek

Urban Decay Naked Cherry, Eyeshadow Palette Paleta 12 cieni do powiek

Marette
    20 marca 2022 o 16:21
    Doskonała
    To pierwsza wysokopółkowa paletka cieni, jaką kupiłam. Mam ją już jakieś cztery lata, a cienie są wciąż tak świetnej jakości, jakbym otworzyła ją wczoraj. Ich pigment jest bardzo mocny i wszystkie blendują się jak marzenie, kolory świetnie do siebie pasują i da się z nich zrobić zarówno lekki, dzienny makijaż, jak i ten bardzo wyrazisty, wieczorowy. Nie mam do niej absolutnie żadnych zastrzeżeń.
    Zalety:
    • jakość cieni i ich pigmentacja
    • piękna paleta kolorystyczna
    • wielofunkcjonalność
    • jakość cieni po kilku latach użytkowania
    Wady:
    • żadnych wad nie zauważyłam
  • 8 maja 2021 o 23:43
    Jedna z ulubionych!
    Paletkę dostałam w prezencie ale była to moja wymarzona zdobycz. Gdy w końcu zrobiłam swój pierwszy makijaż nią byłam zachwycona. Pigment jest tak mocny że nawet bez żadnej bazy cienie ładnie wyglądają na oku. Nie ścierają się nie rolują nie robią plam. Myślałam że ich faktura jest bardziej kredowa jednak określiłabym ją jako maselkowa. Cienie pięknie się blenduja i łącza z innymi odcieniami. Nie osypują a ich wydajność jest duża... Ciągle używam moim ulubionych odcieni w tej paletce a dalej nie widać denka. Ogromny plus! Kupiła mnie ta paletka!
    Zalety:
    • Pigment
    • Kolory
    • Uniwersalność
    • Lusterko
  • 30 sierpnia 2020 o 21:10
    Cudo !
    Moje małe marzenie, które spełnił mój chłopak w lutym obdarowując mnie tą paletką na moje urodziny a więc paletkę używam już długo i mogę co nieco o niej powiedzieć. Paletka cieni firmy Urban Decay z serii Naked tym razem pod nazwą Naked Cherry i jak większość palet tej serii posiada aż 12 cieni. Ale zacznijmy od początku czyli opakowania, które jest przecudowne, plastikowe, podłużne z motywem wisienek na wierzchu i złotym napisem ,,Naked Cherry'', ciężarem jak i sposobem zamykania przypomina mi jedną z swoich poprzedniczek czyli Naked Smoky. Jeśli chodzi o środek to znajdziemy w niej 12 cieni (7 matów i 5 błysków) ale w odcieniach, których zwykle nie gustowałam chodzi tu o tą gamę od takiego burgundu przez fiolet aż do klasycznych nudów no obłęd, i nie sądziłam że tak pokocham te odcienie!. Co do użytkowania to nie wiem czy coś zmieniono w składzie ale w porównaniu ze swoimi poprzedniczkami, tą paletą pracuje się bardziej komfortowo, cienie są mocno napigmentowane, nie osypują się, pięknie rozcierając i mieszają no coś cudownego. Maty na powiece wyglądają obłędnie a cienie brokatowe są delikatne i idealnie wpasowują się w ramy dziennego makijażu, ale oczywiście wieczorowego też bo tą paletką można robić makijaż dzienny jak i wieczorowy. Dołączony do zestawu pędzelek no klasa, dobrej jakości, z miłego włosia i bardzo użyteczny inaczej niż jak np. w paletach ABH gdzie pędzelki to takie ,,atrapy'', tutaj mamy naprawdę porządną rzecz. A zapomniałabym powiedzieć o ich trwałości, a więc dumnie mogę powiedzieć, że wytrzymują cały dzień mojej bieganiny a to jest ogromny sukces. Mogę z czystym sercem ją polecić
    Zalety:
    • Kolorystyka
    • Cena odpowiednia do jakości
  • 2 lipca 2020 o 19:48
    Mój ulubieniec
    Ta paletka jest moim cudeńkiem, po które sięgam prawie codziennie. Kocham te kolory! Można nimi stworzyć zarówno subtelny makijaż na codzień, jak i odważny makijaż na wieczór. Cienie się nie osypują, są bardzo wydajne i niesamowicie trwałe. Pigmentacja jest bardzo dobra, tak samo jak jakość cieni. Trzeba jednak zauważyć, że cienie są lekko kredowe, szczególnie kiedy mówimy o cieniach suchych, jednak ta uwaga pojawiła mi się dopiero kiedy zaczęłam używać paletki ABH. Wcześniej używałam zazwyczaj tańszych paletek drogeryjnych i w tym przypadku jakość to niebo a ziemia.
    Zalety:
    • kolorystyka
    • pigmentacja
    • trwałość
    • jakość cieni
    Wady:
    • lekko kredowe cienie matowe
  • 1 listopada 2018 o 16:25
    Genialna
    Paleta w której zakochałam się gdy tylko zobaczyłam ją w internecie. Rewelacyjnie napigmentowane cienie które po prostu same się blendują. Można nią wykonywać makijaże dzienne jak i wieczorowe.
    Zalety:
    • pigmentacja
    • blendowanie
    • trwałość