Szczoteczki soniczne

Vitammy Luna, Kompaktowa soniczna szczoteczka do zębów

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
    Rossi95
    3 marca 2025 o 10:59
    Idealna w podróży
    Szczoteczka soniczna luna vitammy jest to kompaktowa,niewielkich rozmiarów szczoteczka,idealnie sprawdzi się w podróży,zasilana jest na baterie,podoba mi się też wygląd turkus połączony z białym kolorem bardzo stylowe połączenie.Szczoteczkę poleciłabym też dla dzieci ze względu na mały rozmiar szczoteczki i pozostałym osobom w podróży.Plus za 2 główki w opakowaniu,jeśli chodzi o cenę to polecam polować na cenę wyprzedażową.Szczoteczka niestety nie domywa dobrze moich zębów,jest za delikatna,dla wrażliwych zębów polecam.
    Zalety:
    • mały rozmiar
    • idealnie sprawdzi się w podróży
    • cena(ale tylko na promocji)
    • nie podrażnia zębów i dziąseł
    Wady:
    • źle doczyszcza zęby
    • zbyt delikatnie czyści zęby
    Goya5
    10 marca 2024 o 8:46
    polecam do podróży
    szczoteczkę kupiłam w cenie promocyjnej w Rossmann, gdyż posiadam małe zęby i uznałam, iż jest ona odpowiednia do nich. Szczoteczka była w dwóch dostępnych kolorach morskim i czarnym. Jest to już moja trzecia szczoteczka i to nie dlatego, że jest świetna i nie do zdarcia, ale po prostu przyzwyczaiłam sie do niej. W opakowaniu znajdują się 2 główki, jest ona na 1 szt. baterię AA, zamykana, co jest świetne do podróży, gdyż zajmuje mało miejsca. Trudno mi ocenić, czy spełnia swoje zadanie soniczne, gdyż do tej pory nie miałam okazji używać innych, dużo droższych. Ale rzeczywiście nie doczyszcza trudno dostępnych szczelin, ale do tego są przecież inne akcesoria np. gumowe szczoteczki miedzyzębowe-czyściki ( które także polecam!). W rączce jest gumowy przycisk, który służy do włączenia efektu buczenia i drgania. Po ok.roku czasu jego używania właśnie w tym miejscu pojawia się grzyb, który nie jest już łatwy do wyczyszczenia. Ok, wówczas wyrzucam..:) Generalnie polecam do podróży i do małych zębów takie jak ja mam. Mój syn jej nie polubił, ponieważ jego uzębienie jest normalnej wielkości. Dla dzieci chyba także byłaby odpowiednia..
    Zalety:
    • przystępna cena, opakowanie dobre do podróży, gdyż ma wsuwaną zakrętkę chroniącą przed zabrudzeniem samej szczoteczki, główka szczoteczki jest nieco mniejszych rozmiarów niż standardowe, co jest korzystne dla małych zębów lub dla dzieci
    Wady:
    • odczuwam tylko drgania i buczenie, ale nie wiem, czy faktycznie spełnia swoje zadanie soniczne, gdyż nie mam porównania do tej pory
    xpaaati
    12 lutego 2023 o 0:16
    Polecam
    Małe cudeńko. Kupiłam w Rossmann na jakiejś promocji za niecałe 30zl. Na początku byłam w ciężkim szoku jak ona mocno działa. Wibracja jest olbrzymią ale przez to dobrze czyści. Mam skłonność.do pobraniem dziąseł i przez perwesze kilka myć niestety polała się krew ale nauczyłam się jej i uwielbiam.
  • 17 maja 2021 o 21:28
    soniczna?
    Mam wielkie wątpliwości, co do tego określenia. Szczoteczka bardzo mocno wibruje, wręcz swędzi od niej nos - takie ma drgania.Powierzchnię zęba czyści dobrze, na stycznych już źle. Posiadam w domu soniczną z prawdziwego zdarzenia: oral-b. Tamta po zanurzeniu w wodzie tworzy mikroskopijne fale i rozchlapuje kropelki wody. Ta - wyłącznie fale. Nie ma mowy o jakichkolwiek bąbelkach. Produkt nie jest wart zakupu.
    Zalety:
    • fajne etui, niska cena.
    Wady:
    • uważam, że nie jest to produkt zgodny z opisem. nie daje efektu jak akumulatorowe szczoteczki soniczne. Nie doczyszcza w szczelinach. ciężko właczyć, guziczek jest dość głęboko osadzony.
  • 3 września 2018 o 11:10
    Bardzo niewielka i wygodna, ale świetnie czyści
    Do zakupu szczoteczki sonicznej podchodziłam mniej więcej jak pies do jeża. Z jednej strony bardzo chciałam, bo chociaż nie mam śladu ubytków na zębach, to szalenie szybko osadza się na nich kamień. Z drugiej - mam wrażliwe dziąsła i niekoniecznie chciałam dużo zapłacić i w efekcie stracić, gdyby coś poszło nie po mojej myśli. Wybrałam Vitammy, która w promocji potrafi kosztować niewiele ponad 50zł, a która okazała się całkiem fajnym produktem. Działanie: Szczoteczka soniczna z niewielką główką, wyposażona w 2 tryby wibracji, bez dodatkowych funkcji. Tryb delikatny to faktycznie minimalne ,,buczenie z mizianiem". Zaczynałam właśnie od niego, ale wkrótce przerzuciłam się na intensywniejszy, który, szczęśliwie, również nie miał żadnego negatywnego wpływu na dziąsła. Jest to moja pierwsza soniczna szczoteczka (tradycyjne elektrycznie nie zdawały egzaminu), więc porównywać będę tylko z manualną. Przede wszystkim, jest różnica w czasie mycia. Soniczną rzeczywiście jestem w stanie wyczyścić zęby w 3 minuty. Manualną często zajmowało mi to dłużej niż 5, biorąc pod uwagę kamień i technikę mycia (bardzo delikatne, wymiatające ruchy). Tutaj wystarczy przykładać miejsce po miejscu i już. I jest to, co tygryski lubią najbardziej: mniej kamienia. A skoro mniej kamienia, to i mniej odbarwień np. od kawy. Dla mnie to 100% zadowolenia. Kwestie techniczne: Szczoteczka jest maleńka. Nie żartuję mówiąc, że zajmuje tyle miejsca, co szczoteczka manualna, a do tego ma ochronną nasadkę, która dobrze sprawdza się w podróży. Do wyboru są ładne, żywe kolory, ogółem, cała szczoteczka wykonana jest bardzo estetycznie. Baterię włożyłam zaraz po zakupie, czyli pół roku temu i dalej zasila. Być może nie pociągnie o wiele dłużej, ale ten czas pracy przekonuje mnie, że szczoteczka to i tak bardzo energooszczędne urządzonko. Podsumowując: Nieduża, tania szczoteczka soniczna, która robi robotę i fajnie wygląda. Oczywiście polecam! EDIT: Po około roku używania zauważam kilka minusów. Pierwszy - przyciski umieszczone pod gumką (da tych, którzy pamiętają: zrobione tak, jak klawiatura w starszych telefonach) wyrabiają się z czasem. Gumki lekko się przemieszczają i mimo, że szczoteczka ogólnie dalej działa bez zastrzeżeń, denerwuje mnie włączanie jej np. po dwa razy codziennie rano). Dalej uważam, że produkt daje radę i jest dobry, ale zostawiam go już jako szczoteczkę podróżną, a na co dzień używam czego innego).