Kremy pod oczy

Mary Kay TimeWise, Age Minimize 3D Eye Cream Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy

thecla
    16 stycznia 2025 o 22:34
    Różowe cudo
    Miałam ich kilka. Mała zgrabna tubka z kremem nawilżającym pod oczy. Nie szczypie i współpracuje z soczewkami. Wystarcza mi na baaaardzo długo, wiec cena nie jest problemem jak się ją podzieli na 8 miesięcy. Teraz przed 40. widzę że potrzebuję coś o mocniejszym działaniu- siateczka płytkich zmarszczek i opuchnięcia od rana. Ale nie porzucam go, mam już kupione następne opakowanie, tylko będę już go używać inaczej.
  • 18 marca 2024 o 23:41
    Dobry
    Krem pod oczy Time Wise jest godny polecenia. Fajnie nawilżył moją skórę i dodał jej blasku. Bogaty w składniki odżywcze. Może trochę szczypie w oczy, ale moja konsultantka dobrze poinstruowała mnie w jego nakładaniu, nie trzeba nakładać bardzo blisko oka dzięki czemu krem mnie wcale nie szczypał, a i tak działał. Fajna konsystencja, przyjemny zapach. Cena niestety kosmos i dlatego więcej nie kupię. Krem jest wydajny. Opakowanie śliczne. Nie ma działania redukującego cienie pod oczami, co najwyżej redukuje opuchliznę, ale z moimi cieniami o uwarunkowaniach genetycznych sobie nie poradził. Kosmetyk z wyższej półki, marka premium.
    Zalety:
    • nawilża i dodaje blasku
    • bogaty skład pielęgnacyjny
    • wydajny
    • przyjemna konsystencja
    • ładny zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • nie redukuje cieni pod oczami
    U konsultantki
  • 20 czerwca 2022 o 10:13
    Średni
    Krem mam wrażenie że na początku stosowania miał lepsze działanie, teraz kończę opakowanie i coraz mniej widzę efekty. Możliwe że przyczyną tego początkowego woow był fakt że poprzedni krem d'alchemy mocno wysuszył mi skórę pod oczami. Przyjemnie się nakłada i nie podrażnia - to na plus. Lekko nawilża - to też na plus. Czy kupię go jeszcze kiedyś - nie wiem.
    Zalety:
    • Łatwo się rozprowadza i szybko wchłanie
    • właściwości nawilżające
    • delikatny zapach
    Wady:
    • Efekt przeciwzmarszczkowy - spodziewałam się więcej po tym produkcie
    Miroku
    20 stycznia 2022 o 22:24
    Dobry nawilżacz
    Mam suchą oraz wymagającą skórę wokół oczu, więc porządny krem pod oczy to u mniepodstawa. Ten z Mary Kay dostałam w prezencie i muszę przyznać, że to był prezent naprawdę udany. Cena jest dla mnie stanowczo za wysoka, bo produkt nie jest wybitny czy szczególnie wyróżniający się, ale mimo to używało mi się go dobrze i z działania jestem zadowolona, a od kremów pod oczy wymagam dużo. Przede wszystkim-nie podrażnia oczu oraz delikatnej skóry dookoła. To dla mnie podstawa, mam wrażliwe oczy i dużo kosmetyków je podrażnia, przy tym z Mary Kay czułam pełen komfort. Bezzapachowy-takie kosmetyki preferuję jeśli chodzi o okolice oczu, więc duży plus. Krem jest gęsty, ale jednocześnie lekki-nie zostawia tłustej warstwy, ale też czuję, że delikatna skóra wokół oczu jest otulona, ta ciekawa właściwość bardzo uprzyjemniała mi jego stosowanie, bo nie lubię ciężkich czy lepkich warstw po użyciu kosmetyków. Z jego działania jestem zadowolona pod kątem nawilżenia oraz odżywienia. Ten krem robi to naprawdę dobrze, delikatna skóra pod oczami była miękka oraz gładka, podczas jego używania nigdy nie zrobiły mi się bruzdy czy suche skórki(czyli to co mam jeśli nie stosuję niczego pod oczy lub jeśli to akurat jest słaby produkt). Dzięki temu, że skóra była dobrze nawilżona wyglądała też na bardziej promienną i wypoczętą, co doceniam jako wiecznie zestresowany i kiepsko sypiający dziedzicz genetyczny cieni pod oczami-każda pomoc z oznakami zmęczenia mile widziana :) Jeśli chodzi o prewencję przeciwzmarszkową-żaden krem, choćby nie wiem jak wypasiony/przepełniony ekstraktami/tudzież przepełniony wysoką ceną, żaden krem nie wyprasuje magicznie zmarszczek i nie odmłodzi o 10 lat. Jednak ten krem z Mary Kay dobrze nawilża, zaś podstawą w zapobieganiu oznakom starzenia skóry jest jej dobre nawilżenie-na suchej oraz wiotkiej skórze zmarszczki robią się dużo szybciej. Więc w zapobieganiu pierwszym zmarszczkom za pomocą nawilżenia-ten krem jest pomocny.
  • 26 maja 2020 o 7:43
    poprawny
    Nie zrobił na mnie dużego wrażenia, pewnie dlatego, że pod oczy preferuję bardziej treściwe kremy. Ten wchłania się w moment i nawilżenie jest naprawdę średnie. Posiada lekką poświatę, która odświeża spojrzenie, na pewno jest w stanie ożywić skórę pod oczami po średnio przespanej nocy. Wygląda się po prostu ładnie. Z uwagi na niepełne nawilżenie, stosowałam nieco grubszą warstwą, zdarzało się, że zostawiał białą smugę jak krem z filtrem. Czy kupiłabym kolejny raz? Za tę cenę nie bo z całą pewnością są lepsze, skuteczniejsze i tańsze zamienniki.
    Zalety:
    • odświeżał spojrzenie
    • skóra wyglądała świeżo i ładnie
    Wady:
    • nie nawilżał wystarczająco
    • nie mam zmarszczek, pojawiają się tylko, gdy skóra lekko się wysuszy, tu nie dawał mi nawilżenia, dlatego nie jestem do końca zadowolona

Zobacz także inne Kremy pod oczy