Mary Kay TimeWise, Age Minimize 3D Eye CreamPrzeciwzmarszczkowy krem pod oczy
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
Walczy z oznakami starzenia się i zmęczenia, likwiduje cienie i opuchnięcia, drobne linie i zmarszczki wokół oczu. Zapewnia natychmiastową jędrność i 12 godzinne nawilżenie! Przeciwzmarszczkowy Krem pod Oczy Age Minimize 3D™ TimeWise® to drugi krok w codziennym, porannym i wieczornym rytuale pielęgnacyjnym z wykorzystaniem nowoczesnego Cudownego Zestawu Age Minimize 3D™ TimeWise®.
Zawiera ekstrakt z alg, szczególnie skuteczny w pielęgnacji delikatnej okolicy wokół oczu.
Zmniejsza widoczność oznak zmęczenia: cieni i opuchnięć.
Utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia przez 12 godzin.
Zmniejsza widoczność linii i zmarszczek
Główne składniki
Wyciąg z alg (Algae Extract) – surowiec pozyskiwany z alg. Komponent ten stanowi nośnik wielu cennych związków biologicznie aktywnych. Pośród jego składników można znaleźć większość witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6, B12), a także witaminy E i C. Stanowi on także źródło kwasu hialuronowego oraz składników mineralnych, takich jak potas, magnez, wapń, fosfor, cynk, wapń, jod, żelazo, miedź, mangan. Lipidy występujące w algach charakteryzują się obecnością niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które wzmacniają barierę lipidową oraz likwidują stany zapalne naskórka.
Octan tokoferylu (Tocopheryl Acetate), stabilna pochodna witaminy E – efektywny antyoksydant. Komponent ten efektywnie neutralizuje, działające wyjątkowo destrukcyjnie w stosunku do różnych struktur żywych organizmów, wolne rodniki, których agresja rośnie wraz ze zwiększającym się zanieczyszczeniem środowiska i wzmożoną aktywnością promieniowania słonecznego.
KOMPLEKS AGE MINIMIZE 3D™ SKŁADAJĄCY SIĘ Z RESWERATROLU, WITAMINY B3 I PEPTYDÓW.
Resweratrol – związek zaliczany do grupy roślinnych polifenoli. Stosowany w preparatach kosmetycznych skutecznie ogranicza wiele dysfunkcji skóry, chroni ją przed szkodliwymi czynnikami, zarówno pochodzącymi z wewnątrz, jak i działającymi z zewnątrz na skórę. Związek bezpieczny, który pozyskiwany jest z rdestu japońskiego. Cechuje się silnym działaniem antyoksydacyjnym, neutralizującym wolne rodniki. Charakteryzują go ponadto właściwości przeciwzapalne. Składnik o potwierdzonym działaniu opóźniającym proces starzenia. Stanowi jeden z najbardziej znaczących elementów na ścieżce do długowieczności. Prowadzone badania wskazują na jego efektywne działanie w kosmetykach zapobiegających starzeniu się skóry. Resweratrol wpływa korzystnie nie tylko na odnowę naskórka, ale także na głębsze warstwy skóry. Pobudza procesy odnowy komórek oraz zwiększa ich zdolność do przyswajania substancji odżywczych. Aktywuje produkcję kolagenu i elastyny stanowiących „rusztowanie” dla skóry. Przeciwdziała wiotczeniu i wzmacnia strukturę skóry, przyspiesza procesy regeneracji.
Witamina B3 (niacynamid) – składnik dobrze przyswajany i tolerowany przez skórę. Przynosi korzyści praktycznie wszystkim rodzajom cery. Stosowany w preparatach kosmetycznych przeznaczonych dla skóry suchej stymuluje produkcję ceramidów*, efektywnie poprawia barierę lipidową naskórka. Nawilża skórę, uodparnia ją na działanie szkodliwych czynników zewnętrznych. Z tego powodu polecany jest w przypadku AZS (atopowe zapalenie skóry).
Niacynamid wpływa na wytwarzanie istotnych składników skóry, kolagenu oraz kwasu hialuronowego, dzięki czemu odbudowuje jej prawidłową strukturę. Działa przeciwzmarszczkowo, poprawia jędrność i napięcie, wygładza skórę. Stymuluje naprawę zniszczeń komórek skóry powodowanych promieniowaniem UV. Cechuje go działanie antyoksydacyjne i poprawiające odporność. Stanowi efektywny środek przeciwzapalny, sprzyja gojeniu i regeneracji skóry. Witamina B3 jest także składnikiem wspomagającym walkę z przebarwieniami, ogranicza ich tworzenie, rozjaśnia je. Efektywnie ujednolica koloryt, niweluje ziemisty odcień skóry. Surowiec ten stanowi także skuteczny środek w przypadku cery tłustej, łojotokowej. Ogranicza wydzielanie sebum, eliminuje stany zapalne, redukuje wielkość porów. Wykazuje działanie przeciwtrądzikowe.
Peptydy opóźniające procesy starzenia – wykorzystywane w kosmetykach przeciwstarzeniowych, których zadaniem jest opóźnianie lub niwelowanie niekorzystnych zmian zachodzących z wiekiem w skórze. Stymuluje wytwarzanie podstawowych składników strukturalnych skóry, w tym białek podporowych odpowiadających za jej jędrność i gładkość, czyli kolagenu i elastyny.
*Ceramidy – organiczne związki chemiczne z grupy lipidów obecne w warstwie rogowej naskórka
Miałam ich kilka. Mała zgrabna tubka z kremem nawilżającym pod oczy. Nie szczypie i współpracuje z soczewkami. Wystarcza mi na baaaardzo długo, wiec cena nie jest problemem jak się ją podzieli na 8 miesięcy. Teraz przed 40. widzę że potrzebuję coś o mocniejszym działaniu- siateczka płytkich zmarszczek i opuchnięcia od rana. Ale nie porzucam go, mam już kupione następne opakowanie, tylko będę już go używać inaczej.
Krem pod oczy Time Wise jest godny polecenia. Fajnie nawilżył moją skórę i dodał jej blasku. Bogaty w składniki odżywcze. Może trochę szczypie w oczy, ale moja konsultantka dobrze poinstruowała mnie w jego nakładaniu, nie trzeba nakładać bardzo blisko oka dzięki czemu krem mnie wcale nie szczypał, a i tak działał. Fajna konsystencja, przyjemny zapach. Cena niestety kosmos i dlatego więcej nie kupię. Krem jest wydajny. Opakowanie śliczne. Nie ma działania redukującego cienie pod oczami, co najwyżej redukuje opuchliznę, ale z moimi cieniami o uwarunkowaniach genetycznych sobie nie poradził. Kosmetyk z wyższej półki, marka premium.
Krem mam wrażenie że na początku stosowania miał lepsze działanie, teraz kończę opakowanie i coraz mniej widzę efekty.
Możliwe że przyczyną tego początkowego woow był fakt że poprzedni krem d'alchemy mocno wysuszył mi skórę pod oczami.
Przyjemnie się nakłada i nie podrażnia - to na plus.
Lekko nawilża - to też na plus.
Czy kupię go jeszcze kiedyś - nie wiem.
Zalety:
Wydajność
Łatwo się rozprowadza i szybko wchłanie
właściwości nawilżające
delikatny zapach
Wady:
Efekt przeciwzmarszczkowy - spodziewałam się więcej po tym produkcie
Mam suchą oraz wymagającą skórę wokół oczu, więc porządny krem pod oczy to u mniepodstawa. Ten z Mary Kay dostałam w prezencie i muszę przyznać, że to był prezent naprawdę udany.
Cena jest dla mnie stanowczo za wysoka, bo produkt nie jest wybitny czy szczególnie wyróżniający się, ale mimo to używało mi się go dobrze i z działania jestem zadowolona, a od kremów pod oczy wymagam dużo.
Przede wszystkim-nie podrażnia oczu oraz delikatnej skóry dookoła. To dla mnie podstawa, mam wrażliwe oczy i dużo kosmetyków je podrażnia, przy tym z Mary Kay czułam pełen komfort.
Bezzapachowy-takie kosmetyki preferuję jeśli chodzi o okolice oczu, więc duży plus.
Krem jest gęsty, ale jednocześnie lekki-nie zostawia tłustej warstwy, ale też czuję, że delikatna skóra wokół oczu jest otulona, ta ciekawa właściwość bardzo uprzyjemniała mi jego stosowanie, bo nie lubię ciężkich czy lepkich warstw po użyciu kosmetyków.
Z jego działania jestem zadowolona pod kątem nawilżenia oraz odżywienia. Ten krem robi to naprawdę dobrze, delikatna skóra pod oczami była miękka oraz gładka, podczas jego używania nigdy nie zrobiły mi się bruzdy czy suche skórki(czyli to co mam jeśli nie stosuję niczego pod oczy lub jeśli to akurat jest słaby produkt). Dzięki temu, że skóra była dobrze nawilżona wyglądała też na bardziej promienną i wypoczętą, co doceniam jako wiecznie zestresowany i kiepsko sypiający dziedzicz genetyczny cieni pod oczami-każda pomoc z oznakami zmęczenia mile widziana :)
Jeśli chodzi o prewencję przeciwzmarszkową-żaden krem, choćby nie wiem jak wypasiony/przepełniony ekstraktami/tudzież przepełniony wysoką ceną, żaden krem nie wyprasuje magicznie zmarszczek i nie odmłodzi o 10 lat. Jednak ten krem z Mary Kay dobrze nawilża, zaś podstawą w zapobieganiu oznakom starzenia skóry jest jej dobre nawilżenie-na suchej oraz wiotkiej skórze zmarszczki robią się dużo szybciej.
Więc w zapobieganiu pierwszym zmarszczkom za pomocą nawilżenia-ten krem jest pomocny.
Nie zrobił na mnie dużego wrażenia, pewnie dlatego, że pod oczy preferuję bardziej treściwe kremy. Ten wchłania się w moment i nawilżenie jest naprawdę średnie.
Posiada lekką poświatę, która odświeża spojrzenie, na pewno jest w stanie ożywić skórę pod oczami po średnio przespanej nocy. Wygląda się po prostu ładnie.
Z uwagi na niepełne nawilżenie, stosowałam nieco grubszą warstwą, zdarzało się, że zostawiał białą smugę jak krem z filtrem.
Czy kupiłabym kolejny raz? Za tę cenę nie bo z całą pewnością są lepsze, skuteczniejsze i tańsze zamienniki.
Zalety:
odświeżał spojrzenie
skóra wyglądała świeżo i ładnie
Wady:
nie nawilżał wystarczająco
nie mam zmarszczek, pojawiają się tylko, gdy skóra lekko się wysuszy, tu nie dawał mi nawilżenia, dlatego nie jestem do końca zadowolona
To krem pod oczy z nowego zestawu Mary Kay Tme Wise. Kupiłam w zeszłym roku, trochę leżał, a teraz jak już mi się kończy to wypadałoby coś o nim napisać...
Krem jest w różowej tubce ( w poprzedniej wersji tej serii krem pod oczy był z pompką w buteleczce ).
Podoba mi się to ,że wreszcie wszędzie jest dostępny skład tych kosmetyków. Przy poprzedniej wersji słynnego zestawu nigdzie nie można była znaleźć składu (nawet opakowania go nie zawierały):)
Krem leciutko pachnie , jest biały i ma lekką konsystencję.
Zawsze mam otwarte ze 2-3 kremy pod oczy, ale powiem Wam szczerze ,że od kiedy zaczęłam używać ten..inne poszły w odstawkę.
Nie ma tu mowy o jakiś spektakularnych efektach,..ale ...krem doskonale i najlepiej z tych , które dotychczas stosowałam nawilża skórę pod oczami. Delikatnie ją rozjaśnia i wygładza. Nigdy mnie nie podrażnił pomimo tego,że wielokrotnie zdarzyło sie,że dostał sie do worka spojówkowego.
Żaden krem nie spisywał mi sie tak dobrze pod makijażem, pod korektorem. Praktycznie każdy mój korektor wygląda z nim lepiej niż przy innych kremach pod oczy.
Zmarszczki nie znikły co prawda, ale pomimo tego uważam,że to zacny krem. Cena jego normalna jest wysoka , ale w zestawie już wychodzi taniej. Myslę,że warto się skusić biorąc pod uwagę fakt,że na młodszej skórze nizmoja może spisywac sie jeszcze lepiej..Moja jest 43 letnia:)
Zalety:
doskonal nawilża i wygładza skórę pod oczami
lekko rozjaśnia
nie podrażnia
mega wydajny
Wady:
zmarszczki nie znikły choć ja się z tym liczyłam bo cudów niestety nie ma:)
Bardzo fajny krem pod oczy. Zawiera ekstrakt z alg. Jest delikatny, w ogóle nie podrażnia oczu. Pozostawia skórę mięciutką i nawilżoną. Po kilku dniach stosowania odniosłam też wrażenie, że delikatnie rozjaśnia cienie pod oczami. Bardzo szybko się wchłania, przez co można stosować go na dzień, pod makijaż. Jest wydajny.