Tusze do rzęs

Catrice The Little Black One Volume Mascara Tusz do rzęs

• 25 kwietnia 2020 o 17:02
    Niezła maskara, choć bez szału
    W dobie kryzysu (głównie mojego portfelowego) nie wybrzydzałam, gdy przyszło do kupna tuszu. Zachęcona niską ceną (12,99) i tym, że żadnego tuszu z Catrice jeszcze nie miałam, kupiłam wersję niewodoodporną :) Zaskoczyła mnie szczoteczka, taka malusia, z wypustkami, nie wiedziałam, jak się za nią zabrać :D Maskara daje głęboką czerń na rzęsach, dobrze je rozdzielając. Nie pogrubia rzęs, nie widzę, by nadawała im objętości. Trochę je wydłuża. Bywa jednak, że tworzy takie jakby nóżki pajęcze, być może jednak przez to, że jeszcze nie umiem dobrze posługiwać się tą dziwną szczoteczką? Tusz zmywa się dobrze, tu niektóre Panie pisały, że płyn micelarny nie daje rady zwykłej maskarze, u mnie zwykły płyn micelarny domywa maskarę, nie mam z tym problemu. Zobaczymy, jak będzie z wydajnością, narazie 2 tygodnie używania nie dają mi obrazu.
    Drogeria Natura
  • 23 sierpnia 2019 o 12:35
    Działa cuda
    Maskary Catrice to moi ulubieńcy, zawsze się sprawdzają, nigdy się nie zawiodłam. The Little Black One skusiła mnie swoim niepowtarzalnym opakowaniem. Tusz zamknięty w przypominającym skórzane opakowaniu, z imitacją przeszyć, srebrną zakrętką i biało- czarną etykietką. Wszystko to sprawia wrażenie luksusu i elegancji. Silikonowa, mała szczoteczka pozwala na precyzyjne wytuszowanie rzęs bez pozostawiania śladów na górnej powiece. Bardzo głęboki czarny kolor sprawia, że efekt jest widoczny po jednym pociągnięciu, nie ma potrzeby nakładania dwóch warstw. Tusz wydłuża, pogrubia i rozdziela rzęsy przy jednoczesnym „otwieraniu” oka. Moje rzęsy są długie, mocno podkręcone a samo oko wygląda niesamowicie. Jest bardzo wydajny, używam od kilku miesięcy naprzemiennie z innymi tuszami i nadal jest go dużo. Nie wysycha, nie kruszy się. Dobrze się zmywa, nie tworząc efektu pandy. Jednym słowem ideał. Ja pokochałam od pierwszego pociągnięcia rzęs.
    Zalety:
    • działanie zgodne z opisem producenta
    • idealne rozdzielenie i wydłużenie rzęs
    • łatwy demakijaż
  • 5 lipca 2019 o 9:28
    Efekt sztucznych rzęs
    Ten tusz pięknie rozdziela rzęsy, podkręca je i wydłuża tworząc efekt wachlarza. Mimo że moje rzęsy są raczej krótkie to nawet przy mocniejszych makijażach rzęsy pomalowane tym tuszem są bardzo dobrze widoczne. Mam wersję niewodoodporną, która bardzo dobrze się utrzymuje nawet w trudnych warunkach a zmywa się tylko płynem dwufazowym lub olejami. Zwykły płyn micelarny na pewno go nie usunie. Od pierwszego otwarcia tusz fenomenalnie wygląda na rzęsach a zaczyna się kruszyć dopiero po jakichś 8 miesiącach od otwarcia. Buteleczka wykonana z imitacji skóry ładnie się prezentuje w połączeniu ze srebrną nakrętką. To najlepszy tusz jaki kiedykolwiek miałam. Mój egzemplarz muszę już wyrzucić bo mam go prawie rok i zaczął się kruszyć ale na pewno zaraz kupię następny.
    Zalety:
    • efekt na rzęsach,
    • cena,
    • opakowanie.
  • 22 marca 2019 o 10:14
    Bez szału
    Tusz kupiłam zachęcona pewna yt ona miała wersje wodoodporna ja kupiłam zwykła. Opakowanie estetyczne. Szczoteczka mała wydająca się bardzo precyzyjna. Ale szczerze mówiąc mimo moich długich rzęs nie mam efektu wooow po polamowaniu. Trochę skleja rzęsy i tworzy mi takie nóżki nie lubię takiego efektu. Ciężko mi się go zmywa po mimo wersji zwykłej. Nie jest ob zły ale więcej pewnie go nie kupię.
    Czelz
    7 lutego 2019 o 19:15
    I tak i nie
    Z tym tuszem jest raz lepiej, raz gorzej. Jednego dnia potrafię nim wyczarować piękne, długie, rozszczesane rzęsy, a innego powstają posklejane druty. Nie do końca wiem od czego to zależy. Szczoteczka jest dziwna, bardzo mała, trzeba się przyzwyczaić. Najlepiej sprawdza się do dolnych rzęs. Tusz jest całkiem trwały, nie osypuje się ale za to potrafi się lekko odbić na górnej powiece. Tusz długo utrzymuje świeżość.