Oriflame Tea Tree, Purifying Wash & Tone Gel (Żel oczyszczająco-tonizujący)

• 19 grudnia 2014 o 20:25
    warty stosowania i przetestowania
    Moja przygoda z tym żelem zaczęła się gdy zostałam zaproszona na darmową wizytę u kosmetyczki, która okazała się... konsultantką oriflame. "Wizyta" nie była profesjonalna, kosmetyki- wiadomo, że tez nie. Przyszłam do niej z cerą bardzo problemową, mój trądzik narastał i nie chciał ustąpić. Kosmetyczko-konsultantka dała mi kilka rad, które faktycznie mają miejsce i na które zwracam uwagę. Twarz obmyła, wymaseczkowała itp produktami chyba najtańszymi z oriflame, bo właśnie głównie serią love natural (tea tree) i powiem tak: Te główne pryszcze może i pozostały, ale moja cera od razu nabrała takiego naturalnego blasku, odświeżenia, równowagi. Koloryt tez mi się wyrównał. Teraz wiem, że męczyłam moją skórę zbyt ciężkimi i ostrymi kosmetykami, które mocno wysuszają cere i tak na dobrą sprawe nigdy nie sprawiły, że pryszcze mi zniknęły. Dlatego od kosmetyków za ok 15 zł (w promocji) nie oczekuję, i Wam też radzę nie oczekiwać cudów. Po cuda, lepiej wybrać się apteki, kupić krem z antybiotykiem i stosować punktowo, a twarz traktować dbale i łagodnymi kosmetykami. Od zawsze, gdy stosowałam produkty typu under twenty, garnier itp dla młodzieńczej cery uważałam, że tak to już jest, że po żelu mam ściągniętą i wysuszoną cerę. NIE! wcale tak być nie musi. Te wszystkie peelingi, tylko drażniły moją skórę, pobudzały i przenosiły bakterie po całej twarzy. Dlatego dla osób z cerą z niedoskonałościami, w postaci wyprysków i błyszczącą, czy tam tłustą, polecam jak najbardziej całą tą serie + wyprawę po krem z antybiotykiem (mała saszetka 4 zł ). Produkt do codziennej pielęgnacji, niespecjalistyczny, pamiętajcie o tym! Jak dla mnie produkt (jak i cała seria) dostaje 5/5, bo cena co do jakości ma się na prawdę świetnie! Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
  • 3 września 2014 o 11:54
    Całkiem niezły na codzienny użytek
    Kupiłam go głównie z powodu promocji i kończącego się poprzedniego specyfiku, który nie spełnił oczekiwań. Używam go obecnie w trakcie zmagań z zaskórnikami zamkniętymi na czole. Nie miałam dużych oczekiwań względem tego produktu, czekał długo na półce na swoją kolej, ale mile mnie zaskoczył. Krótko: + daje uczucie czystości skóry twarzy(chociaż to być może głównie przez specyficzny zapach) + zaskórniki i pryszcze przestały się pojawiać + dość łagodny dla skóry -słabo się pieni- duży minus, bo gdy nie udaje się go spienić to żel nie daje żadnego efektu - nie daje spektakularnych efektów- nie zwalcza problemów, jedynie zapobiega (chociaż czego tu oczekiwać od produktu oczyszczającego) Idealnego produktu w tej kategorii będę szukać dalej, gdyż wolę jednak, te wytwarzające więcej piany. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 1 marca 2014 o 15:00
    lubie
    To jeden z niewielu kosmetyków, do którego wracam. Rzadko się to zdarza bo lubię zmiany, lubię testować kolejne produkty. Jednak ten żel ma w sobie coś magnetyzującego. Nie jest wybitnie skuteczny, nie jest lekiem na całe zło na mojej twarzy, ale mimo wszytko lubię go. Mam cerę tłustą, błyszczącą, ale w wieku 30 lat już potrzebującą delikatnego traktowania, ze względu na przesuszenia. Od czasu do czasu trafi się nieprzyjemna niespodzianka. Ten żel przede wszystkim świetnie oczyszcza skórę z całodziennego kurzu, brudu i z sebum (makijaż zmywam wcześniej płynem lub chusteczką), a rano z sebum, które nazbierało się w nocy (nienawidzę swojej cery!!!). Pod koniec spłukiwania żelu skóra aż przyjemnie trzeszczy pod palcami. Czuje odświeżenie, a jednocześnie skóra nie jest wysuszona i nieprzyjemnie ściągnięta. I ten zapach,mmmmmm.........., uwielbiam! Drzewo herbaciane, mnie przenosi w wilgotny las świerkowy (to chyba sekret mojego uwielbienia tego produktu). Gwoli ścisłości, cudów na twarzy nie zdziałał. Nie sprawił, że okrutne prychole już się nie pojawiają, nie uspokoił też gruczołów łojowych i nie cieszę się piękną jednolitą cerą. Nie stosuje go też bez przerwy. Jak pisałam wcześniej lubię nowe kosmetyki w mojej łazience, więc mieliśmy przerwy. Żel dobrze się rozprowadza, jest wydajny, gdyż wystarczy kilka jego kropel. Trzeba natomiast uważać by nie wylać za dużo ponieważ ma nieco wodnistą konsystencję. Co do ceny, to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bogaczem nie jestem, produkt ten w noralnej cenie katalogowej jest za drogi jak na kosmetyk do mycia, więc kupuję go w promocji - a te są na szczęście częste. Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: trzy
  • 16 lutego 2014 o 12:01
    Idealny! ;)
    Używałam już wiele żelów do twarzy, zarówno tych drogeryjnych jak i przepisywanych na receptę przez dermatologa. Jednakże to właśnie ten żel od Orilame sprawdził się u mnie najlepiej. * Świetnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia i pozostałości po makijażu. * Doskonale się zmywa, ma ładny zapach. * Zauważyłam poztywną zmianę w wyglądzie mojej cery (pojawia sie mniej pryszczy a te które są, szybciej znikają). * Jest bardzo tani i wydajny! * Nie świeci mi się po nim skóra. * Nie podrażnia. Stosuję go wraz z innymi produktami z tej serii (korektor w sztyfcie oraz mydełko). Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 3 lutego 2014 o 15:14
    słaby
    Kupiłam go bo sporo żeli już wypróbowałam i chciałam testować kolejne. Mam cerę tłustą, trądzikową, bez naczynek i skłonności do alergii. Plusy: -wydajność -zapach Minusy: -cena za duża, ale w promocji ujdzie -strasznie gęsty (czasami musiałam go brać w ilości 3 razy większej niż inne żele jakie stosowałam, bo w przeciwnym razie się w ogóle nie pienił) -gdy się nie pieni to nie domywa twarzy w ogóle -słabo się spłukuje (osadzał mi się na granicy włosów a twarzy powodując tam łupież) -nie regulował wydzielania sebum Po połowie zużytej buteleczki miałam go serdecznie dość i później używałam go do czyszczenia pędzli do makijażu. W tej roli spełniał się lepiej niż używany na twarz. Myślę, że mniej przetłuszczającym cerom będzie lepiej służył, bo na sporej ilości sebum na twarzy nie chce tak łatwo się pienić jak powinien. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe