Kremy na noc

notino.pl
Dr Irena Eris Vitaceric Krem wygładzająco-regenerujący na noc 50 ml
Dr Irena Eris VitaCeric Krem Wygładzająco-Regenerujący na Noc 50ml
Sephora
Dr Irena Eris - Vitaceric Smoothing & Regenerating Night Cream - Krem Na Noc - 50 Ml - Dla Kobiet

• 6 lutego 2024 o 20:12
    Cudowna pielegnacja
    Pielęgnację z produktem Dr Irena Eris zaczęłam od miesiąca i na ten moment jestem zachwycona. Zmagam się z łuszczycą, więc moja skóra wymaga nawilżenia, a ten produkt właśnie ja daje! Piękne opakowanie, wydajności i efekty na skórze zachęcają do skorzystania z tego produktu!
    • Efekt nawilżenia
  • 14 lipca 2021 o 22:25
    Chyba zagości na stałe w mojej kosmetyczce :)
    Do niedawna uważałam, że kosmetyki Dr Ireny Eris to taka trochę podstarzała formuła pielęgnacji dla Pań po 40-tce ;) Ulubiona marka mojej mamy, która na jej twarzy naprawdę daje radę i działa fascynująco. Kiedy skończył się mój dotychczasowy krem do twarzy postanowiłam zaryzykować i kupić sobie na próbę jakiś produkt Pani Ireny. Padło na ten krem, bo mimo wszystko wydawał mi się dość uniwersalny. Nie spodziewałam się u siebie jakiś spektakularnych efektów, ale... zaskoczyłam się pozytywnie :) Krem ma fajną, lekką konsystencję, ale na twarzy czuć że jest treściwy. Pachnie przyjemnie, delikatnie, pielęgnacyjnie, a dodatkowo walory zapachowe nie powodują u mnie żadnych podrażnień. Produkt zostawia na twarzy miłą, gładką warstwę, która nie ściera się pod wpływem poduszki i po przebudzeniu wciąż czuć, że jest coś na twarzy, ale nie jest to w żaden sposób nieprzyjemne. Czuć po prostu efekt pielęgnacji. Co dał mi ten krem? Przede wszystkim, pomimo moich naprawdę krótkich nocy i snu, moja skóra jest rano naprawdę wypoczęta. Zauważyłam, że przy regularnym stosowaniu zniknęły mi przebarwienia oraz jest wyraźnie rozświetlona. Taka... jakbym naprawdę spała jak dziecko i żyła bez stresów :D Dodatkowo fajnie koi moją skórę na wieczór i miło nawilża. Ale! Krem ma też swoje minusy. Niewątpliwe jest to opakowanie. Jest piękne, szklane, ciężkie, ale dodatkowo strasznie niewygodne w stosowaniu :/ Nie lubię za bardzo babrać paluchami czy patyczkami w kremie, wolę jednak pompeczkę, bo też nic się do tego kremu wtedy nie dostaje. Dodatkowo mnie, jako posiadaczkę cery przetłuszczającej się, trochę po nocy wyświeca. Nie jest to efekt mocniejszy, niż zazwyczaj, ale zaznaczam :) Ogólnie podsumowując bardzo polubiłam się z tym kosmetykiem, jestem w trakcie wykańczania pierwszego opakowania i dam sobie przerwę na coś innego, ale na pewno wrócę do produktu Irena Eris :) Byłoby jednak miło, jakby marka wymyśliła też coś dedykowanego skórze tłustej :)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Widoczne rozświetlenie skóry
    • Nie ściera się pod wpływem poduszki
    • Nawilża
    • Ujednolica koloryt
    • Ładnie pachnie :)
    Wady:
    • Cena (mimo częstych promocji na różnych drogeriach internetowych, wciąż jest to produkt z wyższej półki niż drogeria)
    • Opakowanie, bo choć piękne, to niewygodne :/
    • Może nieco wzmagać wydzielanie sebum
  • 3 marca 2021 o 15:31
    Uwaga zapychacz w akcji
    Krem bardzo przyjemnie pachnie i ma miłą konsystencję, tworzy warstwę na skórze która nie ściera się od poduszki. Po 3 dniach używania zauważyłam że bardzo zapycha, odstawiłam na kilka dni żeby sprawdzić czy to nie ma związku z czymś innym i znów próbowałam. Niestety, zrobiłam kilka takich prób i się poddałam , moja skóra znacząco się pogarszała podczas używania tego kremu. Zużyłam pół opakowania i wyrzuciłam choć szkoda mi było z uwagi na cenę i ładny zapach.
    Zalety:
    • pięknie pachnie
    • ma miłą konsystencję
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • powoduje powstawanie wągrów i zaskórników
  • 6 kwietnia 2020 o 13:54
    Witaminowa pielęgnacja na noc :)
    Po ukończeniu 30 roku zdecydowałam się na bardzo aktywną walkę z oznakami starzenia - bardzo duże znaczenia ma dla mnie przeciwdziałanie powstawaniu zmarszczek, utracie jędrności, ale również wyrównanie powierzchni skóry i zmniejszenie przebarwień potrądzikowych. Od dawna stawiam na wieloetapową pielęgnację - nigdy nie używam również tego samego, uniwersalnego, kremu i na dzień i na noc. Przy mojej cerze i potrzebach nie ma na to szans - w dzień mój krem musi być lekki i natychmiastowo się wchłaniać oraz pełnić rolę bazy pod makijaż. Na noc szukam o wiele bogatszej pielęgnacji - takiego prawie tłuściocha, który maksymalnie odżywi, zregeneruje i nawilży skórę. Tłuścioch to trochę przesada - krem nie może zapychać, ale na pewno musi być bogaty i musi aktywnie działać. Po ukończeniu poprzedniego kremu zaopatrzyłam się w produkt Eris - Vitaceric - krem wygładzająco - regenerujący w wersji na noc :) Krem zamknięty jest w pomarańczowym, szklanym słoiczku ze srebrną pokrywką - proste i dobrej jakości. Ma za zadanie zregenerować, wygładzić , wypłycać zmarszczki, przywracać blask i energię - tu znajdziemy olej z orzechów laskowych oraz multiwitaminowy kompleks. Krem ma przyjemny, świeży zapach i dość gęstą, kremową konsystencję. Du dodam, że wystarczy naprawdę mała ilość na zaaplikowanie na całą twarz - ja zawsze nakładam raczej "konkretne" ilości - w tym wypadku i tak wydajność była bardzo dobra :) Krem oczywiście aplikowałam regularnie, co wieczór na serum - bardzo dobrze z nim współpracował - dodatkowo bardzo łatwo się rozsmarowywał i szybko się wchłaniał pozostawiając "nawilżoną" siateczkę na twarzy. Po nałożeniu czuć bardzo przyjemną świeżość i komfort - w szczególności kiedy skóra jest trochę ściągnięta po oczyszczaniu. A jak efekty z używania? Rano, w sumie już od początku, skóra jest przyjemnie nawilżona i wygląda zdrowiej. Z czasem zauważyłam efekt wygładzenia a cera stawała się coraz bardziej promienna - nie mogę niestety napisać niczego szczególnego o efekcie przeciwzmarszczkowym - jeszcze widocznych nie mam - może jedną, bardzo płytką na czole i nie mogę ocenić tych właściwości na tej podstawie :) Na pewno nie wystąpiły żadne podrażnienia czy reakcja alergiczna w związku z używaniem kremu. Nie było zapychania - i to jest dla mnie bardzo ważne - przy cerze trądzikowej skutki używania zapychaczy są opłakane - nowe wysypy zmian (byłam, widziałam :)). Podsumowując, krem na noc Vitaceric to bardzo ciekawy i przemyślany kosmetyk pielęgnacyjny, który pomaga przywrócić promienność, nawilża i wygładza skórę - polecam w szczególności jako pierwszy bardziej aktywny krem na noc dla dziewczyn, które przekroczyły magiczną trzydziestkę :)
    Zalety:
    • Ładne, dobrej jakości opakowanie
    • Przyjemny zapach
    • Bardzo dobra wydajność
    • Aksamitna konsystencja
    • Szybko się wchłania, nie lepi się na twarzy
    • Odświeża zaraz po aplikacji
    • Przywraca promienność, nawilża, wygładza
    • Nie zapycha, nie podrażnia
    Staria
    24 marca 2020 o 11:23
    Pomarańczowo mi
    Na krem zdecydowałam się ze względu na mój wiek. Mimo że nadal borykam się z zatkanymi porami i zmianami trądzikowymi, skończyłam już 30 lat i najwyższy czas zadbać trochę o elastyczność skóry i przeciwdziałać zmarszczkom. Krem jest zamknięty w standardowym słoiczku, osobiście nie lubię tego typu opakowań, ale stwierdziłam że spróbuję ze względu na markę. Konsystencja kremu jest gęsta, idealna na noc, kolor lekko pomarańczowy, zapach delikatny, pasujący do barwy produktu. Krem przyjemnie się rozprowadza, pozostawia cerę delikatnie natłuszczoną i odżywioną, ale nie oblepioną. Lubię stosować ten produkt po bardzo złuszczających kuracjach, przynosi wtedy pożądane ukojenie. Posiadam dużo przebarwień potrądzikowych i muszę przyznać że moja cera jest bardziej jednolita. Minusem jest dla mnie cena i ten nieszczęsny słoiczek, ale ze względu na działanie kupiłabym ponownie.
    Zalety:
    • konsystencja i zapach
    • kondycja skóry po zastosowaniu
    • ujednolicanie przebarwień
    Wady:
    • opakowanie niewygodne w stosowaniu