Maseczki klasyczne

Apis Optima Dead Sea Minerals, Maseczka do twarzy intensywnie nawilżająca z minerałami z Morza Martwego i kwasem hialuronowym

APIS Optima Nawilżająca Maseczka do Twarzy 100ml
notino.pl
Apis COSMETICS Dead Sea Minerals Optima maseczka nawilżająca do twarzy 100ml
KDK SP. Z O.O.
Apis COSMETICS Dead Sea Minerals Optima maseczka nawilżająca do twarzy 100ml

• 13 lutego 2025 o 15:27
    napewno nie intensywnie nawilżająca..
    Mam mieszane uczucia co do tej maseczki. Kupiłam ją w cenie regularnej w Hebe i nie zużyłam jej w całości, bo nie mogłam się do niej przekonać. Cena regularna to około 32,99zł. Zapach taki średni.. Opakowanie to tubka z odkręcanym korkiem (mam wersję z nową szatą graficzną). Konsystencja jest lekka, kremowa. Producent obiecuje wspaniałe efekty dzięki wielu, cudownym składnikom i rzeczywiście liczyłam na coś naprawdę dobrego. Niestety maseczka jest taka zwyczajna. W dodatku po nałożeniu jej moja skóra delikatnie piecze. Później się to uspokaja, maseczka bardzo ładnie się wchłania, skóra ją pije. Po zmyciu skóra rzeczywiście jest miękka i nawilżona, jednak jest to bardzo krótkotrwały efekt. Myślę, że jeśli byłaby to wersja w jednorazowej saszetce to może bym się jeszcze skusiła, ale tej w tubce już raczej nie kupię, bo nie działa na mnie tak że chce się jej używać.
    Zalety:
    • lekka, kremowa formuła
    • delikatne nawilżenie
    • skóra jest miękka
    • bogaty skład
    Wady:
    • chwilę po nałożeniu skóra piecze (później to ustaje)
    • słabe efekty
  • 3 marca 2023 o 12:41
    Jest ok
    Jestem posiadaczką cery tłustej z dużą skłonnością do powstawania niedoskonałości. Staram się ją nawilżać różnymi kosmetykami, głównie kremami i maseczkami. Podczas poszukiwań kolejnej maski nawilżającej mój wybór padł na ten produkt. Maska ma kremową konsystencję i bardzo łatwo rozprowadza się po skórze. Jeśli chodzi o moje odczucia to ja zauważyłam u siebie efekt nawilżenia skóry, ale nie był on długotrwały. Raczej trwał on max 12 godzin. Maseczka ma dość specyficzny zapach. Nie jest on nieprzyjemny, ale taki inny. Nie zauważyłam u siebie, aby produkt zapychał skórę, Kosmetyk jest wydajny i wystarcza na bardzo długo. Ogólnie jest to ciekawy produkt warty wypróbowania, ale lepiej polować na promocje, bo cena regularna nie zachęca do zakupu. Sama do niej być może wrócę, ale jak będzie na przecenie.
  • 10 lutego 2022 o 20:45
    Naprawdę działa.
    Jak dla mnie maseczka działa super, stosuje retinol i przy tym moja skóra w zimie potrzebuje nawilżenia, dobrego nawilżenia, ta maseczka spełnia swoje zadanie, odkryłam ją z 3 lata temu od tamtego czasu to już chyba 4 lub 5 opakowanie i nie zamienię jej. Można ją kupić naprawdę w dobrej cenie na promocji która APIS często robi .
    • Sklad
    • Działanie
    Wady:
    • Brak.
  • 6 marca 2021 o 18:25
    Lubię
    Kremowa, pięknie świerzo pachnie-jak cała seria z minerałami z Morza Martwego, ale to już kwestia gustu. Mam bardzo suchą skórę i ta maseczka daje sobie z nią radę. Czy daje jakieś długofalowe efekty to nie wiem ponieważ stosuję na zmianę z innymi maskami. Przyjemna w stosowaniu.
  • 31 sierpnia 2019 o 16:16
    może nie intensywnie, ale nawilża !
    Nie mam cery potrzebującej bardzo intensywnego nawilżenia i nawodnienia- mój typ cery to mieszana, w porywach do tłustej- i może dlatego mogę powiedzieć, że maska w moim przypadku sprawdziła się! Pomogła w przywróceniu odpowiedniego poziomu nawilżenia w okresie zimowym, kiedy i o uczucie napięcia łatwiej, i o uczucie spieczenia nietrudno. Maseczka faktycznie pomaga ! Apisowa maska bardzo zachęca składem, bo za niewielkie pieniądze dostajemy moc składników aktywnych: minerały z Morza Martwego, kwas hialuronowy, kolagen, elastynę, proteiny jedwabiu, ekstrakt z alg morskich, ekstrakt z aloesu, ekstrakt z awokado, olej arganowy, masło shea, lecytynę i inne ! Także super ! Jedynym mankamentem jest baza, w której postanowiono wszystkie te składniki umieścić: olej mineralny. Ykm... u mnie- osoby ze skłonnością do powstawania zaskórników i przez pół życia `uważającej` na wszelkie maski ze względu na ich teoretyczne właściwości komedogenne i zapychające- włączył się alarm: UWAŻAJ. Jednak postanowiłam ją wypróbować. Zastosowałam raz, drugi, trzeci i ....nasty i... nic złego się nie wydarzyło! Żadnej tendencji preparatu do tworzenia zaskórników i blokowania porów skórnych ! Wszystko super. Co do efektu- na pewno nie są to odczucia intensywnego i długotrwałego nawilżenia, jednak jest ono całkiem satysfakcjonujące. Skóra `po` jest uspokojona, mniej napięta, miękka i gładka. Maska ma kremową konsystencję, o dobrej przyczepności do skóry. Łatwo się ją aplikuje, nie spływa! Podczas piętnastominutowego działania na skórze sporo jej się porządnie wchłania, ze zmyciem reszty nie ma większego problemu :) Bardzo neutralny zapach ! Dla mnie ogólnie na plus, choć jak wspomniałam, nie mam wymagającej skóry pod względem nawilżenia. Na pewno kupię ponownie! :)