Maseczki klasyczne

FaceBoom Basic , Detoksykująco - kojąca maseczka z różową glinką `Oczyszczająca Kompanka`

Faceboom
FaceBoom Detoksykująco-Kojąca Maseczka z Różową Glinką 40g

Sugary
    16 grudnia 2024 o 10:15
    Sprawdzona :)
    Ta maseczka z różową glinką to prawdziwy ratunek dla mojej skóry, kiedy potrzebuje oczyszczenia i ukojenia. Maseczka ma bardzo przyjemną, kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na twarzy i nie zasycha na skorupę, co jest dla mnie ogromnym plusem. Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że moja skóra wygląda na bardziej promienną, zrelaksowaną i oczyszczoną. Różowa glinka w składzie delikatnie detoksykuje, ale jednocześnie nie przesusza skóry, co bywa problemem w przypadku innych masek glinkowych. Maseczka działa również łagodząco – zmniejsza zaczerwienienia i sprawia, że skóra jest gładka i miękka w dotyku. Idealnie sprawdza się przed ważnym wyjściem, gdy chcę, żeby moja cera wyglądała świeżo i zdrowo. Dużym plusem jest także jej piękny, delikatny zapach, który umila aplikację, oraz fakt, że produkt ma naturalny skład. Wygodne opakowanie ułatwia dozowanie, a wydajność jest naprawdę dobra – maseczka starcza na kilka zastosowań. 5/5 gwiazdek – świetny wybór dla osób szukających delikatnego oczyszczenia i ukojenia w jednym!
    Zalety:
    • Delikatnie oczyszcza i detoksykuje skórę
    • Łagodzi zaczerwienienia i koi skórę
    • Nie przesusza, nawet wrażliwej skóry
    • Skóra po użyciu jest promienna i gładka
    • Przyjemny zapach i łatwa aplikacja
    • Naturalny skład i wygodne opakowanie
  • 7 kwietnia 2024 o 20:20
    Raczej doraźnie
    Maseczkę zgarnęłam jakiś czas temu w drogerii Hebe,raczej z ciekawości niż potrzeby. Pozornie mała saszetka zawiera sporo kosmetyku,co jest plusem. Samo opakowanie też da się zamknąć,więc nie ma presji aby zużywać ja od razu. Sama konsystencja jest dość rzadka, generalnie nie da się nałożyć jej sporo na twarz. Po około 10 min od nałożenia zastyga na twarzy, trochę niczym maseczka typu peel off tyle że tę trzeba zmyć. Czasem już po zastygnięciu maseczki żartuje do męża "tak będę wyglądać jak się zestarzeję", gdyż próba uśmiechu czy jakiejkolwiek mimikibpowoduje sklejanie Się i uwydatnianie zmarszczek:) jeśli chodzi o działanie nie jest ono specjalnie spektakularne, dość dobrze nawilża, trochę wygładza,buzia jest po niej przyjemnie mika w dotyku i to by chyba było na tyle. Nie widzę super oczyszczania, niwelacji zmarszczek, więc raczej będzie to dobry produkt dla osób w mniejszym peselem niż mój, niemniej od czasu do czasu można wypróbować:)
  • 11 lutego 2024 o 19:41
    Może być
    Maseczka FaceBoom z różową glinką wydawała się nieco większa na zdjęciach, gdy ją zamawiałam. Okazała się naprawdę malutka, a mimo to bardzo wydajna. W konsystencji nieco wodnista, przelewała mi się przez palce. Dobrze się rozprowadza po twarzy i ma bardzo delikatny kolor, przez co wydaje się jakby na twarzy nic nie było, zwłaszcza po wyschnięciu. Dobrze się też zmywa. Mocno zastyga, do takiego stopnia, że ciężko się w niej nawet mówi. Wycisza cerę, oczyszcza ją i zmniejsza widoczność porów. Lubię ją sobie co jakiś czas nałożyć, zwłaszcza w momentach, gdy moja cera ma „gorszy czas”.
  • 4 sierpnia 2023 o 16:32
    Właściwie to nic nie robi
    Mam cerę atopową i trądzikową, dlatego lubię dobre oczyszczanie bez przesuszenia, które potrafię osiągnąć domową maseczką na bazie glinki. Tę różową kupiłam zachęcona jej składem, oprócz zapachu (który uważam za niepotrzebny) są tam same dobroci. Tym bardziej jestem zdziwiona, że jej stosowanie prawie nic mi nie dało. Przeciętne oczyszczenie, brak wyciszenia podrażnień, brak wygładzenia czy nawilżenia. Na szczęście też nie podrażniła ani nie uczuliła, poza tym jej cena jest bardzo niska, zwłaszcza jeśli porównać ją do fajnego składu tego produktu. Mi stosowanie jej nic nie dało, dlatego nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Skład
    Wady:
    • Słabe działanie
  • 24 lipca 2023 o 14:43
    Maseczka FaceBoom
    Kosmetyki marki FaceBoom zazwyczaj kojarzą mi się z delikatnymi produktami, dlatego obawiałam się, że ta maseczka może okazać się dla mnie niewystarczająca. Na szczęście bardzo miło się zaskoczyłam. Stosuję maseczki oczyszczające głównie ze względu na moje tłuste czoło i z tym maseczka FaceBoom radzi sobie bez problemu. Skutecznie oczyszcza twarz z nadmiaru sebum. Zapewnia dość długotrwały, bo kilkudniowy efekt, dzięki czemu używając produktu 2x w tygodni mogę cieszyć się satysfakcjonująco oczyszczoną skórą. Opakowanie jest wygodne, zajmuje mało miejsca, a przy tym jest przyjazne dla środowiska. Produkt jest wydajny i wystarcza na długo. Sama maseczka jest nieco wodnista i jak na mój gust mogłaby być trochę gęstsza. Szybko i bezproblemowo się zmywa. Nie podrażniła mnie ani nie uczuliła. Zdecydowanie polecam!