Pasty do zębów

Fitokosmetik Proszek dentystyczny do zębów w formie pasty na Kamczackiej glince `Profesjonalne wybielanie w 3 minuty`

5 na 51 opinię

• 13 kwietnia 2020 o 10:12
    Miłe zaskoczenie
    Pastę kupiłam podczas zakupów internetowych razem z kilkoma innymi produktami tej marki. Uwielbiam wszelkiego rodzaju glinki w pielęgnacji twarzy i ciała, jednak nie próbowałam ich w innej formie. Z ciekawością podeszłam więc do pasty na bazie glinki kamczackiej. To jeden z lepszych produktów tego typu jakie miałam. OPAKOWANIE Opakowanie ma charakterystyczną dla marki formę kartonika z wycięciem. Szata graficzna składa się z logo marki, napisów i grafiki przedstawiającej uśmiech oraz górski krajobraz z widoczną czarną glinką i ziołami. Tak wygląda kartonik, zaś w środku mamy tubkę, która wyglądem imituje opakowanie zewnętrzne. Tubkę wykonano miękkiego materiału i wyposażono w zakrętkę. Pasta jest dodatkowo zabezpieczona folią, jak to bywa w większości tego typu produktów. Opakowanie pozwala na szybkie, higieniczne wydobycie produktu. PASTA Glinka w składzie pasty zachęciła mnie do zakupu tego produktu, nie mogłam się doczekać aż go wypróbuję. Prawdziwym zaskoczeniem był dla mnie kolor tej pasty. Pasta przypomina pasty na bazie węgla i ma intensywnie czarny kolor (podobnie jak glinka kamczacka, której swego czasu używałam). Producent nazywa ten produkt proszkiem w gotowej formie, jednak dla mnie nie różni się niczym od innych produktów tego typu. Jest dosyć gęsta jeśli chodzi o konsystencję,podczas szczotkowania i nakładania nie spada ze szczoteczki. Ma neutralny smak, lekko ziołowy, ale nie przeszkadza on w codziennym użytkowaniu (lubię ziołowe pasty). Bardzo dobrze się pieni, szara piana jest gęsta i aksamitna, delikatnie, ale skutecznie oczyszcza zęby. Stosowałam pastę sumiennie po 2-3 razy dziennie i... widzę lekką różnicę w kolorze szkliwa. Nie jest ona może spektakularna,jednak zauważalna (wzmacnia i podtrzymuje efekt jaki dała mi pasta z innej serii). Dodatkowo jest delikatna dla dziąseł, które pielęgnuje i chroni. Nie są zaczerwienione jak często mi się to zdarza przy zwykłych pastach. Uważam, że obietnica wzmocnienia, tonizowania i zapobiegania krwawieniom jak najbardziej została spełniona. Moje dziąsla polubiły ten produkt. Jedna tubka wystarczyła na kilka tygodni stosowania. Minusem jest to, że słabo odświeża oddech i konieczne jest wspomożenie się płukanką.Naturalny skład zachęca do wypróbowania. Mimo małej pojemności, bo tylko 45ml produkt jest całkiem wydajny. Plusem jest niska cena, jednak słaba dostępność sprawia, że ten produkt kupimy chyba tylko online (co wiąże się też z kosztami przesyłki). PLUSY: + wybiela!! + dobrze oczyszcza + wzmacnia i chroni dziąsła + dobrze się pieni + nie spada ze szczoteczki + jest wydajna + ma przyjazny skład + ma korzystną cenę MINUSY słabo odświeża do kupienia tylko online