Pasty do zębów

Receptury Babuszki Agafii Organiczna pasta do zębów Agafii `Borówkowa` (nowa wersja)

Babcia Agafia Borówkowa Pasta Do Zębów Wzmacniająca Szkliwo 75ml

edka09
    2 października 2019 o 14:30
    pozytywne zaskoczenie
    Na pewno jest to pasta, która oferuje nam działanie niespotykane wśród typowych past dostępnych na rynku. Już podczas mycia czuć, że nie jest to taka tradycyjna pasta z fluorem - praktycznie się nie pieni w ustach, przez co początkowo miałam obawy czy na pewno dokładnie umyję zęby. Po jej zastosowaniu obawy zostały rozwiane, bo moje zęby nigdy nie były tak czyste! były wręcz wypolerowane i to było pierwsze z zaskoczeń. Kolejne to mocno miętowy smak z nutą owocową - ale nie taką sztuczną, jakie możemy spotkać w innych pastach, ten jest wyczuwalny w ustach nawet po wypłukaniu , a miętowy oddech utrzymuje się długo. Dodatkowo po umyciu zębów nie miałam uczucia takiej "suchości" w ustach, jak po zastosowaniu past z fluorem (zazwyczaj musiałam od razu napić się wody), tutaj takie coś nie występowało. Zauważyłam również zmniejszoną nadwrażliwość zębów. Muszę stwierdzić, że bardzo przyjemnie stosowało mi się tę pastę, dodatkowo zauważyłam szereg pozytywnych efektów po jej użyciu, co nie zdarzało się przy standardowych pastach (mimo obietnic producenta) - polecam spróbować.
    Zalety:
    • odświeża oddech na długo
    • nie przesusza śluzówki
    • owocowy aromat
    • zmniejsza nadwrażliwość
    • bardzo dobrze usuwa osady z zębów
    Wady:
    • cena w stosunku do ilości pasty
    • do kupienia w sklepach zielarskich lub w internecie
    pepper0
    18 czerwca 2019 o 12:24
    Delikatna, owocowa pasta do zębów.
    Miałam przyjemność przetestować już cedrową i solną pastę babuszki agafii. Ta różni się od poprzednich łagodniejszym smakiem owoców. Tamte były bardziej miętowe. Tutaj naprawdę czuć borówkę. Smakuje jak borówkowy sok z ikei. Pasta jest łagodna w smaku, ale dobrze czyści zęby. Pozostawia zęby gładkie, dobrze oczyszczone z osadu oraz nadaje świeży oddech (jednak na krócej niż poprzedniczki). Pasta ma różowy kolor. Jest wydajna. Opakowanie wystarcza na miesiąc przy stosowaniu 2 razy dziennie przez dwie osoby. Warto spróbować. Dobrze sprawdzi się przy wrażliwych zębach.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza zęby,
    • jest łagodna,
    • owocowy smak połączony z dobrym odświeżeniem,
    • wydajna,
    • naturalny skład.
    Wady:
    • Dostępna jedynie w sklepach z naturalnymi kosmetykami albo w drogeriach internetowych.
    krokuch
    9 kwietnia 2019 o 17:51
    przyjemna, ale nie ulubiona
    Miałam okazję przetestować wszystkie pasty do zębów agafii i muszę przyznać, że ta jest na trzecim miejscu po cedrowej i solnej. Smak jest niespotykany. Kojarzy mi się z gumami do żucia (chyba kiedyś były takie orbit o smaku owoców leśnych z miętą). Dobrze domywa zęby. Są takie wypolerowane i gładkie... Super. Fajny skład, dobra wydajność i przystępna cena. Warto kupić.
  • 15 października 2018 o 1:08
    Lubię
    Babcia Agafjia organiczna pasta do zębów z ekstraktem z borówki brusznicy - wzmocnienie szkliwa nazębnego, jest to pierwsza naturalna pasta w moich rękach i jestem bardzo z niej zadowolona. Moje dziąsła stały się mocniejsze i mniej wrażliwe na ciepłe czy też zimne napoje co dla mnie było wcześniej bardzo uciążliwe. Dodatkowo moje zęby stały się o wiele bielsze dzięki używaniu tej pasty systematycznie. Nie spodziewałam się czegoś wielkiego po tym produkcie, a jednak bardzo mnie zaskoczył. Jestem pewna, że sięgne po niego ponownie. Wam również polecam.
    Ushikka
    17 czerwca 2018 o 11:19
    Lubię
    Była to pierwsza pasta od Babci Agafii jaką zakupiłam i przetestowałam. Sięgam po pasty z tej serii przede wszystkim ze względu na wspaniałe, czyste składy bez fluoru, słodzików i innych szkodliwych niepotrzebnych wypełniaczy. Mamy tu za to bogactwo naturalnych wyciągów ziołowych oraz składników aktywnych, które utrzymują w zdrowiu całą jamę ustną. Pasta borówkowa świetnie odświeża oddech, skutecznie oczyszcza zęby z osadu. Na plus także wydajność i stosunek jakości do ceny. To co ją wyróżnia spośród koleżanek z serii, to przyjemny, słodko-owocowy smak oraz kojące działanie na dziąsła. Łagodzi stany zapalne w jamie ustnej, a w okresie rekonwalescencji po zabiegach u dentysty jest niezastąpiona. Lubię i chętnie wracam do niej :)