Pasty do zębów

Ecodenta Black Whitening Toothpaste Czarna pasta wybielająca do zębów bez fluoru

• 7 lutego 2024 o 13:56
    Czarna, węglowa pasta, która skutecznie oczyszcza, wybiela i wygładza powierzchnię zębów
    Opakowanie: Typowa dla pasty do zębów tubka, tym razem w czarnej odsłonie, prezentuje się intrygująco, jedyny minus to nakrętka, która jest całkowicie odkręcana, podczas gdy wygodniejsze są zamykania na zatrzask Konsystencja i wydajność: Całkowicie czarna pasta, jej konsystencja jest stosunkowo rzadka, zdecydowanie rzadsza niż np. past Colgate, przez co spływa nieco ze szczoteczki; jest również mniej wydajna, dla uzyskania podobnego efektu i piany muszę nakładać jej dwukrotnie więcej niż innych past Zapach i smak: Miętowy, świeży, z dodatkową nutą węgla, jest średnio intensywny, posmak raczej nie utrzymuje się długo, lecz skutecznie orzeźwia Działanie: Pasta dobrze oczyszcza zęby oraz zapobiega próchnicy, jest wystarczająco delikatna dla dziąseł i wrażliwych zębów, poza tym dobrze usuwa powierzchowny osad na zębach, po jej użyciu stają się one rzeczywiście nieco jaśniejsze oraz gładsze, to działanie jest mocniejsze niż w przypadku zwykłych past Podsumowanie: Interesująca czarna pasta, która zachęciła mnie swoją szatą graficzną i obiecywanym wybieleniem. Proszki do oczyszczania zębów z domieszką węgla zwykle działają bardzo skutecznie, choć są kłopotliwe i czasochłonne w stosowaniu, więc pasta wydaje się być wygodną alternatywą. I rzeczywiście, w porównaniu do zwykłych past jej skuteczność w wybielaniu i usuwaniu lekkiego osadu jest wyższa. Przy tym pozostaje ona wystarczająco łagodna dla dziąseł i wrażliwych zębów. Jej jedyny minus to konsystencja, która jest dość rzadka i w konsekwencji obniża jej wydajność. Mimo wszystko jestem zadowolona i prawdopodobnie zakupię kolejne opakowania.
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszczanie, odświeżenie i usunięcie osadu
    • Wybiela lepiej niż standardowe pasty
    • Odpowiednia do wrażliwych zębów
    • Ciekawa szata graficzna
    Wady:
    • Zbyt rzadka konsystencja
    • Stosunkowo niska wydajność
    • Odkręcana nakrętka
  • 27 marca 2022 o 0:48
    Moja ulubiona
    Ecoulenta to litewska pasta specjalizująca sie w produkcji naturalnych kosmetyków do higieny jamy ustnej, której to produkty majà certyfikaty: Eco Cert, Vege. Pasta została kupiona przeze mnie za 10 zł. Pasta jest w kolorze czarnym, bardzo dobrze oczyszcza. Po jej użyciu są gładkie a do tego jama odświeżona. Pasta delikatnie wybiela, widać efekty po dwóch użyciach. Ma dość intesywny miętowy smak, ale dla mnie to nie przeszkadza. Cena jest całkiem niska ale można kupić często na promocji. Dla mnie jest to pasta świetna napewno jeszcze do niej wrócę.
  • 4 marca 2022 o 4:54
    Pasty z dodatkiem węgla aktywnego należą do moich ulubionych, a jeśli mają jeszcze do tego naturalny skład, to koniecznie muszę je przetestować. Tak trafiłam na pastę marki Ecodenta, którą zakupiłam podczas zakupów w drogerii internetowej z naturalnymi kosmetykami. Pasta zapewnia delikatny efekt wybielania, choć nie jest on spektakularny, świetnie odświeża oddech i jest łagodna dla dziąseł. OPAKOWANIE Opakowanie ma ciekawą kolorystykę i grafikę z węglem aktywnym. Zarówno kartonik jak i tuba mają ten sam wygląd. Kartonik zawiera najważniejsze informacje na temat kosmetyku, jego skład, właściwości i opis składników aktywnych. Pasta mieści się w miękkiej tubce z zakrętką. Tubka zabezpieczona jest przed otwarciem sreberkiem. Dzięki temu, że jest miękka łatwo z niej wydobyć produkt. PASTA Pasta ma smoliście czarną barwę, w sumie jak większość kosmetyków z dodatkiem węgla aktywnego. Jest gęsta i zbita, dzięki czemu nie spada ze szczoteczki. Ma przyjemny, intensywny miętowy smak i zapach, daje długotrwałe uczucie odświeżenia. Jest delikatna dla dziąseł i nie podrażnia ich. Dobrze się pieni i pod wpływem czyszczenia zębów zmienia kolor na szary, co widzimy po jej resztkach w umywalce. Dobrze oczyszcza zęby i odświeża oddech. Podchodzę sceptycznie do obietnic wybielania zębów przez pasty, często są one tylko chwytem marketingowym. Moje zęby są z natury jasne, kiedyś miały nieliczne przebarwienia, ale udało mi się ich w większości pozbyć. Jestem jednak wielbicielką herbaty, która jak wiadomo ma wpływ na kolor szkliwa. Dlatego sięgam od czasu do czasu po pasty wybielające. Co do najważniejszego zadania tej pasty, czyli wybielania, to nie zauważyłam większych efektów. Zęby są może minimalnie bielsze, ale nie jest to efekt od razu zauważalny a raczej przy dłuższym, regularnym stosowaniu. Jeśli liczymy na efekt wow i hollywoodzki uśmiech, to niestety możemy się srogo zawieść. Dla mnie jednak efekt jest zadowalający, a przede wszystkim zauważalny. Pasta jest całkiem wydajna z uwagi na sporą pojemność. Jest to na pewno ciekawa alternatywa dla zwykłych past. Ma bardzo dobry, naturalny skład, nie zawiera fluoru. Minusem jest dla mnie to, że za każdym razem po jej użyciu muszę myć umywalkę z resztek czarnej/szarej piany, co nieco zniechęca. PLUSY + przyjemny smak + ciekawa barwa + odświeżenie + dobre oczyszczenie + niska cena + lekko wybiela zęby MINUSY - konieczność mycia umywalki po każdym użyciu
  • 20 stycznia 2022 o 23:08
    Nawet fajna
    Pasta wybiela, ale jak można sie spodziewac tylko na jakis czas, zaraz po umyciu widac roznice, po jedzeniu zeby robia się takie jakie byly przed myciem wiec efekt jest krótkotrwały, jesli ktos oczekuje jakis stalych efektow wybielania to nie ma szans. Tak czy inaczej pasta przyjemna. Bez fluoru, dobry smak i zapach. Choc reguralna cena jest dosc wysoka.
    Zalety:
    • Smak
    • Wydajnosc
    • Be fluoru
    Wady:
    • Wybiela krotkotrwale
    Drogeria Super-Pharm
  • 31 października 2021 o 6:53
    Prawie hit...
    Niestety, ale pasta nie wybiela. Ja zęby mam naturalnie dość jasne i pasty potrafiły mi je pojaśniać jeszcze bardziej, a tutaj nic takiego się nie dzieje. Co gorsza - mam wrażenie, że mi zszarzały odkąd stosuję tę pastę, duży zawód jeśli chodzi o tę kwestię. :( Pasta nie zawiera fluoru, co jest ogromnym plusem. Ja zaczęłam unikać tego świństwa i każda kolejna nowa pasta będzie bez tego syfu. Uczucie świeżości zaskakująco dobre, wg mnie lepsze niż po stosowanych dawniej sensodyne czy colgate. Super się pieni, także tubka jest całkiem wydajna. Pasta nie jest droga, w necie łatwo dostępna. Niestety nie kupię jej ponownie, będę szukać perełki bez fluoru, która utrzyma mi biel lub nada jej po tej paście.