Podpaski

Libresse Ultra Long + Wings, Podpaski higieniczne

Lothris
    25 stycznia 2024 o 13:44
    Dobry comeback podpasek, które po eksperymentach producenta wróciły na właściwe tory.
    W poszukiwaniu naprawdę cienkich i dyskretnych podczas noszenia (dźwiękowo) podpasek postanowiłam wypróbować te od Libresse. Przez kilka lat były niezawodne, później producent zaczął kombinować i super podpaski zmieniły się w szeleszczące plastikowe rywalki od always. Na szczęście wszyscy poszliśmy po rozum do głowy, oni opracowali jakąś nową technologię, a ja dałam im drugą szansę. Podpaski są ultracienkie! Starałam się to ująć na zdjęciu ale było ciężko - musisz przekonać się sama ;) Pomimo tego są chłonne, świetnie współgrają z krągłościami i nie odstają na pupie gdy są suche (piżamy wiedzą o co chodzi). Bardzo ważne dla mnie - są dyskretne, bo nie szeleszczą! Mam wrażenie, że skóra ma większe pole manewru do oddychania niż u wspomnianej wyżej konkurencji. Klej dobrze trzyma się bielizny, jeszcze nie zdarzyło mi się, by podpaska się przesunęła. Jest wystarczająco długa, posiada skrzydełka. Nie jestem osobą aktywną fizycznie, więc nie testowałam ich podczas jazdy figurowej, czy jazdy na rowerze. U leniuchów na pewno się niezawodnie sprawdzą :) To, co mają w składzie i klej itp.itd pozostawiam do własnego sumienia i ekologicznych zapędów. Mnie bardzo odpowiadają głównie przez to jak podpaska idealnie przylega do ciała, jest cienka i niehałaśliwa. Dodatkowo jest bezzapachowa, co bardzo cieszy moją skórę. Cena też jest ok. Według mnie jest to najcieńsza dostępna podpaska przeznaczona (jak twierdzi producent nawet na obfity okres), która budzi zaufanie i nie wygląda jak szorstki papier toaletowy. Jest miła w dotyku i nie podrażnia. Jest świetnie zapakowana. Ma na zgrzewach folijki ochronnej trwały klej, dzięki któremu zużytą poprzedniczkę możemy zgrabnie, kulturalnie i bezpiecznie zapakować bez obaw, że się potem odklei.
    Zalety:
    • Ekstra cienka
    • Chłonna
    • Bezzapachowa
    • Nie szeleści
    • Dobrze przylega do ciała
    • Jest zawinięta w taki sposób, że przy zmianie zużytą podpaskę można bezpiecznie zapakować w folię po nowej
  • 2 marca 2022 o 22:03
    Brak zastrzeżeń
    Podpaski z Libresse są naprawdę dobrej jakości podpaskami. Ta wersja, jak sama nazwa wskazuje, to podpaski długie, ze skrzydełkami. Mają bardzo mocny klej, dzięki czemu dobrze trzymają się bielizny, nie odklejają się, nie przemieszczają. Są naprawdę chłonne i nie podrażniają skóry. Każda podpaska pakowana jest osobno. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Mocny klej
    • Chłonność
    • Skrzydełka
    • Nie podrażniaja
  • 6 września 2020 o 11:36
    Kupując podpaski tej marki na noc skusiłam się również na wersję na dzień. Chciałam wypróbować coś nowego, choć miałam obawy przed zakupem. Nie wiedziałam, czy produkt zapewni mi komfort i ochronę jakiej oczekuję, jednak spisał się bardzo dobrze. Podpaski Ultra Long od marki Libresse to świetna opcja na obfite miesiączki, która zapewnia komfort i ochronę przed przeciekaniem. OPAKOWANIE Woreczek w wyrazistym kolorze dziewczęcego różu z domieszką zieleni i granatu zdecydowanie wyróżnia się na półce, nie można przejść obok niego obojętnie. Na górze opakowania mamy logo marki, oraz nazwę wersji podpasek w formie paseczka, który przedstawia też ilość sztuk w opakowaniu. Z tyłu znajdziemy na dokładny opis produktu i jego cech wraz z rozrysowaną strukturą i grafiką przedstawiającą cechy tych konkretnych podpasek. Należy wspomnieć, że opakowanie wykonano w 50% z plastiku pochodzącego z recyklingu i nadaje się ono do ponownego przetworzenia. To plus dla osób dbających o dobro planety, nasze wspólne dobro. PODPASKI Podpaski pakowane są pojedynczo w fantazyjne kieszonki, które potem można wykorzystać przy wyrzucaniu. Mają one na sobie kolorowe wzorki, w środku jest instrukcja tego jak estetycznie wyrzucić produkt oraz jak poprawnie założyć, co na pewno jest ułatwieniem dla nastolatek wchodzących dopiero w kobiecy świat. Doceniam ten zamysł producenta. Wykonane są z przyjemnego dla skóry, oddychającego materiału, który nie wywołuje podrażnień i obtarć, co jest wyjątkowo ważne w tym okresie, szczególnie latem. Materiał jest delikatny w dotyku, zapewnia komfort skórze. Podpaski maja wydłużony kształt, dzięki czemu są idealne na bardziej obfite miesiączki, kiedy potrzebujemy dodatkowej ochrony. Skrzydełka pozwalają na dokładniejsze dopasowanie i zapobiegają przesuwaniu się podpaski w ciągu dnia kiedy jesteśmy aktywne. To dla mnie kluczowa cecha i jeśli produkt przesuwa się, od razu wiem, że nie zostanie ze mą a dłużej. Nie posiadają zapachu, co może być plusem, ale mimo to doskonale chronią przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu. Dla mnie jako wzrokowca dodatkowym plusem są kolorowe wzory i tłoczenia na powierzchni dodające uroku produktowi. Są cieniutkie a mimo to bardzo chłonne, co sprawia, że są wygodne w noszeniu i zapewniają optymalny komfort. Opakowanie zawiera 8 sztuk, ale można kupić też bardziej ekonomiczną wersję. Swoje kupiłam za ok. 7 zł, co uważam za dobrą cenę biorąc pod uwagę ich wysoką jakość. Nie zwiodły mnie i z pewnością do nich wrócę. PLUSY + chłonne o wydłużonym kształcie + mają mocny klej + anatomiczny kształt + bez zapachu + przyjemny materiał + korzystna cena + opakowanie do recyklingu i z materiałów odzyskanych
    kama_m1
    12 listopada 2018 o 14:41
    Całkiem niezłe.
    Produkt wzorcowy, bo robi co swoje czyli chroni przed plamami, dobrze się trzyma bielizny i nie powoduje niepożądanych efektów w postaci podrażnienia, odparzenia o co nie trudno u konkurencji. Są fajnie wyprofilowane i doskonale dopasowują się do bielizny i co najważniejsze wygodne. Plus również za to, że każda z nich jest osobno pakowana. Posiadam wersję duo 2x8 sztuk. Cena całkiem przyzwoita, jednak są mało dostępne. Ogólnie godne uwagi :)
    Zalety:
    • wygodne
    • nie podrażniają
    • chłonne
    • pakowane osobno
    • nie przeciekają
    Wady:

Zobacz także inne Podpaski