Odżywki do włosów

La-Le Hydrolat do włosów `Krokosz barwieński i skrzyp polny`

• 20 kwietnia 2022 o 0:44
    Takie... nic
    "Hydrolat z krokosza i skrzypu polnego posiada dobroczynny wpływ na włosy - zmniejsza przetłuszczanie się włosów, pomaga w eliminacji łupieżu, hamuje wypadanie i opóźnia siwienie włosów. Przy regularnym stosowaniu włosy wyglądają zdrowo, są lśniące i wzmocnione." - w mojej opinii ani nie hamuje wypadania włosów, ani nie zmniejsza ich przetłuszczania. "Hydrolat z krokosza i skrzypu można stosować także jako środek wspomagający regenerację i wzmocnienie słabych, łamiących się paznokci." - tu również bez efektów. Wykończyłam i w zasadzie nie widzę tu żadnych plusów tego produktu. Ani wydajność, ani zapach, ani żadnego działania na skalp, ani na paznokcie. Po prostu nic.
    Korah
    18 lutego 2021 o 20:54
    Dozownik się nie nadaje
    Hydrolat kupiłam tż'owi na jego problemy z łupieżem, ale tak jak przypuszczałam, nie chciało mu się tego używać, ja sama mam gęste włosy i mgiełka z dozownika nie chciała się przedostać przez nie do skóry głowy, przynajmniej takie miałam wrażenie takiej walki z wiatrakami, musiałabym na raz wypsikać z pół butelki i poświęcić za dużo czasu, żeby coś poczuć na skórze, poza tym nie mam problemów ze skórą głowy, dlatego też brakowało mi motywacji do kombinowania, jak sobie ułatwić sprawę z aplikacją tego produktu, na pewno coś bym zaradziła, np. przelewając hydrolat do innej butelki, albo dodając go do odżywek, bo przyznam szczerze, że taka forma psikacza w moim przypadku okazała się kompletnie bezsensowna. Moim zdaniem dozownik powinien kierować bardziej skoncentrowany strumień płynu i pod silniejszym ciśnieniem, wtedy miałoby to ręce i nogi, tymczasem to takie zwykłe psikadełko, które rozpyla leciutką mgiełkę, takie samo, jak te stosowane przy hydrolatach do twarzy, mgiełka zatrzymuje się na włosach. Przejdę jednak do plusów, bo oczywiście nigdy bym sobie nie darowała, jeślibym tę dawkę dobroci po prostu wyrzuciła lub odstawiła w zapomnienie do przeterminowania. Hydrolat bardzo dobrze sprawdził mi się do skóry twarzy, ma przyjemny, świeży zapach delikatnych ziół, pod tym względem jest bezpiecznym wyborem. Bardzo fajnie nadawał się do spryskiwania maseczek zastygających, jak również po umyciu twarzy, jako tonik. Ma chyba odpowiednie pH do mojej cery, nie wysuszał jej, lekko tonizował i koił. Podsumowując, hydrolat jest na pewno fajny, ale dozownik wszystko psuje, nie nadaje się do gęstych włosów, szkoda, że producent się nie postarał w tej kwestii, tylko idąc na łatwiznę, wlał zawartość do tych samych opakowań, których używa do pakowania hydrolatów do twarzy.
    Zalety:
    • Ekologiczny skład, przyjemny naturalny zapach.
    Wady:
    • Forma aplikacji- dozownik.
  • 22 czerwca 2020 o 1:34
    Odświeża włosy i wzmacnia
    Używam go na włosy zarówno swiezo umyte, lekko wilgotne jak i na suche w ciągu dnia. Odświeża włosy i nadaje im ładny zapach. Psikam nim na włosy na całej długości jak i na skórę głowy. Nie powoduje przetluszczania się włosów a wręcz przeciwnie. Wzmacnia włosy i powoduje u mnie lepszy skręt. A co najważniejsze jest zupełnie naturalny. Jedyny minus to wydajność gdyz trochę go trzeba wypsikac aby dokładnie owiać mgiełką włosy i skórę głowy, jednak i tak go polecam zdecydowanie
  • 29 lipca 2019 o 9:08
    Skuteczny hydrolat do włosów
    Działa przy regularnym stosowaniu. Poprawia kondycję włosów. Niweluje puszenie. Jest łagodny i dobrze tolerowany przez skórę głowy. Butelka z wygodnym atomizerem, bardzo wydajny produkt. Nie śmierdzi:)
    Zalety:
    • działanie, wydajność, atomizer
    Wady: