Odżywki do włosów

Dabur Sesa, Herbal Hair Soap Mydełko odżywcze do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 marca 2019 o 14:16
    Pielęgnacja wszechczasów!
    Produkt niesamowity... Mam włosy hennowane na kolor miedziany rudy. Nie wypłukuje koloru, oczyszcza skórę głowy oraz włosy. Ma niesamowity zapach-istne kadzidło! Miałam bardzo długo problem z wypadającymi włosami. Po sotosowaniu mydła raz w tygodniu zamiennie z szamponem Babuszki Agafii daje rezultat. Już nie pamietam co to są wypadające włosy. Każdej fance orientalnych produktów do pielęgnacji włosów polecam z czystym sumieniem.
    • świetnie się pieni
    • włosy są uniesione u nasady-nadaje objętość
    Wady:
    • konieczność długiego płukania włosów bieżącą wodą
    Boudika
    2 lutego 2019 o 19:00
    Włosowe rozczarowanie
    Mydła do włosów to kosmetyk, który mnie intrygował od dość dawna, więc jakiś czas temu w końcu zdecydowałam się jakieś wypróbować. No i próbowałam, na różne sposoby - używałam tego produktu do mycia włosów, jako odżywkę przed myciem, jako odżywkę po myciu, do samych końcówek. Eksperymentowałam z tym, jak długo to trzymać na głowie. Ale w żadnej wersji się nie sprawdza. Głównym problemem jest to, że po użyciu tego mydełka moje włosy stają się potwornie sztywne. Jedyne, co na to pomaga, to płukanka octowa. W połączeniu z płukanką jakoś ten produkt zużyję do końca, bo nie lubię kosmetyków wyrzucać. ale nie zauważyłam zachwycających rezultatów. Na szczęście jest bardzo tani.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • niska cena
    Wady:
    • włosy są po nim bardzo sztywne
    • nie zauważam żadnych efektów
    _Sasha_
    29 października 2018 o 14:46
    wosk na głowie
    Produkt jest dla mnie dziwadłem i nie widzę kompletnie żadnego pozytywnego efektu po jego stosowaniu, jedyne co mogę sensownego zrobić, to wyrzucić mydełko do kosza. Kupiłam mydełko ponad rok temu użyłam ze 3 razy żeby się do niego przekonać i za każdym razem efekt był podobny. Brudne, matowe, ciężkie, plączące się, nawoskowane włosy. Nie da się ich rozczesać, przetłuszczają się błyskawicznie, są ciężkie i przyklapnięte. Za pierwszy razem nie zmyłam mydła szamponem, tylko wodą i efekt był koszmarny. Wosk oblepiał igiełki od szczotki, musiałam wyszorować szczotkę do włosów, włosy były w fatalnym stanie. Później próbowałam stosować z szamponem-nawet trzykrotne mycie nie było wstanie zmyć produktu, również trzymanie 2h na głowie nie wpłynęło pozytywnie na włosy. Jak dla mnie horror. Zwykły wosk do włosów, tylko po co.. Gdyby był efekt wypełnienia łuski włosa i były on wygładzone, a tu jest zupełnie odwrotny-włosy szorstkie, poplątane, po prostu brudne od tego badziewia. Wielokrotne mycie włosów szamponem i marnowanie hektolitrów wody.. na pewno nie warto wydawać kilku złotych na to mydło, żeby tak się męczyć.
    Zalety:
    • orientalny zapach
    Wady:
    • mydełko jest tak naprawdę woskiem, który brudzi włosy
    • włosy są ciężkie, brudne, poplątane, oklapnięte, matowe
    • bardzo ciężko zmyć produkt szamponem, trzeba marnować mnóstwo wody
  • 13 lutego 2018 o 18:59
    Kostka, która upiększa włosy.
    Niepozorne mydełko, które widocznie upiększa włosy. Powiedziałabym, że to taki włosowy steryd :D Producent zaleca, by pianę trzymać na włosach około dwóch godzin, przed właściwym myciem. Przyznaję, że to nie dla mnie - nie mam na to zwyczajnie czasu. Sesę stosuję owszem, raz w tygodniu, ale zwyczajnie, pod prysznicem. Najpierw namydlam włosy, potem następują zwyczajne podprysznicowe ablucje jak mycie facjaty, peeling itp, po jakichś siedmiu minutach zmywam pianę, używam ukochanego szamponu i finito. I moim włosom to absolutnie wystarcza. Już podczas spłukiwania Sesy czuć, że włosy są grubsze. Po wysuszeniu ten efekt jest spotęgowany - mam burzę lekko sztywnych, gęstych, grubych włosów. Nie umiem tego dobrze opisać, to trzeba poczuć własnymi rękami, na własnej głowie. Ale po tym mydełku włosy są po prostu piękne. Sesa to coś pomiędzy szamponem a odżywką. Na pewno nie myje tak, jak szampon. Niby można uznać, że po jej użyciu włosy są czyste, ale nie jest to taka szamponowa czystość. Nie jest to też typowa odżywka - ja akurat nie muszę się po całym zabiegu wspomagać maską czy odżywką (moje włosy ostatnio tego nie lubią, źle reagują na wszelkie odżywienie poszamponowe), ale jak ktoś ma włosy, które potrzebują mocnego wspomagania, to musi użyć po myciu czegoś konkretnego. Mnie się taka forma 'odżywki' bardzo podoba. Włosy po użyciu tej kostki pozostają dłużej świeże, nie są obciążone, nie ma na nich mydlanego osadu. Mydło to ma bardzo specyficzny, kadzidlany zapach. Ja uwielbiam, ale jak ktoś nie przepada, to poczuje się zmęczony. Doskonale się pieni, nie ma najmniejszego problemu, by wytworzyć na włosach dużą ilość piany. Zużywa się dosyć szybko, przy stosowaniu dwa razy w tygodniu jedna kostka wystarczyła mi na 1,5 miesiąca. Polecam, bo to tani jak barszcz specyfik a działa cuda ;)
  • 2 lutego 2018 o 0:18
    Nie dla włosów suchych
    Kupiłam zachęcona dobrymi recenzjami. Kierowała mną też ciekawość, jak można umyć włosy zwykłym mydłem w kostce. I okazuje się, że...nie można! Dla moich włosów- suchych, wysokoporowatych mydło to to mały dramat. Puszy włosy i wysusza je. Ponadto pozostawia dziwną, woskową warstwę na skalpie, która spowodowała łupież. Ponadto formuła sprawia, że trzeba mocno trzeć, aby mydło spienić. Absolutnie nie polecam!
    Zalety:
    • wysusza i puszy włosy
    • nie domywa skalpu- fryzura sprawia wrażenie oklapłej
    • brzydki zapach
    • woskowa warstwa na głowie, którą pozostawia może spowodować łupież
    • niewygodny w użyciu
    • nie pieni się
    Wady:
    • tani
    • z naturalnych składników