Odżywki do włosów

Vis Plantis Odżywka do włosów z tendencją do przetłuszczania `Rozmaryn, ostropest, melisa`

• 22 września 2023 o 8:10
    Zapewne kupię ponownie
    Kupiłam kiedyś przypadkiem, bo akurat trafiłam na promocję i moje włosy bardzo się polubiły z tą serią :) Mam dość cienkie włosy za ramiona, nie farbowane. Odżywka je wygładza i nie obciąża przy tym. Łatwo jest je rozczesać po myciu. Plus za skład i leciutki zapach, który nie zostaje na włosach.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Kosmetyk łatwo jest rozprowadzić na włosach
    • Wygładza i ułatwia rozczesywanie włosów
    • Zapach jest delikatny
    Wady:
    • Nie mam uwag
    Drogeria Natura
  • 8 lutego 2023 o 5:24
    U mnie straszna lipa
    Kocham rozmaryn i jestem w wiecznym zapotrzebowaniu na lekkie odżywki, gdy zobaczyłam tę na półce w sklepie, długo się nie zastanawiałam… a trzeba było. Niestety moje włosy nienawidzą z jakiegoś powodu tej marki i podobnie jak w przypadku odżywki z Lukrecją, tu również efekt był mierny - włosy bez życia i wyglądające nieświeżo. Kasa w błoto.
  • 21 stycznia 2022 o 18:20
    Dla przetłuszczających się włosów- strzał w 10!
    Jestem turbozadowolona z zakupu. Odżywka jest lekka, wystarczy niewielka ilość, żeby pokryć włosy sięgające daleko za łopatki. Ona na prawdę nie obciąża! Zawsze nakładam odżywkę/maskę poniżej ucha, ale jednak niektóre produkty serwują mi przyklap, a tutaj nie doświadczyłam tego, pomimo, że włosy ewidentnie są wygładzone. Włosy są też sypkie, nie płaczą się, nie strączkują, ani nie puszą, są lśniące. O produktach do włosów vis plantis mam bardzo dobre zdanie, bo od dawna bazuję w swojej pielęgnacji na szamponach tej marki. Skład- dobry, po prostu dobry, przyzwoity skład z wyciągami roślinnymi. Zapach - wiadomo - to kwestia indywidualna, ale ten lekko ziołowy, świeży, rozmarynowy jest dopełnieniem całej pielęgnacji. Włosy zabezpieczone, nie obciążone, uczucie świeżości mam wrażenie wydłużone, do tego cena i wydajność na świetnym poziomie. Z przyjemnością będę wracać.
    • Nie obciąża
    • Lekka
    • Wydajna
    • Skład
    • Przedłużona świeżość
    Wady:
    • Pewnie będzie problem z wydobyciem pod koniec- ale rozetnę butelkę ;)
  • 29 grudnia 2021 o 23:26
    To moje odkrycie miesiąca
    Tę odżywkę kupiłam w aptece za około 9 zł. Pani farmaceutka bardzo ją polecała. Myślałam, że po prostu chce mi polecić produkt, którego nigdy nie testowała a bardzo zachwala. Pomyliłam się. Odżywka jest cudowna. Moje włosy od zawsze bardzo się przetłuszczały. Nie liczyłam na cuda. Ale te ona powoduje cuda na mojej głowie. Włosy mniej się przetłuszczają, Nie są splątane ani wysuszone. Polecam do włosów kręconych 3a/b Trzeba tylko nakładać więcej produktu, gdyż pompka podaje niewielkie ilości.
    • działanie
  • 4 stycznia 2021 o 13:27
    Spełnia moje oczekiwania.
    Kupiłam ją za jakieś 8 zł, nie raz miałam bliźniaczy szampon z rozmarynem, który dobrze się u mnie sprawdził. Liczyłam, że odżywka również będzie w porządku. Moje włosy to przetłuszczające się u nasady niskopory w typie 1a, na długości normalne, zupełnie zdrowe. Muszę je myć codziennie, albo co dwa dni, gdy mam dobry szampon. Od odżywek czy masek oczekuję przede wszystkim ułatwienia w rozczesywaniu, nie zniszczenia włosów i nie obciążenia ich. Tylko tyle i aż tyle. Ta odżywka dobrze poradziła sobie z moimi małymi wymaganiami. Doceniłam ją szczególnie w ciągu ostatnich 2 tygodni, gdy muszę używać jej po każdym myciu (zazwyczaj aż tak często odżywek nie nakładam, nie czuję takiej potrzeby) - mam teraz balansujący szampon z Onlybio, który koszmarnie plącze mi moje cienkie kosmyki. Odżywkę stosuję na umyte włosy trzymając ją kilka minut, następnie spłukuję. Nie mam później problemów z rozczesaniem się. Nie zauważyłam żadnych uszkodzeń włosów, nie łamią się, nie wypadają nadmiernie, wszystko tutaj jest w porządku. Nie są także obciążone, wygladają dobrze na drugi dzień. Nie wiem tylko jak się odnieść do zapewnień producenta, że produkt tonizuje, oczyszcza i reguluje skórę głowy - zazwyczaj odżywek używam wyłącznie na włosy, czasem na pół długości, czasem na całą. Na skórę głowy nałożyłam ją może z 3 razy, na szczęście pory się nie poblokowały, ani przetłuszczanie nie wzmogło, więc tę kwestię zostawiam bez rozstrzygnięcia. Odżywka ma dość gęstawą, kremową konsystencję i biały kolor. Zapach mi się podoba - jest taki sam jak w szamponie, delikatnie ziołowy. Nie utrzymuje się na moich włosach. Skład jest ok, niezbyt długi, w połowie znajdują się roślinne ekstrakty. W butelce widać pod światło zużycie produktu, pompka się nie zacina, dozuje niewielką ilość odżywki - na moje włosy do ramion używam zazwyczaj 7-10 dawek. Wydajność jest dość spora, bez przerwy stosuję ją już trzeci miesiąc i jeszcze na kilka razy wystarczy. Wcześniej też ją używałam, ale odstawiłam na jakiś czas, bo chciałam wykończyć inne odżywki. Podsumowując, jest to odpowiednia odżywka dla moich niskoporów, które nie potrzebują zbyt rozbudowanej pielęgnacji. Chętnie kupię ją ponownie, jeśli w międzyczasie nic nowego nie wpadnie mi w ręce. Ogólnie polecam ją dla mało wymagających, bo żadnych cudów z włosami raczej nie zrobi :)