Dezodoranty i antyperspiranty

Coty Chanson d'Eau, Dezodorant perfumowany w sprayu

• 23 stycznia 2022 o 12:50
    Dobry zapachowy dodatek na chłodniejsze popołudnia i wieczory
    Używam dezodorantu od wielu lat i wydaje się, że jest odpowiedni dla osób w każdym wieku :) kiedyś był bardziej kojarzony z powiewem francuskiego luksusu… Jego aromatyczna owocowo-kwiatowa nuta umila szczególnie jesienno-zimowe popołudnia i wieczory. Lubię go wtedy dodawać do porannej pielęgnacji anty-perspirantem. Sam dezodorant bowiem nie blokuje dostatecznie pocenia się. Nie taka jest jego rola. Na pewno nie sprawdzi się w sytuacjach kryzysowych - dużego wysiłku czy stresu, gdy zwykle bardziej się pocimy. Dlatego jest idealnym perfumowanym dodatkiem a nie samodzielnym produktem. Zapach jest trwały. Utrzymuje się kilka godzin. Jest wydajny. Duża objętość za rozsądną cenę. Plus za powszechną dostępność.
    bajka65
    24 lipca 2021 o 19:52
    Lubię go
    Dezodorant znam i kupuję od wielu lat ,jednak teraz nie jest już tak drogi jak przed wielu laty .Dodatkowym atutem jest ,że ma też perfum i atomizer .Piękne opakowanie i niezawodny zapach owocowo-kwiatowy ,który cechuje świeżość i trwałość. Staram się aby zawsze był na mojej półce i to w duecie z perfumem .Moja córka mówi zawsze mamo daj spokój jest tyle innych a ty zawsze to samo.
    Zalety:
    • zapach ,
    • cena ,
    • dostępność ,
    Wady:
    apodiss
    26 kwietnia 2019 o 12:30
    Nie jest zły...
    ...ale nie dla mnie. Czytając opinie poprzedniczek, w zupełności się z nimi zgadzam. Zapach jest świeży, lekki, nie przytłacza, ale ma w sobie coś mega starego. Mimo, że moja babcia się nim nie psikała ;)) to bardzo kojarzy mi się z jakąś starszą osobą, starym domem, jakimiś przeszłymi czasami. Cena za ten produkt oczywiście śmieszna, jest wydajny, dlatego służy mi jako odświeżacz do butów ;(
    Zalety:
    • cena,wydajność, swiezosc
    Wady:
    • zapach jakby stary
    Horla
    17 kwietnia 2019 o 13:11
    Bardziej jako mgiełka, a nie dezodorant
    Dezodorant ten kupiłam w supermarkecie, gdy już przy kasie przypomniało mi się, że aktualnie posiadany jest na wykończeniu. Wiadomo, w takim przypadkach człowiek nieszczególnie duma nad wyborem. Muszę powiedzieć, że produkt ten jednocześnie pozytywnie mnie zaskoczył i dość mocno rozczarował. Ale po kolei. Opakowanie jest estetyczne, z nakrętką (duży plus), duże i wydajne. Cena niewysoka, by nie powiedzieć, że śmiesznie niska. Największą zaletą tego kosmetyku jest jego zapach - świeży, dość intensywnie ogórkowy. Świetnie orzeźwia. Ważne, że nie gryzie się z perfumami. To właśnie jest to miłe zaskoczenie - zwyczajnie nie spodziewałam się tak fajnego aromatu po tak randomowo chwyconym z półki produkcie. Kiedyś już uznałam, że zapach mi odpowiada, pomyślałam sobie: "Świetnie, ciekawe, czy są też inne kompozycje, chętnie wypróbuję!". Niestety, dość szybko porzuciłam ten pomysł - i tu przystępujemy do rozczarowania. Bo choć dezodorant istotnie ładnie pachnie, to niestety nie chroni przed poceniem, czyli nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Mimo że jestem osobą, która poci się skrajnie mało, to w ledwie letni dzień czułam wilgotne plamy pod pachami już po dwóch godzinach od użycia dezodorantu. Może i produkt ten neutralizuje nieprzyjemny zapach, ale dla mnie to zdecydowanie za mało. Wielka szkoda, bo kosmetyk ten ma fajny potencjał, który zupełnie nie został wykorzystany przez producenta. Obecnie używam go jako odświeżającego spray'u do ubrań, bo ich nie bieli (tu kolejny plusik). Kosmetyk ma świeży zapach, który lubię czuć, szkoda tylko, że nie spełnia się w roli, do której został stworzony...
    Edytaj7
    11 września 2018 o 21:38
    Zapach z mojego dzieciństwa
    Ten zapach pamiętam niemal od zawsze. Ja wiem, ze może to jest taki dla starszych pań ale ja go uwielbiam. Kojarzy się mi z elegancją. Zapach jest bardzo świeży. Trwałość jak na dezodorant całkiem fajna.