Farby do włosów

Lime Crime Unicorn Hair Dye Kolorowa farba do włosów

3 na 51 opinię

missimo
    9 grudnia 2018 o 15:31
    Sama nie wiem
    Na próbę kupiłam jednorazową saszetkę w kolorze caramel. Posiadam włosy koloru ciemny blond. Przede wszystkim zawiodłam się tym, że saszetka ma tylko 15ml i nie starczy na pokrycie całych włosów. Oczekiwałam, że będzie to porcja wystarczająca na jednorazową aplikację. Samą farbę trzyma się na włosach 45min. Ja zostawiłam na godzinę, bo nakładałam na wilgotne włosy żeby ułatwić aplikację. Aplikacja nastąpiła bezproblemowo. Farbę łatwo się nałożyło, nie jest zbyt gęsta, nie zabarwiła też wszystkiego w moim otoczeniu. Co do samego efektu na włosach to był dość słaby. Włosy zyskały cieplejszy kolor i rudawo-brązowy błysk, który mi się podoba, ale jednak oczekiwałam trochę intensywniejszego efektu. Może to kwestia tego, że dość oszczędnie były włosy pokryte przez małą ilość produktu, którą dostałam? Ogromnie jestem zadowolona z tego, że farba nie zaszkodziła włosom, a wręcz je odżywiła, zmiękczyła, dodała blasku i sypkości. Z chęcią spróbowałabym tej farby jeszcze raz, może inne kolory, których jest pełno, ale nie jestem pewna czy jest warta swojej ceny.
    Zalety:
    • kolor wyszedł na włosach naprawdę ładny
    • dba o włosy
    • bezproblemowa aplikacja i spłukiwanie
    • nie farbuje wszystkiego w zasięgu wzroku
    Wady:
    • słaby efekt
    • mała saszetka nie wystarcza na całe włosy