Zacznę od tego, że prostowanie włosów to moja codzienność. Od kilkunastu lat moim jedynym wyborem w stylizacji włosów jest właśnie ona. Mam włosy niesforne, grube, niezwykle puszące się, plątające i sianowate. Wraz z świadomą pielęgnacją, metodą prób i błędów wiem co służy moim włosom, co jest w stanie poprawić ich wygląd, ale z prostownicy jako jedynej drogi stylizacji nie zrezygnowałam nigdy. I dobrze mi z tym, bo w takim wydaniu lubię swoje włosy najbardziej - wyprostowane, gładkie.
No właśnie choć efekt wyprostowanych włosów kocham - to moje włosy średnio czemu dają znać, gdy widzę, że są słabe, na szczotce znajduje ich mnóstwo, są matowe i suche. Z prawdziwą odsieczą przyszła mi ta prostownica. Mówię poważnie, bo mam wrażenie, że ten sprzęt rzeczywiście przenosi prostowanie włosów poziom wyżej.
Od początku
Wygląd/design
Prostownica była bardzo porządnie i misternie zapakowana w karton, a w środku odpowiednio zabezpieczona - nie ma opcji by podczas transportu cokolwiek się w niej uszkodziło. W środku znajdziemy wszystko: od dokładnej instrukcji obsługi sprzętu, po etui odporne na temperaturę oraz kosmetyczkę idealnie pasującą wymiarem do sprzętu. W prostownicy gdy ją rozpakujemy nie sposób, się nie zakochać. Uderza idealnie w kobiecy gust - biała z elementami w kolorze różowego złota. Choć minimalistyczna, to bardzo elegancka. Elastyczne i bardzo gładkie płytki miękką suną po włosach - nie ma mowy o ich ciąganiu, czy jak czasem zdarzało mi się z poprzednim sprzętem wyrywaniu gdy jakiś włos zaplątał się o krawędź płytki. Mamy tu również bardzo czytelny i elegancko wyglądający wyświetlacz LED, który działa bez zarzutu.
Obsługa/funkcje
Obsługa prostownicy jest bardzo prosta i intuicyjna. Zaczynając od początku - mamy tu funkcję/guzik włączenia prostownicy, bo nie wystarczy, że włożymy wtyczkę do gniazdka, trzeba jeszcze nacisnąć ten guzik. W mojej poprzedniej szałowej prostownicy z biedronki było to bardziej łopatologiczne, wsadzamy wtyczkę do kontaktu i voila, a tutaj coś nowego. Mamy tu również przyciski + - z możliwością regulacji temperatury oraz 3 programy stylizacji (Fast, Gentle, Normal). A także przycisk SenseIQ, ale nigdy go nie wyłączałam podczas stylizacji i używania, bo ta opcja jest fantastyczna - ten czujnik uaktywnia się i na bieżąco sprawdza jaka temperatura i program jest dla naszych włosów potrzebna. Dla mnie to coś przełomowego w prostowaniu włosów, bo dzięki temu wiem, że nawet przy nieco niższej temperaturze moje włosy będą gładkie tak jak chcę. Bardzo doceniam i odczułam od pierwszego prostowania moc jonizacji w tej prostownicy włosy wcale mi nie elektryzują, za to pięknie błyszczą a to zasługa systemu Tetra Ionic o 4krotnie wyższej sile jonizacji.
Efekty
Ta prostownica całkowicie zmieniła moje dotychczasowe doświadczenia z prostownicą. O części efektów wspomniałam opisując funkcję prostownicy. Tj. jonizacja dzięki której na prawdę odczuwam różnicę, możliwość wyboru programu dzięki czemu nie przegrzewam włosów prostownicą, bo temperatura jest dostosowywana do potrzeb moich włosów. To co mogę stwierdzić na pewno to dużo szybciej prostuje mi się włosy, wcześniej zajmowało mi to do 40 minut, prostując jedno pasmo kilka razy, ze względu na moje grube włosy. Tutaj cała stylizacja nie zabiera mi więcej niż 20 minut, a każde pasmo prostuje wyłącznie raz bo efekt jest w pełni zadowalający, a włosy gładkie. Z pewnością moje włosy stały się mniej sianowate od kiedy jej używam, sądzę, że jest to efekt tej funkcji SenseIQ, która nie paląc włosów pomaga utrzymywać ich nawilżenie. Włosy po stylizacji wyglądają zdrowiej, nie są przyklapnięte u nasady, są wyprostowane, ale wciąż miękkie, nie tracą potencjału gęstych włosów.
Jestem absolutnie zachwycona tą prostownicą. Nic od dawna tak dobrze nie wpłynęło na kondycję moich włosów jak ta właśnie prostownica. Ta prostownica to zupełnie inna bajka w porównaniu do sprzętów, których dane było mi używać. Nie ma porównania. Tutaj obok bardzo dobrego efektu końcowego stylizacji: piękne, gładkie włosy pełne życia, mamy gwarancję i namacalne dowody na to, że włosy są zdrowsze i chronione. Mniej wypadają, są odczuwalnie mniej suche i mniej sianowate, mniej się puszą.
Uwielbiam ją!!
Zalety:
- cała gama przydatnych funkcji, które obok pięknych gładkich włosów, pozwalają zadbać o ich zdrowie i nawilżenia (System Tetra Ionic zapobiega elektryzowaniu się włosów, pozostawia je gładkie i błyszczące ; System Sense IQ, chroni włosy przed przegrzaniem zatrzymując w nich nawilżenie ; automatyczne dopasowywanie temperatury do potrzeb włosów)
- 3 programy stylizacji dopasowane do potrzeb nawet najbardziej wymagających włosów
- bardzo gładkie ruchome płytki
- piękny, kobiecy wygląd
- bardzo prosta w obsłudze
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu
- Łatwość obsługi
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl