Prostownice i pielęgnice do włosów

Philips Prostownica z technologią SenseIQ BHS830/00

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 29 listopada 2021 o 11:26
    To tegoroczne odkrycie
    Wygładza i prostuje włosy i redukuje też te odstające na powierzchni. Szybko osiąga wybraną temperaturę. Prostownica gładko sunie po pasmach, nie ciągnąc ich. Technologia Tetra Ionic System zwiększa skuteczność jonizacji - dzięki temu daje efekt jeszcze gładszych i bardziej połyskujących włosów. Prostownica ma możliwość ustawienia temperatury. Do wyboru są też trzy tryby - „gentle”,„normal” i „fast”. Z dwóch ostatnich korzystałam najczęściej. Mimo, że z natury mam dość proste włosy, to miejscami lubią się kręcić, a powstałe naturalnie fale i loki dotąd były dość oporne w stylizacji - do teraz! Wisienką na torcie jest technologia SenseIQ. Dzięki niej nie pogorszyłam kondycji włosów. Nie nagrzewały się też podczas prostowania. Co więcej, nie przesuszały się, wyglądały zdrowo i miały zachowany naturalny blask. To świetny dodatek w pielęgnacji!
  • 30 grudnia 2020 o 20:19
    cudowne wygładzenie
    Prostownica z technologią SenseIQ BHS830/00 marki Philips to moje nowe odkrycie twj zimy, cudownie wygładza włosy nie niszczy ich tak jak moje poprzednie prostownice z niższej półki cenowej ale również "kultowe" , pomimo dobrego działania i pięknego wygładzania włosów ten model cieszy oko - jest bardzo kobieca biało złota i wygląda bardzo elegancko polecam każdej kobiecie oraz mężczyznom którzy zastanawiają się nad kupnem prezentu dla swoich żon, córek, mam , sióstr itp :) - sądze że każda kobietka ucieszy się z takiego prezentu :)
    Zalety:
    • wygląd zewnetrzny
    • wygładzanie włosów
    • szybkie nagrzewanie
    • zgrabny kształt
    • lekkość
    • wykonanie
  • 14 grudnia 2020 o 10:58
    Moja ulubiona
    Kiedy moja stara prostownica dokonała żywota, zaczełam się rozglądać za nową. Po pozytywtnych opiniach na temat tej od Philips, które znalzałam w internecie, zdecydowałam się na zakup. Jestem z tego modelu bardzo zadowolona. Prostuje pięknie włosy. Można nią podkrecić lekko włosy. No cudo!
  • 17 listopada 2020 o 18:40
    Prostownica idealna
    Prostownicę otrzymałam w ramach testu dla Top Recenzentek - dziękuję bardzo za to :) Moja dotychczasowa prostownica jest już tak stara, że nawet już myślałam o wymianie na nową, także Wizaż wstrzelił się z moimi potrzebami idealnie. Zacznę może od mojego typu włosów: normalne, średnioporowate, niezbyt gęste i skłonne do wypadania czy przesuszających się końcówek. Z takim rodzajem włosów poddaję je zabiegom termicznym bardzo ostrożnie a już na pewno zabezpieczam je dodatkowo jakimś kosmetykiem ochronnym oraz ściśle stosuję się do zaleceń Producenta. Prostownica SenseIQ to nowość marki Philips. Oparta o najnowszą technologię, która ma za zadanie zachować nawilżenie włosów podczas stylizacji. Brzmi ciekawie a już na pewno chciałam się o tym przekonać na własnych włosach. Dwa słowa o wyglądzie sprzętu - prostownica jest po prostu piękna wizualnie. Zachowana w kolorystyce biało-rosegoldowej czyni ją elegancką i pięknie się prezentuje nawet na zwykłej łazienkowej półce. Do zestawu dołączono etui ochronne oraz nakładkę zabezpieczającą, aby sprzęt łatwiej się przechowywało. Posiada szerokie, ruchome, ceramiczne płytki, które łatwo i gładko suną po włosach nie powodując ich przypadkowego wyrywania. Na prostownicy znajduje się także wyświetlacz LED oraz przycisk włączania/wyłączania czujnika SenseIQ, który w mojej ocenie każda użytkowniczka powinna zawsze trzymać włączony jeśli zależy jej na utrzymaniu włosów w dobrej kondycji - a wiem, że tak jest :) Dodatkowo urządzenie posiada 3 tryby pracy: * delikatny - do włosów cienkich, jasnych i farbowanych * normalny - do lekko falowanych i niezbyt gęstych włosów * szybki - do włosów grubych, kręconych i trudnych do wyprostowania Do mojego rodzaju włosów używam trybu normal. Mamy tu opcję ręcznej regulacji temperatury od 120 do 230 stopni. Tak naprawdę już w kilka minut jestem w stanie osiągnąć idealnie proste, gładkie i nie puszące się włosy. Do tego są przyjemnie lekkie a efekt prostowania jest trwały. Podoba mi się także to, że zewnętrzna nakładka prostownicy nie nagrzewa się i tym samym nie mam obaw, że się oparzę. Generalnie sprzęt jest bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze. Można nim stworzyć również wymarzone loki jeśli ktoś potrafi kręcić włosy prostownicą. Ja umiem to zrobić i pewnie raz na jakiś czas z przyjemnością będę je wykonywać, ale w większości przypadków chyba wolę się w gładkich i prostych włosach niż w falach :) Czy widzę w produkcie jakiś minus? No pewnie cena, bo za prostownicę trzeba zapłacić w granicach 600zł i nie jest to mała kwota. Niemniej jestem świadoma, że za lepszy sprzęt trzeba zazwyczaj zapłacić trochę więcej a jeśli ma być to taki, który nie robi krzywdy włosom to myślę, że grono zainteresowanych osób może być szerokie. Ja póki co nie widzę skutków ubocznych w postaci połamanych końcówek, choć jak już wcześniej wspomniałam zawsze zabezpieczam je jakimś kosmetykiem ochronnym (tak już mam po prostu). Świetny, nowoczesny sprzęt o przepięknym design'ie, po który na pewno będę sięgać a jeśli zastanawiasz się nad zakupem a cena Cię nie odstrasza - bierz! ;-)
    Zalety:
    • sprzęt z nowoczesną technologią SenseIQ, który pomaga zachować nawilżenie włosów
    • łatwa i intuicyjna obsługa
    • 3 tryby pracy w zależności od rodzaju włosów
    • ruchome, ceramiczne płytki, które zapobiegają wyrywaniu włosów
    • możliwość ręcznego ustawienia temperatury pracy
    • nienagrzewająca się nakładka zewnętrzna, która minimalizuje ryzyko oparzenia się
    • proste, gładkie i lekkie włosy już w kilka minut
    • można nią stworzyć wymarzone fale
    • nie zauważyłam zniszczeń na włosach
    • przepiękny, biało-rosegoldowy design
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 17 listopada 2020 o 15:22
    Bardzo dobra, nowoczesna prostownica
    Mam naturalne, gęste i dość sztywne włosy, które z pewnością nie należą do tych prostych jak drut. Ale na szczęście są podatne na stylizacje . . Luźne, łatwe w wykonaniu skręty lub prosta wyrazista gładkość - dzięki prostownicy @philips_polska Sense IQ, zachowują blask i nawilżenie. Olejki, maski, spraye są zbędne podczas pielęgnacji tym sprzętem. ............... Technologia SenseIQ pozwala zachować do 70% naturalnego nawilżenia włosów podczas każdej stylizacji. . Wielkim Odkryciem jest dla mnie czujnik podczerwieni, który stale monitoruje temperaturę każdego pasma. Ta inteligentna prostownica, dostosowuje swoją temperaturę nawet 30 razy na sekundę . ............................... Marka philips_polska udowodniła, że jest w stanie zadbać o każdy rodzaj włosa przy użyciu jednego sprzętu ❤️. . Sense IQ oferuje 4 tryby pracy: . Delikatny - włosy cienkie, jasne lub farbowane. . Normalny- dla włosów delikatnych falowanych lub niezbyt gęstych. . Szybki - sprawdzi się w przypadku grubych, kręconych i trudnych do wyprostowania. . Manualny - do wyboru 1 z 14 ustawień temperatury: 120-230°C ............................. PS. Jeśli macie problem z elektryzacją włosów to ta prostownica skutecznie go rozwiąże . . Tetra Ionic System -to pielęgnacja jonowa. Jony dzięki obustronnym otworom, równomiernie się rozprowadzają na powierzchni włosów i przy okazji je wygładzają. . Ps2. Na początku myślałam, że ten model jest ciut toporny, spory.. Ale jak zaczęłam modelowanie to odczułam znaczną zmianę. 20% większej powierzchni daje mi komfort szybkiej i skutecznej pielęgnacji. . Jestem zatem na TAK TAK TAK i jak najbardziej polecam tą innowacyjną Nowość w moim domu
    Zalety:
    • Nowoczesność,
    • Szybkość prostowania
    • Czas nagrzewania
    • Wielofunkcyjne rozwiązanie
    • Bezpieczeństwo
    • Duże płytki prostujące
    • Możliwość ustawiania temperatury
    • 3 tryby pracy