Żele pod prysznic

Eeny Meeny Żel do mycia niskopieniący

Eeny Meeny Żel do Mycia Niskopieniący 200ml
kosme.pl
Eeny meeny Żel Do Mycia Niskopieniący Do mycia twarzy mamy oraz ciała i włosków dziecka 200 ml
eeny meeny Żel do mycia niskopieniący 200 ml

• 9 maja 2022 o 17:30
    Idealny dla wrażliwców :)
    Żel kupiłam od razu w największej pojemności bez gwarancji, że będzie mi odpowiadał. Ale w razie czego można nim myć ciało :) Pokładałam w nim duże nadzieje i nie zawiodłam się. Od jakiegoś czasu szukałam czegoś łagodnego do mycia twarzy, bo obecny żel powodował u mnie zaczerwienienie skóry po umyciu. Po przeczytaniu opisu sądziłam, że będzie dawał bardzo subtelną pianę. Jednak pieni się całkiem dobrze, nie jest to ogromna piana ale po kilku ruchach wytwarza się delikatna pianka. Nawet dobrze radzi sobie z usuwaniem pozostałości po makijażu, wcześniej używam płynu micelarnego. Myślę, że sprawdzi się również u dzieci, ale nie testowałam. Plusem jest mała ilość kompozycji zapachowej, zmniejsza to ryzyko potencjalnej alergii. Osobiście nie przeszkadza mi to, bo nie kupiłam tego produktu dla walorów zapachowych. Po umyciu skóra jest miękka, gładka. Nie ma uczucia ściągnięcia ani zaczerwienienia. Myślę, że posiadaczki i posiadacze suchej skóry, wrażliwej, skłonnej do alergii będą zadowoleni. Po myciu zazwyczaj stosuję serum i krem, jednak w ramach testu kilka razy nakładałam pielęgnację później i do momentu nałożenia kremu i serum nie odczuwałam dyskomfortu. Więc faktycznie robi robotę. Wydaje mi się, że jego trzeba nauczyć się używać. Początkowo można mieć skłonności do używania zbyt dużej ilości kosmetyku. Po czasie można się przyzwyczaić, że po prostu mało się pieni. Chociaż to jest wyraźnie zaznaczone na opakowaniu to możemy być wcześniej przyzwyczajeni do produktów bardziej pieniących. Przy odpowiednim użyciu starcza na bardzo długo- jeżeli chodzi o samo mycie twarzy, szyi i dekoltu.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • nie pieni się zbyt mocno
    • nie wysusza skóry
    • nie szczypie w oczy
    • nie podrażnia
    • praktycznie bez zapachu
  • 24 września 2021 o 17:07
    Delikatny dla skóry i skuteczny w działaniu.
    Żel znalazłam w boxie kosmetycznym. Nie znałam wcześniej marki Eeny Meeny, ale recenzowany produkt zainteresował mnie na tyle mocno, że właściwie od razu po otwarciu paczuchy, zabrałam się za testowanie. Zdenkowałam go już jakiś czas temu, więc to dobry moment, by podzielić się swoją opinią. Żel został zamknięty w butelce z pompką. Jest to moim zdaniem wygodne rozwiązanie i chyba najbardziej lubię ten typ opakowania. Można go kupić w dwóch pojemnościach – 100 i 200 ml. Ja byłam posiadaczką tej mniejszej, chociaż w ogóle tego nie odczułam, bo żel ma naprawdę dobrą wydajność. Jedna pompka wystarczała mi do umycia całej twarzy. Jest to kosmetyk dość uniwersalny. Może być używany zarówno do mycia twarzy, jak również ciała, nie tylko dorosłych, ale też dzieci. Ze względu na to, myślę, że idealnie sprawdzi się w podróży, bo w jednej małej butelce mamy kosmetyk dla całej rodziny, który może mieć kilka różnych zastosowań. Produkt ma rzeczywiście konsystencję żelu, dość gęstego. Nałożony na twarz daje poślizg, dzięki temu nie trzeba pocierać skóry, dłonie z żelem suną po niej gładko. Jest on praktycznie bezzapachowy (ma jedynie 0,1% łagodnej kompozycji zapachowej), co na pewno ucieszy wrażliwców i osoby, które nie lubią mocno perfumowanych kosmetyków. 98,9% składników ma pochodzenie naturalne. Wśród nich znajdują się m. in. ekstrakt z owsa, beta-glukan oraz saponiny (oczyszczają skórę, poprawiają regulację naturalnej flory bakteryjnej). Żel jest delikatny dla skóry, ale jednocześnie zapewnia najwyższy poziom skuteczności. Używałam go zarówno rano, jak też wieczorem, jako drugi krok oczyszczania. Skóra po jego użyciu była oczyszczona, odświeżona, promienna, a podrażnienia złagodzone. Żel nie powodował jej ściągnięcia, wysuszenia czy zaczerwienia. Był on delikatny nie tylko dla skóry, ale też dla oczu – nie powodował ich szczypania, pieczenia, łzawienia. Naprawdę nie mam do czego się przyczepić w kwestii działania tego produktu, wszystkie moje oczekiwania zostały spełnione. Informacja dla osób, które zastanawiają się, czy faktycznie jest to produkt niskopieniący – tak, praktycznie się nie pieni, ale jak widać nie ujmuje mu to skuteczności. ;) Żel jest dostępny w drogeriach i aptekach internetowych. W cenie regularnej butelka o pojemości 100 ml kosztuje 69 zł, za większą pojemność trzeba zapłacić 89 zł. Cena może wydawać się wysoka, ale jest adekwatna do działania i wydajności. Podsumowując, polecam recenzowany żel, szczególnie posiadaczkom skóry suchej, wrażliwej, problematycznej. Mnie zachęcił on do wypróbowania innych kosmetyków z Eeny Meeny, istnieje też duże prawdopodobieństwo, że w przyszłości do niego wrócę.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza
    • łagodzi podrażnienia
    • nie wysusza skóry
    • nie podrażnia skóry i oczu
    • skład
    • przeznaczony nie tylko dla dorosłych, ale też dla dzieci od 1 dnia życia
    • bezzapachowy
    • opakowanie z pompką
    • dostępne dwie pojemności
  • 10 września 2021 o 22:17
    Gdyby trzeba było zabrać ze sobą tylko jeden kosmetyk na pewno wybór padłby na niego
    Żel niskopieniacy, z początku jak tylko otrzymałam ten produkt w pudełku BeGlossy stwierdziłam, ok fajnie będzie dla dzidziusia jak się urodzi. Podobal się mi skład, oraz aplikacja tego żelu w formie próżniowej pompki, wtedy mamy pewność że zużyliśmy cały kosmetyk. Pierwszy raz użyłam go w szpitalu po porodzie, stwierdziłam że tak delikatny jak pisał producent żel będzie w sam raz do higieny intymnej. Kolor ma jasno pomarańczowy, zapach delikatniutki nie mam pojęcia czego i faktycznie nie pieni się praktycznie wcale. Już wtedy przy pierwszym użyciu wymylam się nim cała od twarzy po stopy. Złagodził wszystkie podrażnienia, uspokoił moją skórę i nawilżył. Nie miałam pomimo nie stosowania balsamów do ciała absolutnie żadnych problemów z suchą skóra. Twarz odpoczęła i wogole wszystko się zregenerowało. W domu myłam nim także noworodka i też wszystko było w porządku. Jest to żel do mycia wszystkiego i wszystkich i bardzo serdecznie go polecam.
  • 14 lipca 2020 o 14:01
    Żel dla dzieci, dorosłych i na każdą cerę!
    Przez 3 miesiące testowałam Żel niskopieniący od eeny meeny. Produkt spełnij moje oczekiwania, skład perfekcyjny. Jeśli chodzi o użytkowanie- łatwy w aplikacji, delikatnie oczyszcza, nie szczypie w oczy. Można nim myć niemowlaka z główką od 1 dnia życia i starsze dzieci. Jeśli chodzi o dorosłych- mogą nim myć twarz. Odpowiedni do cery wrażliwej, alergicznej, atopowej czy z egzemą. Dobry wybór jeśli chodzi o naturalny kosmetyk do mycia ciała albo twarzy dla całej rodziny.
    Zalety:
    • wydajny
    • łatwy w aplikacji
    • ładne i estetycznie wykonane opakowanie
    • odpowiedni dla najbardziej wrażliwej skóry, alergicznej, a nawet atopowej
    • skład naturalny
    • można go używać u niemowląt, dzieci a nawet dorosłych
    • kosmetyk wielofunkcyjny
    • bez kompozycji zapachowej, a mimo tego delikatnie pachnie naturalnymi składnikami
  • 5 grudnia 2019 o 15:20
    SUPER
    Podoba mi się pomysł łączonej pielęgnacji, Ja i mój maluszek użwamy i jesteśmy zadowoleni. Zel jest delikatny, ma też naturalny skład, a to się ceni. Jestem ciekawa innych produktów z tej serii
    Zalety:
    • dobry skład
    • dobra jakość
    • dla mamy i dziecka
    • delikatny
    • nie uczula
    Wady:

Zobacz także inne Żele pod prysznic