Olejki do twarzy

Nature Queen

eilen96
    23 grudnia 2024 o 16:11
    Stosowałam na włosy
    Stosowałam ten produkt tylko na włosy, więc wypowiem się w tej kategorii. Olej jest dosyć ciężki, ma żółtą barwę, więc odradzałabym osobom z blond włosami. Dobrze wchłania się we włosy. Ja bardzo lubiłam ten efekt, że jednak aby całkiem go zmyć to potrzeba by go emulgować. Ja osobiście właśnie nie emulgowałam, myłam włosy szamponem średniej mocy i podobał mi się efekt dodatkowego dociążenia. Fajnie sprawdzał się przy lekkich odżywkach. Jego zapach jest dziwny do opisania, taki ... mógłby być lepszy, ale tragedii nie ma.
    Zalety:
    • fajnie działa na włosy
  • 3 czerwca 2024 o 22:39
    Bardzo dobry
    Olej kupiłam z ciekawości, ponieważ o różnych już słyszałam czy też używałam lecz tego nie znam. Olej charakteryzuje się bardzo dobrym i wygodnym opakowaniem a aplikatorem w postaci pompki co zdecydowanie ułatwia aplikację czy odpowiednie dozowanie produktu. Olej świetnie się rozprowadza po skórze, wchłania się dość długo więc osobiście polecam na noc. Olej nawilża skórę, regeneruje oraz odżywia. Produkt wydajny. Nie podrażnia i nie zapycha.
  • 14 grudnia 2023 o 10:12
    Na duży plusik
    Używam go na noc na przemian z innymi kremami. Wystarczy dosłownie odrobina, jest mega wydajny (stosowany 4 msc - butelka w 80% nadal pełna), nie wchłania się za szybko, dobrze nawilża/natłuszcza skórę. W moim przypadku nie redukuje zaczerwienień. Zapach trudny do opisania jednak bardzo delikatny, nie przeszkadza zupełnie. Cena na ogromny plus.
  • 7 listopada 2023 o 8:27
    na noc działa cuda
    Olejku zaczęłam używać myślę, że pół roku temu, może trochę dłużej i na tyle starczyło mi opakowanie. Jestem z niego bardzo zadowolona, bo sprawdzał się w swojej roli idealnie. Mam cerę mieszaną dlatego potrzebuje lekkiej formy olejków, a ten z pestek malin właśnie taki jest. Do tego bardzo ładnie się wpracowuje podczas masarzu, a przykryty kremem okluzyjnym na noc sprawia, że skóra jest miękka i aksamitna następnego ranka. Na dodatkowy plus jest opakowanie z pompką, która jest bardzo wygodna w stosowaniu. Na pewno będę do niego wracać, bo bardzo dobrze sprawdzał się jako odbudowa bariery hydro-lipidowej, nie zapchał mnie, nie stwarzał żadnych problemów, nie podrażniał, nie wysypał, po prostu działał jak należy:)
    Zalety:
    • Nie zapycha
    • działanie
    • opakowanie z pompką
    Drogeria Natura
  • 27 lipca 2023 o 13:56
    Jest w porządku, ale zbyt dużo od niego wymagałam
    Dobry olejek, jednak nie należy do najlżejszych. Kupiłam z myślą o stosowaniu wyłącznie na twarz, jako domknięcie pielęgnacji. W tej roli właśnie był dla mnie ciężki, ale dość późno odkryłam inne zastosowania. Mam cerę normalną, w stronę tłustej, wrażliwej z tendencją do zaczerwienień. Lubię dobre nawilżenie. Ostatnio bardzo się polubiłam z olejowymi konsystencjami. Lubię cerę naolejowaną w wieczornej pielęgnacji. Nie każdego wieczoru, raczej co drugi, trzeci jako wzmocnienie bariery hydrolipidowej. Niestety ten olejek nie wchłaniał się tak jakbym od niego tego oczekiwała. Dla mojej cery jednak ciężki, myślę, że typy suche bardzo polubią. Ostatecznie dobrze otulał twarz i nie zapychał. Był dość gesty, kolor miał żółtawy - trochę barwił skórę przy pierwszym nałożeniu. Duży plus za brak kompozycji zapachowej. Miał swój naturalny zapach, dość orzechowy, niesyntetyczny. Dobrze mi się go stosowało na końcówki włosów oraz na suche od detergentów dłonie. Zostawiał miłą w dotyku, przyjemną skórę, gdy stosowałam go na noc. Wyraźnie je pielęgnował. Stąd wniosek, że spełnia swoje zadanie, ale zwyczajnie nie polubił się z moją cerą. Buteleczka jest szklana, z pompką. Pompka dozuje za każdym razem tą samą ilość. Ciężko jest nad tym zapanować. Po prostu wylewa na rękę kleksa i tyle. Trochę wkurzające, chyba wolę pipety. Szczególnie w tak małych pojemnościach produktu. Na szczęście zamknięcie jest szczelne, nic się nie wylewa, można spokojnie spakować w podróż. Jest niedrogi i dobrze dostępny w hebe, można również upolować na promocjach. Podsumowując olejek jest bardzo przyzwoity, naturalny i spełnia swoje zadanie. Gdyby mi się jeszcze lepiej sprawdzał na cerze to chętniej bym się na niego jeszcze zdecydowała. Dobrze wiedzieć, że za rogiem w Hebe jest taki produkt w razie gdybym miała braki olejków w kosmetyczce.
    Zalety:
    • jednoskładnikowy naturalny produkt
    • dobrze odżywia i nawilża skórę
    • wielozadaniowy, nie tylko na twarz (w moim przypadku raczej na ciało niż na twarz)
    • szczelne szklane opakowanie
    Wady:
    • trochę niefunkcjonalna pompka
    • dla mojej cery za ciężki

Zobacz także inne Olejki do twarzy