Wody perfumowane damskie

Elie Saab Girl of Now Forever EDP

Elie Saab Girl Of Now Forever

lina235
    19 maja 2023 o 19:21
    Zapach inny, niż się tego spodziewałam!
    Uwielbiam produkty Elie Saaba, więc skusiłam się i na tą propozycję, ale niestety nie jest to perfum jaki oczekiwałam, ponieważ dla mnie nie jest on słodki, pierwsza połowa flakonu to głównie orzeźwienie i miałam wrażenie jakbym przegryzała cytrynę od czasu do czasu i zamiast obiecanej maliny czułam zapach arbuza :D i już wiedziałam, że to nie moja bajka. Na siłę dotarłam do połowy flakonu i zapach bardzo mi zaczął coś przypominać, nagle stał się drzewny, waniliowy, pudrowy,piżmowy, kwiatowy, świeży...Valentino "Born In Roma Donna" w różowej wersji. Miałam kiedyś większą próbkę tego produktu i od razu się zakochałam, ale jego cena jest powalająca i często za 30 ml musimy zapłacić sporą kwotę, a Elie może nie jest zapachem 1:1, ale jest znacznie bardziej przystępny cenowo, szczególnie na promocjach i ma w sobie to coś co można znaleźć w "Born In Roma Donna". Po upływie czasu nadal nie wiem czy kupię go ponownie, ale na pewno po jakimś czasie się rozkręcił i miał w sobie to coś. Tak go zapamiętam. Opakowanie proste, minimalistyczne, płatki w innym kolorze jak przy innych opcjach zapachowych projektanta. To co uwielbiam w tej gamie "girl of now" to trawłość - perfum wyczuwalny na ubraniach nawet następnego dnia.
    W perfumerii
    w3nus
    14 sierpnia 2022 o 11:54
    Malinowy suflet
    L'Interdit Eau de Parfum Intense sweet patchouli08/02/22 12:14 Ten flanker został odświeżony owocowymi nutami. Jest wielowymiarowy i każdy etap rozwoju pachnie inaczej. Wstęp jest mocno cytrynowo-malinowy i lekko cierpki. Cytrusowo-owocowy początek gładko rozwija się do smacznego ciasta waniliowo-malinowego, absolutnie nie przesłodzonego, a wręcz przestrzennego. Nagle dostajemy cytrynową babkę i malinowy suflet jednocześnie. Zapach robi się pyszny, ale nie męczący czy mdły. W tym momencie Forever pachnie jak klasyczne Girl of Now przykryte kilogramami malinowo-cytrynowej chmury, a nawet nawiązuje do Good Girl Legere i Gemma di Paradiso Cavalliego… . Tony kwiatu pomarańczy z kaszmirowym niuansem sprawiają, że całość nabiera kremowej i nieoczywistej ciężkości. Ostatnia faza lubi skręcać w różanym kierunku, bo cytrusowo-migdałowa aura ustępuje dużemu naręczu róż rodem z Deliny i Si Armaniego… . Dla mnie Forever pachnie jak nasączony sokiem malinowym biszkopt z porządną porcją esencji różanej, posypaną skórkami cytryny z małą laską wanilii oraz płatkami migdałów… . Zakochałam się!
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie