Wody perfumowane damskie

Elie Saab Girl of Now Woda perfumowana 50ml dla Pań
notino.pl
Elie Saab Girl of Now woda perfumowana 30 ml

• 30 marca 2025 o 18:34
    nie jestem ich fanką ale parametry ma świetne
    Są to kolejne perfumy, które nauczyły mnie tego, że jeżeli ktoś zachwyca się jakimś zapachem to nie znaczy, że będzie on odpowiedni dla mnie. Perfumy kupiłam w ciemno i swoje lata na pewno odstoją w szufladzie zanim zacznę sięgać po nie regularnie. Flakon jest w moim odbiorze na pograniczu ładnego z odrobinę kiczowatym. jest wykonany z grubego szkła i za to bardzo duży plus ponieważ flakon jest solidny i przetrwa niejeden upadek (testowałam, wiem co mówię). W pobliżu zatyczki ma wyżłobione oraz zabarwione na błękitny kolor łezki. Całość wykończona jest złotą zatyczką pasującą do całości. Już na sam widok zapach kojarzy się z klimatem dalekiego wschodu. W nutach głowy umieszczono pistację, gruszkę i mandarynkę. W nutach serca znajdziemy migdał, kwiat pomarańczy oraz magnolię. Nuty bazy zostały podbite jeszcze większą ilością akordu migdałowego ponieważ mamy tam mleczko migdałowe a do tego drewno kaszmirowe, fasolę tonkę oraz paczulę. Jest ciepło, jest słodko i jest ciężko. Jeżeli ktoś nie lubi w perfumach jednej z tych trzech rzeczy to nie kupujcie w ciemno. Migdały są w tym zapachu podane lekko marcepanowo co tworzy klimat, którego nie spotkałam w żadnych innych perfumach. Ciekawe jest to, że baza nie jest tutaj tłem dla pozostałych nut zapachowych i nie musimy czekać aż ujawni swoje oblicze lecz podbija pozostałe składniki już od samego początku. Składniki nie brzmią w tym zapachu surowo ale są dosłodzone dlatego nie doszukiwałabym się podobieństwa do perfum z portfolio marki Kayali - Pistachio Gelato. Są to dwa zupełnie inaczej brzmiące zapachy. To, że jest słodko nie oznacza, że jest jedzeniowo. Mam problem ze skategoryzowaniem tego zapachu ponieważ nie jest to w moim odbiorze typowy zapach gourmand. Używam również dosyć ciężkich zapachów ale tutaj ilość migdałów mnie przytłacza i męczy w trakcie noszenia. Zapach jest kwestią gustu i to, że mi nie odpowiada nie oznacza, że nie jest ładny. jest na pewno wykonany z dobrej jakości składników i to czuć. Jego trwałość również jest bardzo dobra ponieważ zapach potrafi utrzymać się przez cały dzień a na ubraniach jest wyczuwalny przez wiele kolejnych dni. Jest na tyle oryginalny, że nie da się go pomylić z żadną inną kompozycją. Zwolenniczki słodkich migdałów w perfumach powinny być bardzo zadowolone.
    Zalety:
    • jeżeli ktoś lubi migdały to tutaj jest wręcz moc migdałów
    • zapach bardzo trwały i projektujący
    • czuć dobrą jakość składników
    Wady:
    • u mnie wywołuje ból głowy
    Mborka
    12 czerwca 2023 o 13:09
    Cudo
    To jest dla mnie zapach wspomnienia. Czuje w nich zapach róży taki jak pamietam z ogrodu koło mojego domu. Jest tez malina i kwaśna cytryna. Zapach czysty, który z czasem zmienia się w słodka wanilię. Kolejne arcydzieło Elie Saab. Bardzo mi przypomina Good Girl CH ale bez tego seksownego pazura. W tych perfumach nic nie może drażnić, może jedynie kwasowość która mija szybko. Trwałe i piękne. Eleganckie. Na lato ideał
  • 27 stycznia 2023 o 20:59
    Okropieństwo
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Wiadomo, że odbiór zapachu jest kwestią indywidualną, ale mało który zapach jest w stanie mnie odrzucić. Niestety Girl of now się to udało. Zakupiłam w ciemno opakowanie 90 ml, którego w niecały tydzień po zakupie się pozbyłam. W otwarciu zapach wydawał się piękny, ale szybko przeistoczył się w zapach sztucznego migdałowego aromatu, jak do ciasta. Mnie aż od tego mdliło. Jest to jeden z niewielu zapachów, których nie byłam w stanie nosić. Poszedł dalej w świat. Lubię różne zapachy, słodkie również, ale ten mnie przytłoczył. Może być migrenogenny. Na plus piękne ozdoby na buteleczce. No i dobra trwałość, co akurat w tym przypadku jakoś specjalnie mnie nie ucieszyło. I to by było na tyle.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Mdły, sztuczny zapach
  • 30 listopada 2022 o 16:21
    Ulubione
    Perfumy poleciła sprzedawczyni w perfumerii gdy opisałam jej czego szukam w perfumach. Trafiła w dziesiątkę. Ciepłe, otulające, kobiece. Lekko mleczny zapach z definitywnie wyczuwalna postacja i migdałami (slodko-orzechowy zapach, jakgdyby te orzechy były polane karmelem). No i ta dojrzała gruszka, chociaż czasem czuję jakby morelę (w każdym razie słodki ciepły od letniego słońca owoc). Tonka nadaje głębi zapachowi, który wspaniale rozwija się w zimne dni. Zapach kojarzy mi się z wieczorem przy kominku, jarmarkiem bożonarodzeniowym, z ciepłem i serdecznością. Zapach jest trwały ale nienachalny. Flakon cudowny
    Zalety:
    • Można kupić na fajnej promocji
  • 4 listopada 2022 o 1:01
    Zglodnialam..
    Zapach przeboski. Marcepan, wanilia, migdaly. Slodycz uwodzicielska. Z poczatku bardzo krzykliwa, prosto w twarz. Po jakims czasie zbalansowana, wywazona, cos pieknego. Flakon jest tak uroczy ze nie moge przestac na niego patrzec. Bosko wyglada, az chce sie go chwycic i sie wypsikac. Dlugo podchodzilam do tego zapachu. Za kazdym razem jak chcialam kupic to gdzies tam trafialam na negatywna opinie i rezygnowalam. Ciesze sie ze w koncu sie skusilam (w ciemno oczywiscie, nie znajac zapachu).
    Zalety:
    • Trwalosc
    • Oryginalnosc
    • Boski flakon
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie