Maseczki w płachcie

Marion Funny Mask, Maska nawilżająca na tkaninie` Jednorożec`

• 10 października 2022 o 2:26
    Świetna jest
    Maseczki zostały kupione za 1 zł w świecie udanych zakupów, postanowiłam że kupię dwie inne. Tylko jedynie co bardzo krótka data ważności. ????Maseczki są zamknięte w bardzo ładnych saszetkach kolorowych że słodkim jednorożcem. Tylko jeden minus że nic nie było napisane po polsku. ????Odrazu po otwarciu maseczki było czuć bardzo przyjemny jak i słodki zapach. Maseczka jest takiej bardziej konsystencji żelowej o pięknym błękitnym kolorku jak i druga o różowym. Ale też w maseczce bardzo fajne drobinki są srebrne, które bardzo fajnie błyszczą się. ????Maseczki peel-off trzymałam na twarzy koło 15 minut. Poniżej po tym czasie zmyłka bez żadnego problemu. Co zauważyłam, twarz była promienna i nawilżona oraz bardzo milusia w dotyku. ????Jak znowu z tymi maseczkami bym wie spotkała to za taką cenę napewno kupię, bo naprawdę świetnie sprawdziły mi się.
  • 26 czerwca 2021 o 18:01
    Zabawa i pielęgnacja w jednym
    Maseczkę dostałam w prezencie. Patrząc na szatę graficzną, produkt jest raczej przeznaczony dla nastolatek. Mimo że ja nastolatką przestałam być dobre kilka lat temu, to i tak chętnie ją przetestowałam. Maska wygląda przekomicznie i myślę, że świetnie sprawdzi się podczas domowego SPA z koleżankami, nawet jeśli w metryce mamy więcej niż te naście lat :) Maska mieści się w saszetce z uroczą szatą graficzną z głównym bohaterem - czyli jednorożcem na pierwszym planie. Opakowanie posiada nacięcie, dzięki czemu z łatwością można ją otworzyć bez użycia nożyczek. Maska posiada przyjemny zapach, który jest intensywny. Czuć go nawet podczas trzymania maski na twarzy. Dla mnie pachnie jak połączenie wanilii i migdała. Jednak jest on bardzo słodki, przez co niektórym może wydawać się zbyt sztuczny. Płachta z jednej strony jest fioletowo-różowa, natomiast z drugiej niebiesko-żółta. Do tego na policzkach ma kolorowe gwiazdki. A na środku czoła wielki róg jednorożca :D Materiał jest średniej grubości. Na skroniach, policzkach i brodzie posiada nacięcia, które pomagają dopasować maskę do twarzy. Płachta dobrze się trzyma, nie spada ani nie przesuwa się. Wycięcia są całkiem uniwersalne, myślę że u większości osób nie powinno być problemu z dopasowaniem. Jedynie na policzkach przy nosie jest dziwnie wycięta, przez co te fragmenty twarzy w ogólnie nie są przykryte płachtą. Esencja jest przezroczysta. Ma lekką konsystencję, trochę jakby śliską. O ile maska jest dobrze nasączona, tak w saszetce pozostaje niewielka ilość serum, która wystarczy na jednorazowe pokrycie szyi. Producent zaleca trzymać maskę przez 10 minut. U mnie płachta zaczęła wysychać po około 15 minutach, więc wtedy ją ściągnęłam. Po zdjęciu skóra jest dobrze nawilżona. Nie jest to spektakularny efekt, ale poziom nawodnienia określiłabym właśnie jako dobry. Zaczerwienienia zostały wyraźnie zmniejszone, a krostki rozjaśnione, dzięki czemu są mniej widoczne. Koloryt jest ujednolicony - co prawda, nie w 100%, ale to i tak dobry efekt. Cera została uspokojona i ukojona. Skóra w dotyku jest gładka i miękka. Cera wygląda na zadbaną i wypoczętą.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • zmniejsza zaczerwienienia,
    • ujednolica koloryt,
    • zmniejsza widoczność niedoskonałości,
    • zapach,
    • świetna opcja na domowe SPA z koleżankami.
    Wady:
    • brak.
  • 23 grudnia 2020 o 13:42
    Maska nawilżająca na tkaninie Jednorożec, Funny Mask
    Używa od:próbka
    Maska nawilżająca na tkaninie Funny mask od Marion. Maska na twarzy prezentuje się pięknie, motyw jednorożca świetny. Na twarzy trzymałam ok 15 min, po ściągnięciu poczekałam, aż wszystko mi się wchłonie. Cera była ściągnięta, troszkę nie lubię tego, ale za to fajnie nawilżyła skórę. Ogólnie byłam z niej zadowolona i ponownie bym po nią sięgnęła.
    Zalety:
    • motyw maski
    • nawilżenie
    Wady:
    • efekt ściągniętej twarzy
  • 15 czerwca 2020 o 18:54
    Zabawna maska, efekty niewielkie... ;)
    Kilka dni temu miałam okazję przetestować maskę "Jednorożec" z serii Funny Mask. Opakowanie wyglądało obiecująco, więc skusiłam się na próbę. Porównując z ceną na Wizażu widzę, że przepłaciłam (7,99 zł w noname'owej drogerii w centrum Katowic :P). Po wyjęciu z opakowania rozwinęłam tkaninę. Nadruk faktycznie był kolorowy i zabawny. Moją uwagę od początku zwróciło to, że preparat, którym nasączona była maseczka, był dość mocno glutowaty, ciągnący, lepki. Pachniał przyjemnie. Zgodnie z zaleceniami nałożyłam na umytą i osuszoną twarz i oddałam się błogiemu relaksowi... :) Po ściągnięciu maseczki spora ilość pozostała na skórze. Po wsmarowaniu większość się wchłonęła, jednak na skórze pozostał nieprzyjemnie lepki film. W działanie maseczki bardziej uwierzyłam niż doświadczyłam ;) W użytkowaniu przyjemna, spektakularnych efektów nie zauważyłam.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • tkanina bardzo mocno nasączona preparatem (w opakowaniu została pokaźna ilość)
    • zabawny, kolorowy nadruk
    • cena (nawet za 7,99 konkurencyjna w stosunku do innych marek)
    Wady:
    • brak spektakularnych efektów po zastosowaniu
    • ciągnąca, nieprzyjemnie lepka konsystencja preparatu
    • lepki film po użyciu
  • 26 maja 2020 o 7:35
    Prezentowa próba
    Maseczkę - Jednorożca otrzymałam razem z inną maseczką i nawilżającym kremem do rąk jako prezent z okazji Dnia Kobiet. Wykorzystałam maseczkę bez większych oczekiwań i nastawienia się na konkretne efekty. Dlatego jej użycie skończyło się kilkoma obserwacjami - bez poczucia zachwytu albo rozczarowania. Opakowanie maseczki wygląda obiecująco - urocze, kolorowe, pocieszne. Wykrój maski - porządny, pokrywający całą twarz. Sama konsystencja żelu na tkaninie - dość gęsta i klejąca. Nadruk na tkaninie - idealnie odpowiada temu, jak wygląda opakowanie, Jest on kolorowy i pocieszny, wywołuje uśmiech na twarzy i zachęca do zrobienia sobie właśnie takiego pociesznego, pamiątkowego zdjęcia. Jednak to tylko względy wizualne / estetyczne. Jeśli chodzi o wrażenia po użyciu i względy pielęgnacyjne - kilkanaście minut spędzonych z maseczką na twarzy było dla mnie chwilą relaksu. I chyba nic ponadto. Nie zauważyłam też znaczących efektów pielęgnacyjnych jeśli chodzi o skórę twarzy. Po zdjęciu tkaniny - nie zauważyłam, żeby skóra była bardziej nawilżona, jedynie nieco "odświeżona". Do tego, na skórze została klejąca warstwa żelu. Ogólnie wrażenie to dość umiarkowany entuzjazm. Z przyjemnością spróbowałam maseczki - na zasadzie jednorazowej próby i wykorzystania prezentu. Biorąc pod uwagę to doświadczenie - na pewno nie zostanę fanką i regularną użytkowniczką.
    Zalety:
    • dobry wykrój tkaniny,
    • ładne opakowanie,
    • pocieszny nadruk na tkaninie,
    Wady:
    • klejąca konsystencja,
    • tkanina pozostawia lepką warstwę na twarzy,
    • brak efektów pielęgnacyjnych (nawilżających), zgodnych z zapowiedziami producenta.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie