Maseczki w płachcie

Biotaniqe Aloe Vera, Maska na tkaninie nawilżająco-kojąca

KardiaM
    14 grudnia 2024 o 17:17
    Bardziej odświeżająca niż nawilżająco-kojąca
    Jako maniaczka maseczek nie mogłam przejść obojętnie obok tej, zwłaszcza, że była na promocji :) Ma ona postać białej płachty nasączonej przezroczystym, nieco "żelowym" płynem. Zapach przypomina mi ogórka, jest świeży i dość przyjemny. Przy nakładaniu nie drze się i dobrze przylega do twarzy. Nie czułam szczypania, pieczenia, tylko przyjemne chłodzenie. Spora ilość kosmetyku się wchłonęła, a resztę "wklepałam" w skórę. Nie pozostawiła nieprzyjemnej tłustej ani klejącej poświaty na twarzy. Jeśli chodzi o działanie, to w moim przypadku było to przede wszystkim orzeźwienie i odświeżenie cery. Produkt nie spowodował u mnie żadnych reakcji niepożądanych.
    ALM007
    23 lipca 2024 o 8:29
    Nawilżenie i ukojenie z galaretkową esencją
    Opis produktu Biotaniqe Dermoskin Expert Nawilżająca i Kojąca Maska na tkaninie to zabieg pielęgnacyjny idealny dla skóry przesuszonej, wrażliwej i zaczerwienionej. Maska zawiera 93% składników pochodzenia naturalnego, w tym 40% naturalnego soku z aloesu, kwas hialuronowy oraz wodę probiotyczną ProaQua. Wykonana z hipoalergicznej, 100% naturalnej tkaniny, maska dobrze przylega do twarzy. Składniki aktywne Maska Biotaniqe zawiera: - 40% naturalnego soku z aloesu – intensywnie nawilża, regeneruje i odżywia skórę. - Kwas hialuronowy – wiąże wodę w głębokich warstwach skóry, zapobiegając jej ucieczce. - Woda probiotyczna ProaQua – wspiera naturalną mikroflorę skóry, wzmacniając jej naturalną odporność. Działanie i efekty Po użyciu maski Biotaniqe zauważyłam, że skóra jest bardziej nawilżona i wygląda świeżo. Maska dobrze przylega do twarzy, co zapewnia równomierne wchłanianie składników aktywnych. Po 20 minutach skóra jest bardziej promienna i delikatnie wyciszona, przez co jej koloryt jest ujednolicony. Aloes skutecznie nawilża, kwas hialuronowy wiąże wilgoć, a woda probiotyczna wspiera zdrową mikroflorę skóry. Jeśli nie lubisz "glutkowatej" konsystencji, bądź przygotowana – maska jest intensywnie nasączona sokiem z aloesu, co może być niekomfortowe dla niektórych. Opakowanie i tkanina Maska wykonana jest z naturalnej, hipoalergicznej tkaniny, co jest plusem dla skóry wrażliwej i środowiska, nie jest to jednak najmilsza tkanina maseczkowa, jaką testowałam. Tkanina dobrze przylega do twarzy, zapewniając komfort podczas noszenia. Niestety, tkanina może być zbyt nasączona esencją, co sprawia, że jest lekko "glutkowata" w dotyku. Cena i dostępność Maska Biotaniqe jest dostępna w drogeriach i sklepach internetowych. Często można znaleźć ją na promocji – ja tam właśnie kupiłam ją w Rossmannie. Podsumowanie Biotaniqe Dermoskin Expert Nawilżająca i Kojąca Maska na Tkaninie zapewnia nawilżenie, oraz ukojenie skóry. Jest to dobra maska to regularnego stosowania. Producent naprawdę nasączył ją składnikami, głównie aloesem. Plus za wykonanie w UE.
    Zalety:
    • Intensywne nawilżenie – dzięki wysokiej zawartości soku z aloesu.
    • Kojące działanie – idealne dla skóry wrażliwej i zaczerwienionej.
    • Wygodna aplikacja – maska dobrze przylega do twarzy.
    • Naturalne składniki – 93% składników pochodzenia naturalnego.
    • Europejska produkcja – wyprodukowana w Unii Europejskiej.
    • Dobra dostępność i promocje – łatwo znaleźć w drogeriach i online, często na promocjach.
    Wady:
    • Glutkowata konsystencja – sok z aloesu może sprawiać, że maska jest nieco lepka w dotyku.
  • 8 kwietnia 2024 o 20:27
    Nie do końca ukojenie.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Szukałam czegoś kojącego i nawilżającego dla mojej cery, niestety szybko się rozczarowałam. Rozmiar płachty jest idealny dla mniejszych twarzy, nie wychodzi na włosy i jest dość komfortowa. Niestety, musiałam ją zdjąć przed czasem zaleconym na opakowaniu, ponieważ zaczęła mnie bardzo piec skóra. Zostawiła po sobie lepką, średnio przyjemną warstwę. Nie planuje do niej wracać. Nazwa na opakowaniu nie do końca zgadza się z działaniem produktu.
  • 23 października 2023 o 23:58
    Jest ok
    Używa od:próbka
    Pierwsze wrażenie, jakie pozostawia maseczka po użyciu, jest dość pozytywne - występuje wrażenie dobrego nawilżenia, a to najważniejsze. Minusem jest jednak lekkie uczucie pieczenia przy stosowaniu, a także dość klejąca warstwa, jaka zostaje na skórze po ściągnięciu maseczki. Opakowanie też pozostawia wiele do życzenia - jest za wąskie, by swobodnie móc wyciągnąć maseczkę (trzeba je rozciąć). A więc sama maseczka ok, ale bez szału. 2.5/5
    Zalety:
    • Nawilża
    Wady:
    • Skóra tuż po zastosowaniu klei się; za wąskie opakowanie; uczucie pieczenia przy stosowaniu maseczki
  • 15 sierpnia 2023 o 20:58
    Kosmetyki z aloesem lubię naprawdę bardzo i dlatego też dość często po nie sięgam. Moja cera z natury jest bardzo sucha, ale także niesamowicie wrażliwa, reaktywna oraz skłonna do zaczerwienień, dlatego też bardzo polegam na tego typu produktach, które nierzadko przynoszą mi ukojenie oraz nawilżenie. Najczęściej dozuję je sobie w formie maseczek do twarzy, ponieważ bardzo lubię kosmetyki z tej kategorii i często po nie sięgam. Kiedy moja cera najbardziej potrzebuje solidnej dawki nawilżenia oraz uspokojenia od podrażnień czy zaczerwienień, wtedy właśnie wybieram maseczki z aloesem. Tym razem zdecydowałam się na kosmetyk od całkowicie mi obcej marki Biotaniqe, którą zakupiłam dość spontanicznie podczas zakupów w drogerii Rossmann. Maseczka została zamknięta w opakowaniu w formie saszetki o jasnozielonej, lekko miętowej barwie. Umieszczono tutaj wizualizację samego kosmetyku oraz wszelkie, najważniejsze informacje na jego temat, takie jak nazwa produktu, skład, logo producenta, zalecany sposób użytku czy najważniejsze informacje na jego temat. Cena regularna produktu wynosi około dziewięciu złotych. Kosmetyk ma formę płachty o mlecznej barwie, która na buzi wygląda na prawie transparentną. Jest bardzo intensywnie nasączona żelowatą esencją o lekkim, roślinnym zapachu. Sama płachta jest naprawdę idealnie wycięta i doskonale dopasowała się do mojego kształtu twarzy. W składzie esencji umieszczono między innymi wcześniej wspomniany aloes ale i kwas hialuronowy. Produkt zaaplikowałam na oczyszczoną buzię po zastosowaniu peelingu kwasowego. Trzymałam ją zgodnie z zaleceniami producenta, czyli przez niecałe piętnaście minut. Przez cały ten czas pozostaje intensywnie nawilżona. Po jej zdjęciu nasza buzia zyskuje doskonałego ukojenia. Dodatkowo wspaniale i intensywnie nawilża. Nadaje skórze odżywienia oraz rozświetlenia. Wspaniale sprawdzi cię cerze suchej, wrażliwej oraz pozbawionej blasku. Maseczka aloesowe zrobiła na mnie ogromne wrażenie i świetnie mi się sprawdziła. Posiada doskonałe działanie kojące, nawilżające oraz odżywcze, a także bardzo dobrą płachtę. Jak najbardziej mogę ją polecić.
    • Skład
    • Odżywia
    • Wygładza
    • Rozświetla
    Wady:

Zobacz także inne Maseczki w płachcie