Mleczka do demakijażu

Dermedic Melumin, Emulsja micelarna rozjaśniająca koloryt skóry

• 8 października 2021 o 18:48
    Całkiem dobry kosmetyk
    Kosmetykom marki Dermedic byłam wierna kilka lat temu. Teraz szukając łagodnego i jednocześnie skutecznego produktu do oczyszczania twarzy postanowiłam do nich wrócić. Opis dotyczący działania tej emulsji wydawał mi się dosyć obiecujący. Po około dwóch tygodniach stosowania mogę śmiało stwierdzić, że producent nie kłamie. Opakowanie to solidna tuba, którą można postawić na półce albo umywalce. Jest ona stabilna i się nie przewraca. Forma sztywnej tubki sprawia, że emulsje możemy wykorzystać do samego końca, bez jej marnowania. Sam kosmetyk jest niezbyt gęsty. Ma formę przezroczystego żelu i posiada bardzo delikatny i przyjemny zapach. Jeśli ktoś nie lubi mocno perfumowanych kosmetyków to ta cecha z pewnością przypadnie mu do gustu. Kosmetyk pomimo, że w ogóle się nie pieni jest całkiem wydajny. Ten fakt jak i również delikatny zapach mogą sprawić, że spodoba się on osobą ze skórą podatną na podrażnienia. Po zastosowaniu emulsji skóra twarzy jest przyjemnie odświeżona i dobrze oczyszczona, bez jednoczesnego uczucia ściągnięcia i jakichkolwiek podrażnień. Dobrze sobie radzi z usunięciem makijażu twarzy. Jeśli chodzi o demakijaż oczu nie stosowałam. Wydaje mi się, że odkąd stosuje Dermedic Melumin moja buzia jest znacznie bardziej wygładzona, jej koloryt jest poprawiony i zdaje się być ona jaśniejsza. Chętnie kupię ponownie. Cena może nie jest najniższa, taka średnia półka jeśli chodzi o kosmetyki z drogerii /apteki jednak według mnie naprawdę warto. Przygoda z tą emulsją z całą pewnością zachęci mnie do ponownego zaprzyjaźnienia się z tą marką.
    Zalety:
    • skuteczne a jednocześnie delikatne oczyszczenie
    • brak podrażnień
  • 9 grudnia 2020 o 23:36
    delikatne i skuteczne oczyszczenie
    Jest to naprawdę porządny preparat oczyszczający. Idealny podczas kuracji retinoidami, kwasami, dla skóry wrażliwej i odwodnionej. Stosowałam go jako żel/produkt do spłukiwania wodą. Ładnie oczyszczał nawet moją trądzikową skórę a jednocześnie nie powodował dodatkowego wysuszenia (mam skórę odwodnioną). Rzadko mi się udaje znaleźć taki kosmetyk bo większość albo mi nie domywa skóry albo ją zbyt odwadnia. Odkąd używam tej emulsji skóra ma ładny jasny równomierny koloryt gdzie zazwyczaj moja skóra jest taka jakby "pociemniała". Co do samych przebarwień - używam tez innych preparatów na przebarwienia więc nie wiem na ile działa tu emulsja a na ile tamte kosmetyki, ale i tak moim zdaniem warto przetestować ten produkt. Jest bardzo uniwersalny i wiele cer będzie z niego zadowolonych.
    Zalety:
    • delikatny
    • dobrze oczyszcza
    • nie wysusza
    • niedrogi
    • wydajny
    • ciekawe substancje w składzie
  • 13 sierpnia 2019 o 12:47
    Niesamowity
    Emulsję kupiłam po tym jak sprawdził mi się krem na dzień z tej samej serii. Bardzo dobrze działa na moją skórę. Świetnie oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i makijażu. Nie wysusza jej, nie podrażnia i nie szczypie w oczy. Ma miłą konsystencję dla skóry i ładnie pachnie, ale zapach jest bardzo delikatny. Używam go z wodą, nakładam na twarz jak żel, masuje i później zmywam. Emulsja poza tym świetnie działa na przebarwienia, niwelując je i wyrównuje koloryt skóry. Wraz z kremami z tej serii niesamowicie działają na skórę.
    Zalety:
    • niweluje przebarwienia i piegi
    • delikatnie oczyszcza skórę
    • nie wysusza, nie zapycha
    • świetnie zmywa makijaż
  • 23 stycznia 2019 o 9:32
    Rewelacyjny!
    Emulsja bardzo ładnie pachnie, nie jest to zbyt intensywny zapach, nie pozostaje się na twarzy po użyciu produktu. Opakowanie to prosta tuba, umożliwiająca wykorzystanie produktu do samego końca. Emulsji można używać na 2 sposoby na sucho i z wodą. Produktu używałam na sucho i bardzo dobrze radził sobie ze zmywaniem makijażu oraz na mokro. Skóra jest czysta, mam wrażenie usunięcia wszystkich zanieczyszczeń. Dodatkowo produkt naprawdę działa na przebarwienia. Zauważyłam znacza zmianę intensywności przebarwień na skórze oraz zmiejszenie ich powstawania. Szczerze polecam produkt osobą, które borykają się z problemami przebarwień skóry.
    Zalety:
    • Niweluje przebarwienia, działa depigmentacyjnie
    • Przepięknie pachnie
    • Wygodny w użyciu
    • Można używać na sucho i mokro
    • Idealnie domywa makijaż, daje uczucie świeżosci
    Wady: