Mleczka do demakijażu

Tołpa Dermo Face, Physio, Mleczko do mycia twarzy i oczu

Jvnetkv
    8 stycznia 2025 o 23:00
    Świetny produkt
    Kupiłam przy okazji promocji. Mleczko świetnie nadaje się do oczyszczenia skóry po demakijażu. Na duży plus, że nie podrażnią oczu zostawia uczucie czystej i nawilżonej skóry. Na pewno sięgnę jeszcze po ten kosmetyk.
    Zalety:
    • Nawilza i świetnie oczyszcza
    Wady:
    • Raczej brak wad
    ACGACG
    24 czerwca 2023 o 18:44
    Działa, ale szczypie.
    Moja skóra jest skłonna do wyprysków i innych na powiedzieć żeby była wrażliwa. Nie mam uczuleń na skórze. Mimo to mleczko to szczypie mi skórę pod oczami. Pomimo sympatii do marki - nie polecam tego produktu, bo jeśli szczypie w moją dosyć grubą, oleistą cerę, to będzie szczypać szerokie grono odbiorców. Opakowanie dokończę, ale na pozostałych częściach buzi, omijając okolicę oczu, choć właśnie w tym celu go kupiłam.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza z makijażu
    • Przyjemny, neutralny zapach
    • Wygodne, higieniczne opakowanie
    Wady:
    • Szczypie
  • 19 lutego 2021 o 23:55
    Ojeju jak piecze
    Kupując mleczko sugerowałam się opiniami na wizażu, jak przy większości produktów kupowanych z rekomendacji wizażanek. Niestety tym razem bardzo się zawiodłam. Robilam do niego kilka podejść w przeciągu miesiąca, jednak za każdym razem tak samo piekł mnie po twarzy- niezależnie czy nałożyłam i od razu zmyłam, czy też chwilę potrzymałam na twarzy według zaleceń z butelki. Jestem naprawdę odporna i rzadko kiedy, zdarzają się sytuację kiedy coś mnie uczuli lub podrażni, ale w przypadku tego mleczka, doświadczyłam wyjątkowo nieprzyjemnego uczucia, palenia, pieczenia i szczypania na twarzy. Zawiodłam się.
    Zalety:
    • Opakowanie z pompką
    • Estetyczna butelka
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Uczulił i podrażnił
    umapi
    5 lutego 2021 o 15:04
    Podrażnia skórę
    Produkt kupiony przez pomyłkę (miał być żel, nie mleczko). Nigdy nie byłam fanką marki Tołpa, ale po użyciu żelu z tej samej serii, który bardzo polubiłam, postanowiłam nie oddawać tego mleczka i przetestować. Świetnie radzi sobie ze zmyciem nawet wodoodpornego makijażu, jest bardzo wydajne, ALE baaardzo podrażnia skórę wokół oczu. Produkt jest przeznaczony do skóry m.in. wrażliwej i ma łagodzić podrażnienia - u mnie to się jednak nie sprawdziło, od pierwszego użycia mam problem z tym kosmetykiem. Robiłam kilka podejść, ale za każdym razem jest to samo.
    • Zmywa wodoodporny makijaż
    Wady:
    • Podrażnia
  • 27 grudnia 2020 o 14:14
    nie dla podrażnionej skóry
    Kupiłam, bo lubię Tołpę, a przede wszystkim dlatego, że szukałam dobrego, ale łagodnego kosmetyku do usuwania makijażu oczu. Używam różnych produktów do demakijażu, ale w moim zestawie tylko olejki radzą sobie naprawdę dobrze z całkowitym usunięciem tuszu do rzęs. Nie zawsze chcę używać olejków, więc stąd pomysł mleczka Tołpa. To jest mleczko do skóry bardzo wrażliwej i łagodzi podrażnienia. Tyle producent. Rzeczywistość - mleczko nieprawdopodobnie piecze podrażnioną skórę powiek. Do tego stopnia, że zmyłam natychmiast i aplikowałam mój ulubiony żel japoński, żeby skórę uspokoić. Spróbowałam jeszcze raz, innego dnia - znów to samo. Nie chcę być źle zrozumiana - być może skóra nie podrażniona reaguje bez problemu, być może to tylko delikatna skóra powiek (ale mleczko jest polecane dla oczu). Makijaż usuwa. Nie mam problemów używając go do innych części twarzy. Ale kupiłam go jako łagodny kosmetyk to demakijażu oczu i tu się zupełnie nie sprawdził.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką
    • usuwa makijaż
    Wady:
    • bardzo piekący dla podrażnionej skóry powiek