Mleczka do demakijażu

Bishojo Emulsja micelarna do demakijażu

_katy
    3 października 2022 o 20:31
    Bez szału...
    Po pozytywnych wrażeniach z olejkiem do demakijażu tej samej firmy postanowiłam sprawdzić emulsję micelarną i cóż... Emulsja jest przyjemnie kremowa i baaaardzo delikatna, więc trzeba się namęczyć, żeby dokładnie zmyć makijaż (tuszu wodoodpornego praktycznie nie rusza). Kilka prób wykorzystania jej do demakijażu, skończyło się użyciem innych produktów. Zero przyjemności z korzystania spowodowało odsunięcie na bok...
    Zalety:
    Wady:
    • słabe działanie
    Miroku
    25 maja 2022 o 20:06
    Dobry z odrobiną cierpliwości
    Do demakijażu lubię używać nieco bardziej tłustych formuł typu mleczka i emulsje, mam wrażenie, że lepiej rozpuszczają cięższe kosmetyki typu tusz czy eyeliner. Później i tak myję całą twarz z użyciem wody i innego kosmetyku, więc mi tłusta warstwa nie przeszkadza, bo i tak zaraz ją zmywam. I z taką też myślą kupiłam emulsję micelarną Bishojo-aby używać jej do demakijażu przed myciem wodą i żelem. Na moje codzienne potrzeby ten produkt jest wystarczający-ładnie zmywa cienie, zwykłe niewodoodporne tusze, a przy odrobinie cierpliwości także kredki(używam tylko tych mocnych i długotrwałych) czy eyelinery. Nie trzeba jakoś mocno pocierać czy wylewać litrów produktu, wystarczy tylko troszkę dłużej potrzymać nasączony wacik. Używam go też do wstępnego zmywania makijażu twarzy, dobrze rozpuszcza nawet bardziej kryjące podkłady dzięki czemu żel myjący ma ułatwione zadanie. Kosmetyk nie robi mgły na oczach, aczkolwiek trzeba uważać, aby się do nich nie dostał, bo czasami je troszkę podrażniał powodując łzawienie-z tego też względu nie wiem czy kupię ponownie.
    Drogeria Natura
  • 11 kwietnia 2022 o 6:41
    Fajna lekka emulsja
    Emulsja jest super ,dobrze nawilża skórę twarzy ,dobrze ja oczyszcza oraz dobrze radzi sobie z makijażem nawet tym wodoodpornym. Emulsja jest w butelce z pompką dzięki czemu łatwiej nam wydobyć odpowiednią ilość produktu . Emulsja nie uczula ,nie podrażnia oczów . Na w skodzie np ekstrat z Orchidei . Skóra po emulsji jest też wygładzona. Delikatna nawet dla wrażliwych oczów .
    Zalety:
    • Lekka
    • Wydajna
    • Działa
    • Nie podrażnia
    • Dobrze oczyszcza
    U konsultantki
  • 5 marca 2021 o 17:12
    Bardzo dobra
    Na początku nie wiedziałam czego spodziewać się po tej emulsji. Pozytywnie się zaskoczyłam. Emulsja świetnie zmywa makijaż, nawet ten mocniejszy. Przyjemnie pachnie i łatwo się ją zmywa. Dodatkowo ładnie nawilża skórę i pozostawia ją miękką i gładką w dotyku. Polecam wszystkim, którym znudziły się zwykła płyny micelarne.
    Zalety:
    • działanie
  • 19 stycznia 2021 o 17:49
    Fajna, lekka, przyjemna ale ..........
    Uważam że jest to produkt fajny,lekki i przyjemny ale niestety zmycie nim tuszu zabiera zdecydowanie za dużo czasu. Przy użyciu nawet kilku pompek na oczach nadal zostaje efekt pandy. Jest to emulsja raczej delikatna, ma przyjemną konsystencję, nie szczypie w oczy i zamknięta jest w estetycznej buteleczce z pompką. Po jej użyciu buzia jest gładka i nie czuć efektu ściągnięcia na twarzy. Mimo że ten produkt ma wiele zalet to i tak ponownie go nie kupię bo nie chcę żeby mój demakijaż trwał kilkanaście minut,szczególnie chodzi mi tu o oczy.
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja
    • Nie szczypie w oczy
    • Nie powoduje ściągnięcia skóry twarzy
    Wady:
    • Nie radzi sobie ze zmyciem tuszu