Emulsje, esencje i boostery

Fitomed Esencja nawilżająca do cery suchej i dojrzałej `Jaśmin wielkokwiatowy`

• 14 kwietnia 2021 o 11:45
    pod makijaż
    Esencja jest całkowicie przeźroczysta. Nie posiada żadnego koloru. Konsystencje opisałabym jako rzadka, ale żelową. Lekko się ciągnie, Produkt jest bardzo wydajny. Dobrze rozprowadza się na skórze i dość szybko się wchłania. I co ciekawe, nie zostawia na skórze lepkiej warstwy, co było miłym zaskoczeniem. Wchłania się całkowicie i bardzo błyskawicznie. Super sprawdzi się pod makijaż. Mogę śmiało powiedzieć, że zapach jest przepiękny. Dość intensywny i kwiatowy. Jaśmin jest tu dość mocno wyczuwalny. To bardzo przyjemny zapach, który pobudza mnie każdego ranka. Pozostaje dłużej na skórze. Świetnie nawilża skórę. Używam jej od półtora miesiąca i poprawa jest niesamowita. Widzę, że moje przesuszone skórki poznikały, ale myślę, że na to wszystko składają się również kremy, które używa. Jednak to właśnie po tej esencji, skóra staje się satynowe gładka. Esencja idealnie przygotowuje skórę pod makijaż. Efekt, który daje jest natychmiastowy. Kiedy nałożę ją na skórę, ona błyskawicznie się w nią wpija. Skóra jest miękka, gotowa na podkład. Przedłuża utrzymywanie się makijażu na skórze. Dodatkowo ukoją zmęczoną skórę i uspakaja ją. Daje również przyjemne uczucie odświeżenia skóry.
  • 8 kwietnia 2020 o 17:08
    Jaśmin na twarzy
    Esencja nawilżająca do cery suchej i dojrzałej to świetny kosmetyk, który sprawdza się na mojej skórze. Esencja jest bardzo lekka, szybko wchłania się w skórę, ma dość wodnistą konsystencję o przyjemnym, delikatnym zapachu, który jest wyczuwalny przez dłuższy czas. Jeśli chodzi o opakowanie to jest ono bardzo wygodne, w małej szklanej buteleczce o pojemności 30 g z pipetą, dzięki której łatwo się nakłada. Wśród najważniejszych składników możemy w produkcie znaleźć: kwas hialuronowy, woda jaśminowa, woda różana, wyciąg z aloesu, pantenol, kompleks polisacharydów o działaniu nawilżającym. Esencja bardzo ładnie nawilża, wygładza cerę, bardzo ją lubię za możliwość stosowania na wiele sposobów - zarówno sprawdzi się pod krem, olejek, serum czy baza pod makijaż. Ja wolę pod krem. Esencja daje uczucie miękkiej skóry, świeżości, komfortu i relaksu. Kosmetyk od Fitomed składa się z 99% składników naturalnych i aktywnych. Mogę polecić ją śmiało dla osób, które mają cerę suchą jak i dla kobiet o cerze dojrzałej. Każda znajdzie w nim wiele zalet.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • dla cery suchej
    • nawilżenie
    Wady:
  • 7 marca 2020 o 11:00
    Cudowna!
    Esencja z Fitomedu była pierwszym kosmetykiem tego rodzaju po który zaczęłam sięgać. Do zakupu skłonił mnie przede wszystkim fajny , naturalny skład bez zbędnych dodatków oraz to, że ma lekką konsystencję (moja cera nie przepada za treściwymi kremami, zawsze objawia się tym, że wyskakują mi pryszcze, więc staram się wybierać jak najlżejsze kosmetyki). Konsystencja esencji jest lekka, wodnista. Nakładam ją po przemyciu twarzy tonikiem, a później aplikuję olejek. Jednak nie zdecydowałam się na olejek z Fitomedu, lecz z innej firmy z witaminą C. Ten duet sprawia, że moja cera wygląda po prostu pięknie - jest wygładzona, ukojona, uspokojona. Gdy esencja mi się skończyła i stosowałam aloesowe serum z Sylveco, to czegoś mi brakowało. Dlatego wróciłam do esencji, która już na stałe zagości w mojej pielęgnacji. Esencji nie radzę stosować solo, ponieważ może lekko ściągać cerę. MI się wydaje, że tego rodzaju kosmetyki są przeznaczone do tego żeby stosować je razem z olejami/treściwymi kremami. Nie zapycha. Do plusów zaliczę to, że wygładza i nawilża i jest bardzo wydajne, bo naprawdę potrzeba zaledwie trzy krople żeby rozprowadzić na twarzy. Jak dla mnie super kosmetyk do którego stale wracam. Jedynie co to trochę cena jest wysoka jak na takie serum, ponieważ trzeba za niego zapłacić prawie 40 zł. Ale skuteczność w działaniu rekompensuje ten minus.
    Zalety:
    • działanie, wydajność.
    Wady:
  • 14 sierpnia 2019 o 20:17
    Świetna esencja nawilżająca
    Świetna lekka esencja. Ma wodnistą konsystencję o pięknym, jaśmionowym zapachu, który nadaje mu łagodząca i przeciwzapalna woda jaśminowa. Wystarczy 2 krople i cera momentalnie staje się napięta, gładka, nawilżona, jest naprawdę w świetnym stanie. Fajnie, że można ją stosować na wiele sposobów - pod krem, olejek, serum albo jako bazę pod makijaż. Polecam :)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wygodne opakowanie z pipetą
    • Efekt