Kremy tonujące

E.L.F. Cosmetics Mix to Match, Foundation Undertone Adjuster Mixer do podkładów

5 na 51 opinię

• 19 czerwca 2019 o 13:19
    Fajny wynalazek
    Mam dość jasną karnację i bardzo ciężko mi znaleźć podkłady, które sa jasne, ale nie różowe, dlatego albo kupuję ciemniejsze (bo te zwykle mają bardziej żółtawą bazę) i mieszam z białym mixerem z Nyxa, albo sobie daruję. Od zawsze szukałam czegoś, co pomogłoby mi zażółcić podkład bez większego wysiłku i bez kupowania jakichś dziwnych proszków, ale niestety mało marek coś takiego robi, a Nyx tworząc swoje mixery też o tym nie pomyślał, że ktoś po prostu może swój podkład chcieć najzwyczajniej w świecie tylko zażółcić. Kiedy więc dowiedziałam się o tym cudaku z Elfa od razu sobie zamówiłam. Produkt przychodzi do nas w tubce, generalnie design bardzo podobny do tych Nyxowych mixerów, tylko tutaj tubka jest mniejsza. Przez ściankę widać, jaki kolor mamy (są jeszcze inne dostępne, ja mam żółty). Produkt ma postać bardzo gęstej niemalże pasty w kolorze żółtym, także wystarczy dosłownie odrobinka, żeby sobie zażółcić nieco podkład, który jest dla nas za mało żółty (albo np jest za różowy, a my byśmy chciały, żeby był żółty). Wszystko działa bez zarzutu, dodajemy odrobinkę Elfowego Adjustera do podkładu, mieszamy i voila - gotowe. Trzeba tylko naprawdę mocno uważać, bo to jest bardzo gęsty produkt i odrobinka wystarczy, żeby zmienić podton, także zalecam ostrożność w dawkowaniu, ale cała reszta jest super. Po dodaniu małej ilości nie mamy zmienionej struktury samego podkładu, wszystko jest tak samo, jak wcześniej, tylko ten podton inny. Dla mnie bomba i naprawdę się dziwię, że Nyx na to nie wpadł, że może ktoś by chciał po prostu zażółcić swój podkład i nie zrobił żółtej wersji mixera, ale najważniejsze, że chociaż jedna marka ma coś takiego. Jeśli potrzebujecie tylko coś zażółcić - zmienić podton na cieplejszy, to jak najbardziej polecam zakup tego produktu. Na plus jest też to, że cena jest niewielka :)