Podkłady

Christian Dior Dior Forever, 24h Wear High Perfection Skin-caring Foundation Długotrwały pielęgnujący podkład do twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 listopada 2024 o 12:16
    Ścierający się Dior
    Podkład ciężko współpracuje z kremami. Zawsze pod podkład nakładam krem z filtrem i ten podkład ślizga się po nim, bardzo ciężko go równomiernie rozprowadzić. Owszem, dobrze dobrany kolor wtapia się w skórę. Ale nie na krem. Sam podkład jest miękki, odrobinę po czasie podkreśla skórki, ale sam nie wysusza. Zwężenia porów nie zauważyłam, choćby optycznego. Ale porów nie zapycha. Strasznie się jakby do wszystkiego przykleja, w ogóle nie zastyga. I przez to bardzo szybko się ściera. Nazwa Forever jest totalnie nie trafiona. Od marki Dior oczekiwałam czegoś więcej. Raczej nie polecam…
    W perfumerii
  • 20 września 2024 o 9:04
    Wart swojej ceny
    To juz mój kolejny słoiczek podkładu Forever od Dior. Uzywam koloru 2,5N. Koler ten jest dla mnie odpowiedni przez cały rok. W lato delikatnie przyciemniam brązerem, w zime kolor jest idealny. Podkład pieknie wtapia sie w cerę, nakładam albo pędzlem, albo mokrą gąbeczką do makijażu. Jednak nałożony palcami również ładnie sie rozprowadza. POdkład nałożony rano utrzymuje mi sie cały dzień. Nie wysusza mojej cery, nałozony na krem lub na serum olejne zawsez wyglada ładnie i promiennie. Zamkniety w szklanym ciężkim słoiczku, dozownik wygodny, dwie pompki spokojnie starczaja na cała twarz oraz szyję. Dostepny w internecie, perfumeriach Sephora, na lotniskach w strefach wolnocłowych, ogólnie łatwo dostępny. Cena jak na produkt marki Dior jest moim zdaniem przystępna. W końcu nie płacimy tylko za produkt, ale głównie za markę.
    Zalety:
    • ładny koloryt
    • dopasowuje sie do cery
    • wygodna aplikacja
    • można zużyć do ostatniej kropli
  • 13 grudnia 2021 o 12:56
    Fajny podkład, choć nie jest warty swojej ceny.
    Podkład do twarzy Dior Forever, 24h Wear High Perfection Skin-caring Foundation kupiłam, ponieważ skusiła mnie renoma marki i zasłyszane dobre opinie. Akurat miałam kartę podarunkową, więc wydanie około 180 złotych w drogerii Sephora aż tak bardzo nie bolało, choć w normalnych warunkach raczej bym sobie na takie szaleństwo nie pozwoliła nie mając pewności, iż będzie to super produkt. Z racji, iż jestem posiadaczką jasnej cery, z pomocą Pani ekspedientki dobrałam odcień 0N Neutral i zgrał się z moją buzią idealnie. Podkład zamknięty jest w buteleczce z grubego szkła, wyglądającej elegancko, z której łatwo wydobyć zawartość dzięki pompce. Kosmetyk ma kremową, ale lekką konsystencję i łatwo się rozprowadza, nie tworząc plam i zacieków (ja robię to zawsze przy pomocy palców, jakoś po ogromnym wysypie trądziku w przeszłości boję się akcesoriów do rozprowadzania podkładu). Jego plusem jest także fakt, iż wygląda naturalnie na twarzy, ładnie się stapia ze skórą i nie powoduje wysypu niedoskonałości, co w przypadku skór skłonnych do zmian trądzikowych jest istotne. Krycie uznałabym za średnie w kierunku wyższego, które można dobudować. Jeśli chodzi o świecenie, po kilku godzinach podkład wymaga przypudrowania w strefie T, jednak nie wpływa to negatywnie na jego trwałość, która jest naprawdę wysoka, podkład wytrzymuje na twarzy cały dzień. Ogólne wykończenie jest matowe. Jeśli chodzi o minusy, niestety podkład może podkreślać suche skórki i po dłuższym bytowaniu na twarzy także pory, a stosowany często wysuszył mi cerę mimo obiecywanych przez producenta walorów pielęgnacyjnych. Poza tym nie wpływa on na szerokość porów, tutaj też producent nas troszkę okłamał. Podsumowując: podkład jest dobry i gdyby był w cenie około 40-50 złotych, z pewnością sięgnęłabym po niego kolejny raz, jednak biorąc pod uwagę cenę prawie 200 złotych, zdecydowanie wymagam więcej, dlatego nasza współpraca niestety nie będzie forever.
    Zalety:
    • wygodne, eleganckie opakowanie z pompką
    • lekka konsystencja ułatwiająca rozprowadzanie podkładu i jego idealne stapianie ze skórą
    • delikatny zapach
    • bogata gama kolorystyczna
    • naturalny, zdrowy wygląd na buzi
    • nie zapycha porów
    • dobre krycie, które można budować
    • filtr SPF
    Wady:
    • wysusza cerę przy dłuższym stosowaniu
    • brak obiecanych przez producenta walorów pielęgnacyjnych
    • podkreśla suche skórki i pory, zwłaszcza po dłuższym czasie od aplikacji
    • wyświeca się po kilku godzinach i wymaga przypudrowania
    • wysoka cena
  • 1 maja 2021 o 22:16
    DOSKONAŁY
    Wcześniej używałam podkladu Dior Forever Skin Głów i był świetny, długo utrzymywał się na mojej mieszanej cerze. Poszłam do Douglasa i Pani namówiła mnie na wypróbowanie właśnie Dior Forever Mat 0N. Przyznam że ten matujacy jest lepszy dla mojej cery, nie wyświęca się, nie wchodzi w zmarszczki,nie warzy się, ma ładne krycie które można budowac i posiada filtr UV.
    Zalety:
    • łatwa dostępność
    • duży wybór kolorow
    • posiada filt uv
    Wady:
    • Trzeba kupować w promocji, wtedy cena tak nie boli
    U konsultantki
  • 13 marca 2021 o 16:38
    doskonały
    Uwielbiam ten podkład, jest wart każdych pieniędzy. Uważam, że to jeden z najlepszych podkładów, których używałam i używam. Oczywiście, wrażenie są zawsze subiektywne. Moja cera nie jest cerą problematyczną, jak na nieco po czterdziestce trzyma się świetnie. Potrzebuję więc ujednolicenia koloru, satynowego zmatowienia i braku nieeleganckich niedociągnięć typu wchodzenie w zmarszczki, wysuszanie, schodzenie plamami. I ten podkład sprawdza się znakomicie. Moja twarzy wygląda z nim świeżo, promiennie, młodo. Używam 2N i 2WO, z żółtymi podtonami. Podkład kryje średnio, nie ściera się za każdym dotknięciem, nie wysusza, nie migruje, nie ciemnieje. Po 5 h zaczyna lekko wyświecać się na linii T, ale jest to naprawdę delikatny efekt, nawet nie traktuję tego jako minus. Warto mieć na półeczce, polecam.