Peelingi do ust

notino.pl
NYX Professional Makeup - #THISISEVERYTHING LIP SCRUB - Peeling do ust NYXLP01

• 9 lipca 2024 o 18:51
    trochę drogi
    Peeling jest różowy i ma wiele drobinek, chociaż jest delikatny. Ładnie wygładza i nawilża usta. 36 zł to dosyć sporo, myślę, że nie jest wart swojej ceny.
  • 1 września 2021 o 23:09
    Ciekawy choć nieco drogi
    Peelingi do ust trzeba lubić i zdaję sobie sprawę, że część osób uważa go za zbędny gadżet. Ja jestem tak po środku bo nie jest to moje must have, coś co kupuje od razu jak mi się skończy ale jak mam to używam. Wielokrotnie robiłam tai peeling domowym sposobem i efekt był taki sam ale jak komuś się nie chce to może taki właśnie kupić. Tego gagatka znalazłam w kalendarzu adwentowym Nyx. Ma ciekawe, metalowe opakowanie, dosyć zbitą formułę i słodki, cukierkowy zapach. W składzie znajdziemy ole jojoba. Drobinki są dosyć duże ale nie jest ich dużo przez co jego moc jest raczej delikatna. Trzeba użyć sporej ilości aby był mocniejszy ale ta opcja nie jest przyjemna w użyciu gdyż wtedy peeling wychodzi poza usta i również tam zostawia olejkową warstwę. Warstwa ta jest dla mnie przyjemna, dodatkowo odżywiająca i o ile lubię ją na ustach to na twarzy nie bardzo ;) Regularnie stosuję pomadki ochronne i nie mam problemu z przesuszonymi ustami, używałam go jak mi się przypomniało ;) Usta po peelingu (jakimkolwiek) są gładkie, miękkie i całuśne ;) Myślę, że najbardziej zadowolone będą osoby, które mają problem ze suchymi skórkami. Minusem jest spora cena jak za tego typu produkt (przynajmniej dla mnie).
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
  • 18 lutego 2021 o 12:43
    Nieco drogi
    Myślę, że cena trochę za wysoka za peeling ale lubię kosmetyki tej marki więc chętnie noszę tę puszeczkę. Znalazłam ją w kalendarzu adwentowym więc nie wiem jak się to przekłada na koszt osobnego kosmetyku, ale myślę, że kupiłabym ją osobno, bo ostatecznie spełnia swoją rolę i wygładza usta, a dodatkowo ma ładne opakowanie.
  • 31 października 2019 o 14:00
    Wysoka cena a szału nie ma.
    Cena peelingu nie idzie w parze z jakością. Cukier jest tak drobno zmielony, że brak efektu peelingu. Natłuszcza usta, bo ma tłustą konsystencję - jedyny plus. Zapach przyjemny. Opakowanie wygodne. Natomiast jak sama nazwa wskazuję jest to peeling a nie balsam. Nie polecam, ponieważ w ogóle nie ma efektu złuszczania. Nie kupię ponownie.
  • 18 października 2019 o 9:55
    Jest ok
    Ma fajny zapach i tłusta konsystencję więc mi odpowiada. Trochę trzeba się dogrzebać do drobinek peelingujących. Cena trochę wygórowana jak za taką pojemność.
    Zalety:
    Wady:
    • cena ( 30 zł za puszeczkę 14g)